E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πύρρος Δήμας: Έχασα «αδερφό» από κορωνοϊό

Ο Πύρρος Δήμας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα

Δημοσίευση 23/12/2020 | 16:17

Πύρρος Δήμας: Έχασα «αδερφό» από κορωνοϊό

Ο Πύρρος Δήμας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα σχετικά με τον κορωνοϊό, μετά και την απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου, ανέφερε πως… σηκώνει τα χέρια ψηλά με τους αρνητές της πανδημίας και τόνισε πως θα κάνει το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά του.

«Βλέποντας τον αριθμό των νεκρών παγκοσμίως αλλά και των ανθρώπων που δίνουν «μάχη» με τον ιό αντιλαμβάνεσαι πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Πρέπει να συμβεί όμως κοντά στην οικογένεια σου για να καταλάβεις τι γίνεται. Πρόσφατα έχασα έναν «αδερφό», κουμπάρο μου, στην Κατερίνη. Ήταν ένας νέος άνθρωπος χωρίς προβλήματα», αποκάλυψε ο Πύρρος Δήμας, μιλώντας στον «Real fm».

Σχολιάζοντας, μάλιστα, όσους παίρνουν την πανδημία αψήφιστα, ο Πύρρος Δήμας τόνισε με έμφαση: «Δυστυχώς, έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν υπάρχει λογική. Οι επιστήμονες μας καθοδηγούν. Ο καθένας έχει το γιατρό του μπορεί να ρωτήσει και να του εξηγήσει. Να μάθει ότι χρειάζεται για το εμβόλιο. Ακούμε τρελά πράγματα κάθε μέρα».

Στη συνέχεια, ο κ. Δήμας δήλωσε ότι θα κάνει το εμβόλιο και ευχήθηκε οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν. «Βεβαίως και θα το κάνω. Δεν έχω πρόβλημα και μπροστά στις κάμερες για να μη πει κάποιος ότι απλά το λέω θεωρητικά. Πρέπει να προστατεύσουμε τους γύρω μας, τους ηλικιωμένους ανθρώπους, τις ευπαθείς ομάδες και να είμαστε όλοι γεροί. Για να ξεφύγουμε απ’ αυτή την πανδημία πρέπει να εμβολιαστεί πάνω από το 70% του ελληνικού πληθυσμού, όπως λένε οι ειδικοί. Στόχος είναι να βγούμε νικητές όλοι να μην χάσουμε άλλους ανθρώπους δικούς μας. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα» ανέφερε.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης παραλλήλισε την καραντίνα με την καθημερινότητα ενός πρωταθλητή. «Ο πρωταθλητισμός για εμάς ήταν καραντίνα. Ήμασταν σε ένα ξενοδοχείο κλεισμένοι, δεν πηγαίναμε πουθενά. Κάναμε προπόνηση από το πρωί έως το βράδυ. Δεν μπορούσαμε να δούμε τους δικούς μας, να βγούμε έξω, να ξενυχτήσουμε, να δούμε τους φίλους μας. Και αυτό το κάναμε μια ζωή».

Αναφερόμενος στις προπονήσεις των αθλητών που έχουν διακοπεί, ο Πύρρος Δήμας έκανε λόγο για «αναγκαίο κακό», ενώ αποκάλυψε ότι τρεις αθλητές της άρσης βαρών που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο κάνουν προπονήσεις με άδεια της πολιτείας.

«Θα μπορούσαν οι αθλητές να προπονούνται με τους προπονητές τους, αλλά ώρες ώρες είμαστε παράλογοι. Δεν κρατάμε τα μέτρα και επειδή η κατάσταση είναι ρευστή, μπορεί να μας ξεφύγει. Είμαστε ακόμα ίσα βάρκα ίσα νερά. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και περιμένουμε τα εμβόλιο. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Έχουμε τρεις αθλητές στην άρση βαρών που προπονούνται καθημερινά στον Άγιο Κοσμά σε έναν χώρο 400 τ.μ. με την άδεια του υπουργείου Αθλητισμού και της Ολυμπιακής Επιτροπής. Είναι οι μόνοι αθλητές. Πιστεύω ότι έχουμε πολλές και καλές πιθανότητες για μετάλλιο στο Τόκυο», ανέφερε ο Πύρρος Δήμας.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν θα επιστρέψει στον χώρο της πολιτικής δήλωσε: «Όταν έπρεπε να βάλω πλάτη, έβαλα… Βέβαια έχω μάθει ποτέ να μη λέω ποτέ. Αλλά αυτή τη στιγμή ούτε το σκέφτομαι, ούτε το ονειρεύομαι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ντούα Λίπα παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Κάλουμ Τέρνερ στο Λονδίνο, βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Η διάσημη τραγουδίστρια κι ο ηθοποιός πραγματοποίησαν πολιτικό γάμο στη βρετανική πρωτεύουσα λίγο πριν τις επίσημες τριήμερες εκδηλώσεις για τον θρησκευτικό τους γάμο στη Σικελία

Νικόλας Ράπτης: Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος είχε πει σε διευθυντή προγράμματος στο ραδιόφωνο ότι δεν κάνω για τη δουλειά

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός ανέτρεξε στα πρώτα του βήματα στον χώρο

Σάκης Ρουβάς: Έκανε γυμναστική με... κίνητρο τα «μακαρόνια με κιμά»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ο τραγουδιστής μοιράστηκε στο TikTok στιγμιότυπα από την προπόνησή του

Κατερίνα Καινούργιου: Ταξίδι με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή και την κόρη τους

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Η οικογενειακή απόδραση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πουλούσα ρολόγια στην Αθήνα, τώρα έχω συλλογή με το όνομά μου»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τη διαδρομή του από τους δρόμους της Αθήνας μέχρι την κορυφή του NBA και τους Μιλγουόκι Μπακς.

Η μακροβιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο αποσύρεται έπειτα από 67 χρόνια πτήσεων ‑«Αυτή ήταν η ζωή μου»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Έζησε την εξέλιξη της αεροπορίας από την πρώτη θέση και έγινε σύμβολο ενός επαγγέλματος που άλλαξε όσο λίγα τα τελευταία 60 χρόνια

Μαρία Αντωνά για Γιώργο Λιάγκα: «Μου λέει `θέλω να σου πω κάτι αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλη η στιγμή και το μέρος`»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Η Μαρία Αντωνά προχώρησε σε μια συγκινητική εξομολόγηση μέσα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα» για το πώς την προσέγγισε ο Γιώργος Λιάγκας και έγιναν ζευγάρι

Μαρία Καρυστιανού: «Η κόρη μου θα συμφωνούσε στην απόφαση μου να κάνω κόμμα»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Καρυστιανού στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι! και τον Νίκο Συρίγο.

Βίκυ Κάβουρα – Γιώργος Τζαβέλλας: Παντρεύτηκαν δυο ημέρες πριν τη βάφτιση της κόρης τους υπό άκρα μυστικότητα

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ένα υπέροχο πάρτι διοργάνωσαν χθες Σάββατο 30 Μαΐου η Βίκυ Κάβουρα και ο Γιώργος Τζαβέλλας για να γιορτάσουν την βάφτιση της μονάκριβης κόρης τους αλλά και… τον γάμο τους!

Αμαλία Κωστοπούλου και Τζέικ Μέντγουελ: Οι πρώτες φωτογραφίες από τον παραμυθένιο γάμο τους

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Το ζευγάρι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου στη Μεσσηνία παρουσία 350 καλεσμένων

Αγνώριστη η Κόνι Μεταξά: Η μεγάλη αλλαγή που έκανε στην εμφάνισή της

E-Daily 3.Left 31.05.2026
H Κόνι Μεταξά έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν της αρέσει να μένει στάσιμη σε ένα look και απολαμβάνει να κάνει αλλαγές στην εμφάνισή της προκειμένου να δοκιμάζει διάφορα στυλ

Αμαλία Κωστοπούλου ‑ Jake Medwell: Παντρεύτηκαν στην Πύλο!

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Τον εκλεκτό της καρδιάς της, Τζέικ Μέντγουελ, παντρεύτηκε χθες η Αμαλία Κωστοπούλου