E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πύρρος Δήμας: Έχασα «αδερφό» από κορωνοϊό

Ο Πύρρος Δήμας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα

Δημοσίευση 23/12/2020 | 16:17

Πύρρος Δήμας: Έχασα «αδερφό» από κορωνοϊό

Ο Πύρρος Δήμας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα σχετικά με τον κορωνοϊό, μετά και την απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου, ανέφερε πως… σηκώνει τα χέρια ψηλά με τους αρνητές της πανδημίας και τόνισε πως θα κάνει το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά του.

«Βλέποντας τον αριθμό των νεκρών παγκοσμίως αλλά και των ανθρώπων που δίνουν «μάχη» με τον ιό αντιλαμβάνεσαι πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Πρέπει να συμβεί όμως κοντά στην οικογένεια σου για να καταλάβεις τι γίνεται. Πρόσφατα έχασα έναν «αδερφό», κουμπάρο μου, στην Κατερίνη. Ήταν ένας νέος άνθρωπος χωρίς προβλήματα», αποκάλυψε ο Πύρρος Δήμας, μιλώντας στον «Real fm».

Σχολιάζοντας, μάλιστα, όσους παίρνουν την πανδημία αψήφιστα, ο Πύρρος Δήμας τόνισε με έμφαση: «Δυστυχώς, έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν υπάρχει λογική. Οι επιστήμονες μας καθοδηγούν. Ο καθένας έχει το γιατρό του μπορεί να ρωτήσει και να του εξηγήσει. Να μάθει ότι χρειάζεται για το εμβόλιο. Ακούμε τρελά πράγματα κάθε μέρα».

Στη συνέχεια, ο κ. Δήμας δήλωσε ότι θα κάνει το εμβόλιο και ευχήθηκε οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν. «Βεβαίως και θα το κάνω. Δεν έχω πρόβλημα και μπροστά στις κάμερες για να μη πει κάποιος ότι απλά το λέω θεωρητικά. Πρέπει να προστατεύσουμε τους γύρω μας, τους ηλικιωμένους ανθρώπους, τις ευπαθείς ομάδες και να είμαστε όλοι γεροί. Για να ξεφύγουμε απ’ αυτή την πανδημία πρέπει να εμβολιαστεί πάνω από το 70% του ελληνικού πληθυσμού, όπως λένε οι ειδικοί. Στόχος είναι να βγούμε νικητές όλοι να μην χάσουμε άλλους ανθρώπους δικούς μας. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα» ανέφερε.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης παραλλήλισε την καραντίνα με την καθημερινότητα ενός πρωταθλητή. «Ο πρωταθλητισμός για εμάς ήταν καραντίνα. Ήμασταν σε ένα ξενοδοχείο κλεισμένοι, δεν πηγαίναμε πουθενά. Κάναμε προπόνηση από το πρωί έως το βράδυ. Δεν μπορούσαμε να δούμε τους δικούς μας, να βγούμε έξω, να ξενυχτήσουμε, να δούμε τους φίλους μας. Και αυτό το κάναμε μια ζωή».

Αναφερόμενος στις προπονήσεις των αθλητών που έχουν διακοπεί, ο Πύρρος Δήμας έκανε λόγο για «αναγκαίο κακό», ενώ αποκάλυψε ότι τρεις αθλητές της άρσης βαρών που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο κάνουν προπονήσεις με άδεια της πολιτείας.

«Θα μπορούσαν οι αθλητές να προπονούνται με τους προπονητές τους, αλλά ώρες ώρες είμαστε παράλογοι. Δεν κρατάμε τα μέτρα και επειδή η κατάσταση είναι ρευστή, μπορεί να μας ξεφύγει. Είμαστε ακόμα ίσα βάρκα ίσα νερά. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και περιμένουμε τα εμβόλιο. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Έχουμε τρεις αθλητές στην άρση βαρών που προπονούνται καθημερινά στον Άγιο Κοσμά σε έναν χώρο 400 τ.μ. με την άδεια του υπουργείου Αθλητισμού και της Ολυμπιακής Επιτροπής. Είναι οι μόνοι αθλητές. Πιστεύω ότι έχουμε πολλές και καλές πιθανότητες για μετάλλιο στο Τόκυο», ανέφερε ο Πύρρος Δήμας.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν θα επιστρέψει στον χώρο της πολιτικής δήλωσε: «Όταν έπρεπε να βάλω πλάτη, έβαλα… Βέβαια έχω μάθει ποτέ να μη λέω ποτέ. Αλλά αυτή τη στιγμή ούτε το σκέφτομαι, ούτε το ονειρεύομαι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραμυθένιος γάμος για την ομογενή και συνεργάτιδα του Τραμπ, Αλεξάνδρα Βελέτση, στη Μύκονο

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Αλεξάνδρα Βελέτση, διευθύντρια του Γραφείου Επισκεπτών του Λευκού Οίκου, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας στο «νησί των ανέμων» με τον εκλεκτό της καρδιάς της.

Γιώργος Ελεύθερας: Τι έγραψε για τον Λορέντζο Καριέρε που συγκλόνισε το διαδίκτυο

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Ο μουσικός αποχαιρέτησε τον παλιό του φίλο και συνεργάτη με συγκινητικές αναρτήσεις στα social media.

Πέθανε η μητέρα της Κρις Τζένερ

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Κρις Τζένερ ανακοίνωσε τον θάνατο της 91χρονης μητέρας της, Μέρι Τζο Σάνον, με συγκινητική ανάρτηση στα social media.

Σάκης Κατσούλης: Τι συνέβη με την πεθερά του και γιατί βρέθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Ο νικητής του Survivor συνόδεψε τη μητέρα της Μαριαλένας Ρουμελιώτη σε εξετάσεις

Κατερίνα Καινούργιου: Δείτε τις νέες φωτογραφίες από τις διακοπές της οικογένειάς της στην Πάρο

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η παρουσιάστρια απολαμβάνει το πρώτο της οικογενειακό καλοκαίρι στην Πάρο μαζί με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή και τη μικρή Ξένια.

Η Ιωάννα Τούνη στο Μπαλί: Δείτε τις πόζες της μέσα σε καταπράσινο τοπίο

Social 17.07.2026
Η Instagrammer συνεχίζει να μοιράζεται εικόνες από το πρόσφατο ταξίδι της στο Μπαλί, με φόντο εντυπωσιακό κατάφυτο τοπίο.

H πρώτη ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη μετά το νέο της συμβόλαιο

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η έμπειρη δημοσιογράφος αποχαιρετά τον ΣΚΑΪ και ανακοινώνει επίσημα την ένταξή της στην οικογένεια του ΑΝΤ1 με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media.

Μάρω Κοντού: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην σπουδαία ηθοποιό

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Που και πότε θα γίνει η κηδεία

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε πράξη την τελευταία επιθυμία της Μάρως Κοντού: «Ένα ποτήρι ουίσκι και ένα τσιγάρο…»

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η σχέση της Μάρως Κοντού με τον Νικήτα Κακλαμάνη ξεπερνούσε τα όρια της πολιτικής

Η τραγωδία της Gene Tierney που μετατράπηκε σε διάσημο αστυνομικό μυθιστόρημα

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η αληθινή ιστορία πίσω από τον «Σπασμένο καθρέφτη» της Agatha Christie

Έλενα Κατραβά: Η γυναίκα που στάθηκε «βράχος» δίπλα στον Λορέντζο Καριέρε ως το τέλος

E-Daily 3.Left Χτες
Σύζυγος και αδιάκοπη συμπαραστάτης του Λορέντζου Καριέρε, η Έλενα Κατραβά υπήρξε ο άνθρωπος που δεν έλειψε ποτέ από κάθε κρίσιμη στιγμή της ζωής του.Μακριά από τα φώτα, επέλεξε να οικοδομήσουν μαζί μια οικογένεια, κρατώντας ζηλότυπα προστατευμένη την ιδιωτική τους ζωή.