E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πύρρος Δήμας: Έχασα «αδερφό» από κορωνοϊό

Ο Πύρρος Δήμας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα

Δημοσίευση 23/12/2020 | 16:17

Πύρρος Δήμας: Έχασα «αδερφό» από κορωνοϊό

Ο Πύρρος Δήμας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα σχετικά με τον κορωνοϊό, μετά και την απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου, ανέφερε πως… σηκώνει τα χέρια ψηλά με τους αρνητές της πανδημίας και τόνισε πως θα κάνει το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά του.

«Βλέποντας τον αριθμό των νεκρών παγκοσμίως αλλά και των ανθρώπων που δίνουν «μάχη» με τον ιό αντιλαμβάνεσαι πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Πρέπει να συμβεί όμως κοντά στην οικογένεια σου για να καταλάβεις τι γίνεται. Πρόσφατα έχασα έναν «αδερφό», κουμπάρο μου, στην Κατερίνη. Ήταν ένας νέος άνθρωπος χωρίς προβλήματα», αποκάλυψε ο Πύρρος Δήμας, μιλώντας στον «Real fm».

Σχολιάζοντας, μάλιστα, όσους παίρνουν την πανδημία αψήφιστα, ο Πύρρος Δήμας τόνισε με έμφαση: «Δυστυχώς, έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν υπάρχει λογική. Οι επιστήμονες μας καθοδηγούν. Ο καθένας έχει το γιατρό του μπορεί να ρωτήσει και να του εξηγήσει. Να μάθει ότι χρειάζεται για το εμβόλιο. Ακούμε τρελά πράγματα κάθε μέρα».

Στη συνέχεια, ο κ. Δήμας δήλωσε ότι θα κάνει το εμβόλιο και ευχήθηκε οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν. «Βεβαίως και θα το κάνω. Δεν έχω πρόβλημα και μπροστά στις κάμερες για να μη πει κάποιος ότι απλά το λέω θεωρητικά. Πρέπει να προστατεύσουμε τους γύρω μας, τους ηλικιωμένους ανθρώπους, τις ευπαθείς ομάδες και να είμαστε όλοι γεροί. Για να ξεφύγουμε απ’ αυτή την πανδημία πρέπει να εμβολιαστεί πάνω από το 70% του ελληνικού πληθυσμού, όπως λένε οι ειδικοί. Στόχος είναι να βγούμε νικητές όλοι να μην χάσουμε άλλους ανθρώπους δικούς μας. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα» ανέφερε.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης παραλλήλισε την καραντίνα με την καθημερινότητα ενός πρωταθλητή. «Ο πρωταθλητισμός για εμάς ήταν καραντίνα. Ήμασταν σε ένα ξενοδοχείο κλεισμένοι, δεν πηγαίναμε πουθενά. Κάναμε προπόνηση από το πρωί έως το βράδυ. Δεν μπορούσαμε να δούμε τους δικούς μας, να βγούμε έξω, να ξενυχτήσουμε, να δούμε τους φίλους μας. Και αυτό το κάναμε μια ζωή».

Αναφερόμενος στις προπονήσεις των αθλητών που έχουν διακοπεί, ο Πύρρος Δήμας έκανε λόγο για «αναγκαίο κακό», ενώ αποκάλυψε ότι τρεις αθλητές της άρσης βαρών που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο κάνουν προπονήσεις με άδεια της πολιτείας.

«Θα μπορούσαν οι αθλητές να προπονούνται με τους προπονητές τους, αλλά ώρες ώρες είμαστε παράλογοι. Δεν κρατάμε τα μέτρα και επειδή η κατάσταση είναι ρευστή, μπορεί να μας ξεφύγει. Είμαστε ακόμα ίσα βάρκα ίσα νερά. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και περιμένουμε τα εμβόλιο. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Έχουμε τρεις αθλητές στην άρση βαρών που προπονούνται καθημερινά στον Άγιο Κοσμά σε έναν χώρο 400 τ.μ. με την άδεια του υπουργείου Αθλητισμού και της Ολυμπιακής Επιτροπής. Είναι οι μόνοι αθλητές. Πιστεύω ότι έχουμε πολλές και καλές πιθανότητες για μετάλλιο στο Τόκυο», ανέφερε ο Πύρρος Δήμας.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν θα επιστρέψει στον χώρο της πολιτικής δήλωσε: «Όταν έπρεπε να βάλω πλάτη, έβαλα… Βέβαια έχω μάθει ποτέ να μη λέω ποτέ. Αλλά αυτή τη στιγμή ούτε το σκέφτομαι, ούτε το ονειρεύομαι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Παρακαλώ, μην με αγγίζετε»: Το «ξέσπασμα» της Κέιτ Μος στο Παρίσι

Tabloid 04.03.2026
Το αμήχανο σκηνικό με την Κέιτ Μος που κατέγραψε κάμερα έξω από το show του YSL, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι

«Σ`αγαπάμε»: Συγκινεί η ανάρτηση του Ντέιβιντ και της Βικτόρια Μπέκαμ για τα γενέθλια του Μπρούκλιν

Social 04.03.2026
Οι δημόσιες ευχές του ζευγαριού για τα 27α γενέθλια του πρωτότοκου γιου τους, εν μέσω της οικογενειακής διαμάχης

Η Φαίη Σκορδά επιβεβαίωσε on air ότι παντρεύεται

TV Buzz 04.03.2026
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή της η παρουσιάστρια θα κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση της πριν το καλοκαίρι

Αναμπελ Σκόφιλντ: Πέθανε το μοντέλο και ηθοποιός στα 62 της από καρκίνο του εγκεφάλου

Tabloid 04.03.2026
Νοσηλευόταν μέχρι πρόσφατα στο Λος Αντζελες και έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Μπραντ Πιτ: Ποια είναι η Ελληνίδα ηθοποιός που φημολογείται ότι είχε κοινή σκηνή μαζί του

Tabloid 04.03.2026
Πολυτελές σκάφος μετέφερε τον ηθοποιό από την Ύδρα στην Αθήνα

Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Καρφώνει» την Ιωάννα Τούνη ‑ «Δεν ασχολείσαι με το παρελθόν, όταν είσαι καλά»

Tabloid 04.03.2026
Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και τη δημοσιογράφο, Βίκυ Δέτσικα

Μαρία Ηλιάκη: Η στιγμή που «πάγωσε» στον αέρα με την αποκάλυψη του Ίαν Στρατή

Tabloid 04.03.2026
Η Μαρία Ηλιάκη έμεινε για λίγο άφωνη στον αέρα της εκπομπής «Νωρίς νωρίς», όταν ο Ίαν Στρατής της θύμισε μια ιστορία από το μακρινό παρελθόν

Το φούξια τρένο που έχει τρελάνει τους Αθηναίους, δείτε βίντεο μέσα από τον «πριγκιπικό» συρμό του ΗΣΑΠ

Social 04.03.2026
Τα πρώτα βίντεο δημιούργησαν έκπληξη, ενώ αρκετοί πίστευαν πως πρόκειται για ΑΙ περιεχόμενο

Δήμητρα Αλεξανδράκη – Αμηχανία με τη Σοφία Μουτίδου: «Μέχρι πού φτάνει η γυναικεία αλληλεγγύη;»

Tabloid 04.03.2026
Η Δήμητρα Αλεξανδράκη βρέθηκε καλεσμένη στο Real View και θέλησε να ξεκαθαρίσει την παρεξήγηση με τη Σοφία Μουτίδου και τη Δάφνη Καραβοκύρη

Γιώργος Μαζωνάκης: «Θα λύσω τα πάντα με μια μεγάλη συνέντευξη που θα ήθελα να κάνω με τον...»

Tabloid 04.03.2026
Ο Γιώργος Μαζωνάκης γιόρτασε τα γενέθλιά του στον Πειραιά το βράδυ της Τρίτης 3/3 και ήταν όλοι εκεί

Η Αρίνα Σαμπαλένκα προκάλεσε χαμό στο TikTok

Tabloid 04.03.2026
H κορυφαία τενίστρια του κόσμου συνδύασε το βαθύ μαύρο τοπ της με ένα γούνινο παλτό