E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πύρρος Δήμας: Έχασα «αδερφό» από κορωνοϊό

Ο Πύρρος Δήμας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα

Δημοσίευση 23/12/2020 | 16:17

Πύρρος Δήμας: Έχασα «αδερφό» από κορωνοϊό

Ο Πύρρος Δήμας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα σχετικά με τον κορωνοϊό, μετά και την απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου, ανέφερε πως… σηκώνει τα χέρια ψηλά με τους αρνητές της πανδημίας και τόνισε πως θα κάνει το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά του.

«Βλέποντας τον αριθμό των νεκρών παγκοσμίως αλλά και των ανθρώπων που δίνουν «μάχη» με τον ιό αντιλαμβάνεσαι πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Πρέπει να συμβεί όμως κοντά στην οικογένεια σου για να καταλάβεις τι γίνεται. Πρόσφατα έχασα έναν «αδερφό», κουμπάρο μου, στην Κατερίνη. Ήταν ένας νέος άνθρωπος χωρίς προβλήματα», αποκάλυψε ο Πύρρος Δήμας, μιλώντας στον «Real fm».

Σχολιάζοντας, μάλιστα, όσους παίρνουν την πανδημία αψήφιστα, ο Πύρρος Δήμας τόνισε με έμφαση: «Δυστυχώς, έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν υπάρχει λογική. Οι επιστήμονες μας καθοδηγούν. Ο καθένας έχει το γιατρό του μπορεί να ρωτήσει και να του εξηγήσει. Να μάθει ότι χρειάζεται για το εμβόλιο. Ακούμε τρελά πράγματα κάθε μέρα».

Στη συνέχεια, ο κ. Δήμας δήλωσε ότι θα κάνει το εμβόλιο και ευχήθηκε οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν. «Βεβαίως και θα το κάνω. Δεν έχω πρόβλημα και μπροστά στις κάμερες για να μη πει κάποιος ότι απλά το λέω θεωρητικά. Πρέπει να προστατεύσουμε τους γύρω μας, τους ηλικιωμένους ανθρώπους, τις ευπαθείς ομάδες και να είμαστε όλοι γεροί. Για να ξεφύγουμε απ’ αυτή την πανδημία πρέπει να εμβολιαστεί πάνω από το 70% του ελληνικού πληθυσμού, όπως λένε οι ειδικοί. Στόχος είναι να βγούμε νικητές όλοι να μην χάσουμε άλλους ανθρώπους δικούς μας. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα» ανέφερε.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης παραλλήλισε την καραντίνα με την καθημερινότητα ενός πρωταθλητή. «Ο πρωταθλητισμός για εμάς ήταν καραντίνα. Ήμασταν σε ένα ξενοδοχείο κλεισμένοι, δεν πηγαίναμε πουθενά. Κάναμε προπόνηση από το πρωί έως το βράδυ. Δεν μπορούσαμε να δούμε τους δικούς μας, να βγούμε έξω, να ξενυχτήσουμε, να δούμε τους φίλους μας. Και αυτό το κάναμε μια ζωή».

Αναφερόμενος στις προπονήσεις των αθλητών που έχουν διακοπεί, ο Πύρρος Δήμας έκανε λόγο για «αναγκαίο κακό», ενώ αποκάλυψε ότι τρεις αθλητές της άρσης βαρών που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο κάνουν προπονήσεις με άδεια της πολιτείας.

«Θα μπορούσαν οι αθλητές να προπονούνται με τους προπονητές τους, αλλά ώρες ώρες είμαστε παράλογοι. Δεν κρατάμε τα μέτρα και επειδή η κατάσταση είναι ρευστή, μπορεί να μας ξεφύγει. Είμαστε ακόμα ίσα βάρκα ίσα νερά. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και περιμένουμε τα εμβόλιο. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Έχουμε τρεις αθλητές στην άρση βαρών που προπονούνται καθημερινά στον Άγιο Κοσμά σε έναν χώρο 400 τ.μ. με την άδεια του υπουργείου Αθλητισμού και της Ολυμπιακής Επιτροπής. Είναι οι μόνοι αθλητές. Πιστεύω ότι έχουμε πολλές και καλές πιθανότητες για μετάλλιο στο Τόκυο», ανέφερε ο Πύρρος Δήμας.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν θα επιστρέψει στον χώρο της πολιτικής δήλωσε: «Όταν έπρεπε να βάλω πλάτη, έβαλα… Βέβαια έχω μάθει ποτέ να μη λέω ποτέ. Αλλά αυτή τη στιγμή ούτε το σκέφτομαι, ούτε το ονειρεύομαι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το τραγούδι που έγραψε η μητέρα της άλλαξε τα πάντα: Η άγνωστη ιστορία πίσω από την εκτόξευση της Σελίν Ντιόν

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Πριν κατακτήσει τον κόσμο, ήταν ένα κορίτσι από πολύτεκνη οικογένεια - και ένας άνθρωπος πίστεψε στο ταλέντο της περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο

Κακό φινάλε για το γάμο της Dua Lipa

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Το Παλέρμο... δεν είναι προς ενοικίαση: Η Dua Lipa, ο γάμος και οι αντιδράσεις

Ο σταρ που εγκατέλειψε το Χόλιγουντ στην κορυφή

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Στο απόγειο της καριέρας του, ο πιο διάσημος άντρας του Χόλιγουντ έκανε μια επιλογή που άφησε όλους άφωνους

Ο Ίντρις Έλμπα κλείνει την πόρτα στον James Bond: «Να μην τον κάνουμε woke»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο 53χρονος ηθοποιός έθεσε οριστικό τέλος στις φήμες που τον συνέδεαν με τον ρόλο του πράκτορα 007 μετά τον Ντάνιελ Κρεγκ, με δηλώσεις που επαναφέρουν τη συζήτηση για το μέλλον της διάσημης σειράς

Κρίστεν Τομς: Ποια είναι η σύντροφος του Στέφανου Τσιτσιπά που έκλεψε την καρδιά του

E-Daily 3.Left Χτες
Η νεαρή τενίστρια δίπλα στον Έλληνα πρωταθλητή και οι κοινές τους διακοπές στα νησιά του Αιγαίου

«Euphoria»: Η Σάρον Στόουν ζητά να προβάλλεται σε κάθε Λύκειο ‑ «Υποχρεωτικό θέαμα για τους γονείς»

E-Daily 3.Left Χτες
Η 68χρονη ηθοποιός τόνισε ότι η σειρά αποτυπώνει με ρεαλισμό τον κόσμο των νέων και πως οι γονείς οφείλουν να την παρακολουθούν

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Το σοκ on air – «Πού βρήκατε αυτές τις φωτογραφίες; Είναι πολύ προσωπικές»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Μαρία Ηλιάκη και ο Κρατερός Κατσούλης άφησαν άφωνη την καλεσμένη τους, προβάλλοντας φωτογραφικό υλικό που εκείνη χαρακτήρισε ιδιωτικό

Γέννησε η Αλεξάνδρα Νίκα: Πατέρας για δεύτερη φορά ο Κωνσταντίνος Αργυρός

E-Daily 3.Left Χτες
Η γνωστή επιχειρηματίας έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι

Γρηγόρης Αρναούτογλου για την περιπέτεια της υγείας του: «Ο πόνος ήταν αδιανόητος, δεν με έπιανε τίποτα»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής μιλά για τα έντονα συμπτώματα που τον ανάγκασαν να μείνει εκτός εργασίας

Dj Stephan για Τσαγκρινού και Κωνσταντάρα: «Είναι ελεύθερη, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει»

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν θα ήταν εύκολο να γνωρίσω στον γιο μου μια μελλοντική σύντροφο, ανέφερε

Νικολέττα Ράλλη για πρώτη φορά: «Έχουμε χωρίσει με τον Μιχάλη Ανδρούτσο, αλλά συνεχίζουμε να μένουμε μαζί»

E-Daily 3.Left Χτες
Τη Νικολέττα Ράλλη υποδέχτηκε η Φαίη Σκορδά στην εκπομπή «Buongiorno» τη Δευτέρα 8 Ιουνίου