E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αστυνομία και στα σπίτια τα Χριστούγεννα ανάλογα με τις καταγγελίες

«Επιστρατεύονται» drones και ελικόπτερα

Δημοσίευση 23/12/2020 | 12:22

Αστυνομία και στα σπίτια τα Χριστούγεννα ανάλογα με τις καταγγελίες

Δυο μέρες μόνο έχουν απομείνει για να ζήσουμε τα πιο περίεργα Χριστούγεννα της ζωής μας. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τα ξαναζήσουμε. Γιατί φέτος, ο κορονοϊός μας στερεί τα κάλαντα, τα οικογενειακά τραπέζια, τα ρεβεγιόν με φίλους.

Η κυβέρνηση έχει πει τρία «όχι» για τα φετινά Χριστούγεννα: όχι κάλαντα την παραμονή, όχι μεγάλα τραπέζια και παρέες αύριο κι ανήμερα τα Χριστούγεννα, όχι μετακινήσεις από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.

Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής και πιο αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα μπλόκα της αστυνομίας, σύμφωνα με το σχέδιο… «ρεβεγιόν», θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Στις ώρες 22:00 με 05:00 θα πέσει μεγάλο “βάρος” των ελέγχων, ενώ θα αυξηθούν και τα μπλόκα στα διόδια. Όχι πως δεν θα είναι τις υπόλοιπες μέρες της ημέρας και της επομένης των Χριστουγέννων.

Η αστυνομική παρουσία θα είναι επίσης αυξημένη στις πλατείες και προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες συγκεντρώσεις σε ταράτσες ή άλλους χώρους, η αστυνομία θα «σηκώσει» ελικόπτερα και drones για να… ελέγχουν τα πάντα. Τα Χριστούγεννα θα είναι επί της ουσίας η πρόβα τζένεράλε για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Το έχει πει και ο Νίκος Χαρδαλιάς: αν τα μέτρα δεν τηρηθούν τα Χριστούγεννα, τότε η Πρωτοχρονιά θα γίνει με άλλες συνθήκες, με άλλα, πιο αυστηρά μέτρα, ενδεχομένως και πιο αυστηρή ακόμα απαγόρευση κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι για να κυκλοφορήσει κάποιος και να πάει σε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα, πρέπει να στείλει μήνυμα 6 στο 13033. Αν το ρεβεγιόν είναι βράδυ είτε θα μείνει στο σπίτι όπου θα πάει είτε θα φύγει πριν από τις 22:00…

Για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης (23.12.2020) έγινε τηλεδιάσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, ειδικά για τις βραδινές ώρες που ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας, και η αυστηροποίηση των ελέγχων σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού.

Χριστούγεννα με αστυνομία στα σπίτια;

Θα κάνει η αστυνομία ελέγχους ακόμη και στα σπίτια τα Χριστούγεννα; Ιδού η απορία και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θόδωρος Χρονόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (23.12.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, απάντησε: ναι, η αστυνομία θα μπει και στα σπίτια αλλά αυτό εξαρτάται από τις καταγγελίες που θα γίνουν.

«Σίγουρα θα είναι αυξημένη η παρουσία της αστυνομίας αυτές τις ημέρες τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων. Το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Για το αν θα υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι εξαρτάται από τις καταγγελίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διοργάνωση πάρτι σε σπίτια (σ.σ. λέγεται πως κάποιοι έχουν νοικιάσει ήδη σαλέ για να κάνουν πάρτι), σημείωσε ότι η ΕΛΑΣ είναι υποχρεωμένη να παρέμβει λόγω και της αναφοράς στην ΚΥΑ και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, με όλους τους νόμιμους τύπους, δηλαδή με την παρουσία εισαγγελέα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Σε ό,τι αφορά στην κυκλοφορία, ο Θόδωρος Χρονόπουλος επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις μετά τις 22:00 και μέχρι τις 5.00 το πρωί επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. «Οπότε η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ».

Αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, σε διόδια, σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο, σε εισόδους-εξόδους των πόλεων, σε υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, σε πλατείες και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συνωστισμός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο