E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χρονιά της πανδημίας σε τέσσερα λεπτά

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Δημοσίευση 23/12/2020 | 10:03

Η χρονιά της πανδημίας σε τέσσερα λεπτά

To 2020 ήταν αναμφίβολα μια χρονιά διαφορετική, που σημάδεψε την ανθρωπότητα και μεταμόρφωσε ριζικά την καθημερινότητά της σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η εξάπλωση της πανδημίας που οδήγησε στον θάνατο πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνανθρώπους μας και τα πρωτοφανή μέτρα που επιβλήθηκαν ανά τον κόσμο αφήνουν μια πικρή γεύση στο στόμα καθώς αποχαιρετούμε το 2020. Ήταν ένα έτος που έφερε την απώλεια σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, και αναμένεται να έχει αρνητικές επιδράσεις στη ζωή αναρίθμητων ανθρώπων και τα επόμενα χρόνια, λόγω των ολέθριων επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και της αναμενόμενης αύξησης της ανεργίας.

Ως «σκοτεινός» πρωταγωνιστής της χρονιάς που πέρασε λοιπόν, ο κορωνοϊός δεν θα μπορούσε παρά να κατέχει κεντρική θέση στο βίντεο με την ανασκόπηση της χρονιάς που δημιούργησε ο Ελβετός καλλιτέχνης Cee-Roo, και έχει γίνει viral τα τελευταία 24ωρα.

Στο κλιπ που έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες views σε διάφορες πλατφόρμες βλέπουμε τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει.

Η ανασκόπηση με την υποβλητική μουσική περιλαμβάνει πλάνα από την συγκλονιστική έκρηξη στη Βηρυτό, τις ταραχές στην Αμερική και το κίνημα Black Lives Matter, τις καταστροφικές πυρκαγιές που μετέτρεψαν σε στάχτη δασικές εκτάσεις σε διάφορες περιοχές της Γης και τους δύο «γίγαντες» του αθλητισμού που χάσαμε φέτος: Τον Κόμπι Μπράιαντ, που βρήκε τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα τον Ιανουάριο του 2020 και τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που έφυγε πριν από μερικές εβδομάδες μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Η φονική πορεία της πανδημίας παρουσιάζεται με διαδοχικές σκηνές που ξεκινούν από την Ουχάν και επεκτείνονται σε όλον τον κόσμο. Άδειοι δρόμοι, φοβισμένα πρόσωπα, απεγνωσμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι αλλά και σκηνές ελπίδας, ανθρωπιάς και συμπαράστασης που εκτυλίχθηκαν στις γειτονιές.

Πρόκειται για ένα βίντεο που πραγματικά καταφέρνει να αιχμαλωτίσει μέσα σε λίγα λεπτά τα ανάμικτα συναισθήματά μας για μια χρονιά που άφησε ανεξίτηλα το σημάδι της πάνω μας, και που μας επηρέασε με τρόπους που δεν μπορούν να εκφραστούν με λέξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο David Schwimmer αποκάλυψε το πιο απρόσμενο επάγγελμα που έκανε στα 18 του

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Πριν γίνει ο Ρος στα «Friends», παρέδωσε διαζύγιο σε παγκόσμιο σταρ

Η NASA «έλυσε» ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιστορίας; Το φαινόμενο που ίσως συνέβη τη μέρα της Σταύρωσης του Ιησού

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Ένα αστρονομικό φαινόμενο πριν από 2.000 χρόνια ξαναγράφει την Ιστορία

Ο easy 97.2 οργανώνει sunset disco party στη θάλασσα ‑ πώς θα κερδίσεις πρόσκληση

Media Χτες
Το 3ο «Let`s Meet» On Board πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Ιουλίου με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Λατινοπούλου – Παϊτέρης: Νέα κόντρα με «γύφτους και Πακιστανούς» – «Έγινε γύφτισσα για δευτερόλεπτα και την πείραξε»

E-Daily 3.Left Χτες
«Πρόκειται για χυδαία επίθεση εναντίον μου – Από την ίδια δεν ζητώ συγγνώμη»

Σόφη Πασχάλη: «Έχω βιώσει πολλά συμπτώματα μέχρι να καθαρίσει το κάθε μου συναίσθημα»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Σόφη Πασχάλη μίλησε για το νέο της βιβλίο, τα retreat με τον σύντροφό της και το προσωπικό ταξίδι προς την εσωτερική ισορροπία

Ο Μίκι Ρουρκ εμφανίστηκε χωρίς δόντια στους δρόμους του Λος Αντζελες, ανησυχία με την εικόνα του

E-Daily 3.Left Χτες
Λίγους μήνες μετά την έξωσή του από το σπίτι του ο ηθοποιός εθεάθη να περπατά φορώντας λερωμένα ρούχα, κρύβοντας το πρόσωπό του με κουκούλα

Η Πόπη Μαλλιωτάκη φωτογραφίζεται πάνω σε σκάφος και δίπλα σε έναν γάιδαρο και γράφει «Όταν λάμπεις, ενοχλείς»

Social Χτες
Η τραγουδίστρια βρέθηκε στη Μύκονο και πόζαρε σε σημεία του νησιού με λεοπάρ μπικίνι

Μανώλης Μητσιάς: «Σε έναν χρόνο το πολύ θα έχω τελειώσει – Δεν θέλω να με λυπηθεί ο κόσμος»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο σπουδαίος ερμηνευτής έθεσε χρονικό ορίζοντα για το τέλος της καλλιτεχνικής του πορείας, εξηγώντας γιατί δεν θέλει να τον λυπηθεί ο κόσμος.

Παϊτέρης για Λατινοπούλου: Για δευτερόλεπτα αισθάνθηκε ότι είναι γύφτισσα και την ενόχλησε, αν ζητήσει συγγνώμη θα τη βάλουμε στη Βουλή

E-Daily 3.Left Χτες
«Να πάει σε έναν καταυλισμό να δει πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι, νομίζουν ότι είναι δικιά μας» σημείωσε ο Βασίλης Παϊτέρης - Μήνυση έχει καταθέσει εις βάρος του η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Ποιος συνεχίζει επαγγελματικά ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μετά το τέλος του Buongiorno

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης αποκάλυψε στο «Super Κατερίνα» ότι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον όμιλο ΑΝΤ1 για το πρωινό του Ρυθμού.

Ποια είναι η σημερινή εικόνα του Μίκι Ρουρκ που ανησυχεί τους πάντες

E-Daily 3.Left Χτες
Ο 73χρονος ηθοποιός εθεάθη καταβεβλημένος στους δρόμους του Λος Αντζελες, λίγους μήνες μετά την έξωσή του από το σπίτι του λόγω χρεών ενοικίου.