E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χρονιά της πανδημίας σε τέσσερα λεπτά

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Δημοσίευση 23/12/2020 | 10:03

Η χρονιά της πανδημίας σε τέσσερα λεπτά

To 2020 ήταν αναμφίβολα μια χρονιά διαφορετική, που σημάδεψε την ανθρωπότητα και μεταμόρφωσε ριζικά την καθημερινότητά της σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η εξάπλωση της πανδημίας που οδήγησε στον θάνατο πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνανθρώπους μας και τα πρωτοφανή μέτρα που επιβλήθηκαν ανά τον κόσμο αφήνουν μια πικρή γεύση στο στόμα καθώς αποχαιρετούμε το 2020. Ήταν ένα έτος που έφερε την απώλεια σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, και αναμένεται να έχει αρνητικές επιδράσεις στη ζωή αναρίθμητων ανθρώπων και τα επόμενα χρόνια, λόγω των ολέθριων επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και της αναμενόμενης αύξησης της ανεργίας.

Ως «σκοτεινός» πρωταγωνιστής της χρονιάς που πέρασε λοιπόν, ο κορωνοϊός δεν θα μπορούσε παρά να κατέχει κεντρική θέση στο βίντεο με την ανασκόπηση της χρονιάς που δημιούργησε ο Ελβετός καλλιτέχνης Cee-Roo, και έχει γίνει viral τα τελευταία 24ωρα.

Στο κλιπ που έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες views σε διάφορες πλατφόρμες βλέπουμε τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει.

Η ανασκόπηση με την υποβλητική μουσική περιλαμβάνει πλάνα από την συγκλονιστική έκρηξη στη Βηρυτό, τις ταραχές στην Αμερική και το κίνημα Black Lives Matter, τις καταστροφικές πυρκαγιές που μετέτρεψαν σε στάχτη δασικές εκτάσεις σε διάφορες περιοχές της Γης και τους δύο «γίγαντες» του αθλητισμού που χάσαμε φέτος: Τον Κόμπι Μπράιαντ, που βρήκε τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα τον Ιανουάριο του 2020 και τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που έφυγε πριν από μερικές εβδομάδες μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Η φονική πορεία της πανδημίας παρουσιάζεται με διαδοχικές σκηνές που ξεκινούν από την Ουχάν και επεκτείνονται σε όλον τον κόσμο. Άδειοι δρόμοι, φοβισμένα πρόσωπα, απεγνωσμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι αλλά και σκηνές ελπίδας, ανθρωπιάς και συμπαράστασης που εκτυλίχθηκαν στις γειτονιές.

Πρόκειται για ένα βίντεο που πραγματικά καταφέρνει να αιχμαλωτίσει μέσα σε λίγα λεπτά τα ανάμικτα συναισθήματά μας για μια χρονιά που άφησε ανεξίτηλα το σημάδι της πάνω μας, και που μας επηρέασε με τρόπους που δεν μπορούν να εκφραστούν με λέξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκινημένη η Μαρία Μπεκατώρου: Η on air έκπληξη για τα 1.000 επεισόδια «The Chase»

TV Buzz 19.06.2026
Η τούρτα έκπληξη από τους chasers και η συγκινητική αναφορά για τα πέντε χρόνια προβολής του δημοφιλούς τηλεοπτικού παιχνιδιού γνώσεων

«Πυρά» Πάολα Μπαντόσα κατά Στέφανου Τσιτσιπά: «Έζησα τοξικά πράγματα, δεν ήταν εύκολο»

Tabloid 19.06.2026
Για την σχέση της με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον λόγο που οδηγήθηκαν στον χωρισμό μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Πάολα Μπαντόσα

Ο Αρμι Χάμερ συνέκρινε τον εαυτό του με τον Ιησού μιλώντας για τις καταγγελίες σε βάρος του: Ήμουν πάνω στον σταυρό

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Τα καρφιά είναι στα χέρια μου, έλεγε ο ηθοποιός, όταν είχε κατηγορηθεί για σeξουαλική κακοποίηση και κανιβαλιστικές φαντασιώσεις

Δείτε βίντεο: «Αστατος» ο Ιμπραΐμοβιτς, ακούει... Πασχάλη Τερζή και γίνεται viral

Tabloid 19.06.2026
Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται ο πρώην ποδοσφαιριστής να απολαμβάνει ένα remix του τραγουδιού από την Βόσνια σταρ Lepa Brena, χτυπώντας παλαμάκια έχοντας δίπλα του Τιερί Ανρί και Αλεξ Λάλας

Ανδρομάχη: «Υπάρχει βοήθεια στο μεγάλωμα του γιου μου ‑ Όταν ξενυχτάς, χρειάζεσαι δυο μέρες για να επανέλθεις»

Tabloid 19.06.2026
«Η απόδοσή μου στον ημιτελικό της Eurovision δεν ήταν καλή, λογικό που αποκλείστηκα», εξομολογήθηκε

Ο Αντώνης Κανάκης κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι του: «Το σκάρωσα πριν 38 χρόνια» ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Ο παρουσιαστής αποκάλυψε την ιστορία δημιουργίας του τραγουδιού

Μουντιάλ 2026: Έξαλλες οι Γιαπωνέζες με τους οπαδούς που καθάρισαν το γήπεδο ‑ «Κάντε το και σπίτι»

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Οι Ιάπωνες οπαδοί καθάρισαν τις κερκίδες μετά το ματς με την Ολλανδία, αλλά σπίτι τους αφιερώνουν ελάχιστο χρόνο στις οικιακές εργασίες παραπονιούνται οι γυναίκες τους

Mad VMA 2026: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός αποκαλύπτει γιατί απουσίαζε από τα βραβεία

Tabloid 19.06.2026
«Την επόμενη φορά θα είμαι και πάλι δίπλα σας» εξήγησε σε βίντεό του

Πάνος και Τάσος διεκδικούν το έπαθλο στο φετινό MasterChef

TV Buzz 19.06.2026
Ο διαγωνισμός μαγειρικής μπαίνει στην τελική ευθεία…

Λιάγκας: «Αδειασε» την Ελληνίδου και τον Αλεξάνδρου! «Αυτοί τώρα είναι ζευγάρι κανονικό;»

Tabloid 19.06.2026
Ο Γιώργος Λιάγκας σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής Το Πρωινό σχολίασε τις τελευταίες δηλώσεις της Ρίας Ελληνίδου