E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΡΙΖΑ: Στις χειρότερες θέσεις η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της πανδημίας

«Mε βάση τον μέσο όρο των 10 δεικτών η χώρα μας είναι 50η στις 53 και η χειρότερη στην Ευρώπη»

Δημοσίευση 23/12/2020 | 09:38

ΣΥΡΙΖΑ: Στις χειρότερες θέσεις η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Στα στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος στην αντιμετώπιση της πανδημίας αναφέρονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «με βάση τον μέσο όρο των 10 δεικτών η χώρα μας είναι 50η στις 53 και η χειρότερη στην Ευρώπη. Από τον προηγούμενο μήνα πέσαμε 19 θέσεις που είναι η μεγαλύτερη πτώση από όλες τις χώρες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας τα στοιχεία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «στους θανάτους ως ποσοστό επί των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα είμαστε στην τελευταία θέση της κατάταξης. Και αυτό παρότι έχουμε το πιο σκληρό lockdown από όλες τις χώρες. Ίσως αυτό θα έπρεπε να χτυπήσει ένα καμπανάκι στους κυβερνώντες ότι χρειάζονται και άλλα μέτρα πέραν των περιοριστικών. Σαν αυτά που φώναζε η αντιπολίτευση για παράδειγμα, όπως την μείωση του συνωστισμού στα ΜΜΜ και τους χώρους δουλειάς, την καθολική πρόσβαση σε τέστ κλπ».

Ο κ. Τσακαλώτος προσέθεσε πως «στην πρόβλεψη για την ύφεση του 2020 είμαστε στην θέση 44, δηλαδή από τις 53 χώρες 43 αναμένεται να τα πάνε καλύτερα από εμάς οικονομικά και μόλις 9 χειρότερα. Και αυτό με εκτίμηση ύφεσης πιο αισιόδοξη από αυτή που αναμένει η κυβέρνηση.

Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι ότι ο νεοφιλελευθερισμός κοστίζει ζωές και το κοινωνικό κράτος τις σώζει. Ταυτόχρονα καταλαβαίνω ότι ο νεοφιλελευθερισμός αποτυγχάνει ακόμη και στην μία υπόσχεση που δίνει, αυτή της ανάπτυξης. Πολύ θα ήθελα να ξέρω τα συμπεράσματα που βγάζουν στην ΝΔ, και το πως δικαιολογούν τις πολιτικές τους».

«Επικοινωνία και προπαγάνδα από την κυβέρνηση αλλά όχι ουσία»

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την Κατερίνη μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετά την συνάντηση του με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές κάλεσε την κυβέρνηση έστω και τώρα και τώρα να αναλάβει την ευθύνη και να ενισχύσει το ΕΣΥ και το ανθρώπινο δυναμικό του που δίνει την μάχη στην πρώτη γραμμή και ταυτόχρονα κάλεσε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να προχωρήσει στην συνταγογράφηση των τεστ και στην πραγματοποίηση μαζικών τεστ σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες και εργασιακούς χώρους.

«Φοβάμαι ότι η μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης ήταν η επικοινωνία και η προπαγάνδα , όχι η ουσία. Γι αυτό και η χώρα μας βρίσκεται σήμερα στην δεύτερη χειρότερη στην Ευρώπη στους θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού μετά την Ιταλία» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι προτεραιότητα και πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατευτεί».

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο θέμα του εμβολιασμού και στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το όλο ζήτημα. «Ο κ. Μητσοτάκης, όπως και το καλοκαίρι που μας είπε ότι νίκησε τον κορονοϊό, έτσι και τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι με την έναρξη του εμβολιασμού τελείωσε η πανδημία. Είναι μεγάλο λάθος να δημιουργείται η προσδοκία και ο εφησυχασμός του τέλους της πανδημίας μέσα από τον εμβολιασμό που είναι αναγκαίος και πρέπει να συνδράμουμε όλοι για να πετύχει» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εν τούτοις η εικόνα που αυτή την στιγμή έχουμε είναι ότι αυτή η υψηλή προσδοκία μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ να μετατραπεί σε οργή σε θυμό από την πλευρά των πολιτών» εξήγησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για 2 εκατ. εμβόλια μέσα στον Ιανουάριο»
Τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για 2 εκατομμύρια εμβόλια μέσα στον Γενάρη αλλά τελικά μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου δεν θα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 200 χιλιάδες πολίτες. «Με βάση τον αριθμό των εμβολίων που προβλέπονται για την Ελλάδα μέχρις στιγμής, μέχρι και το τέλος Μαρτίου ο αριθμός των δόσεων δεν θα επαρκεί για περισσότερους από 600 χιλιάδες συμπολίτες μας. Αυτό είναι το 1/17 του πληθυσμού» είπε ο Αλ.Τσίπρας.

Κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Επιμελητήριο Κατερίνης οι εκπρόσωποί του παρουσίασαν την ελεύθερη πτώση που παρουσιάζει η τοπική οικονομία στους τομείς του λιανεμπορίου, της βιομηχανίας, του πρωτογενούς τομέα και των μεταφορών. Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία έκαναν λόγο για “ταφόπλακα της επιβίωσής μας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά καίει σε εργοστάσιο πλαστικών των Μεγάρων, θέση Παπά-Περιβόλι και κοντά στην Ιερά Μονή Παναχράντου

Το «κορίτσι από το Αφγανιστάν»: Πού βρίσκεται σήμερα το πρόσωπο της εμβληματικής φωτογραφίας του National Geographic

Κόσμος Χτες
Η Σαρμπάτ Γκούλα σε ηλικία 12 ετών έγινε η «πιο αναγνωρισμένη φωτογραφία» στην ιστορία του National Geographic

Ηράκλειο: Φωτιά σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρολογικό πίνακα

Ελλάδα Χτες
Για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο εκκενώθηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Επτά τραυματίες από σύγκρουση βαν με φορτηγό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε με τις αισθήσεις της και διακομίστηκε μαζί με έξι ακόμα συνεπιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για ιατρική αξιολόγηση και φροντίδα

Σύνταξη 10 χρόνια νωρίτερα; Γίνεται – Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα!

Ελλάδα Χτες
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν

Τρόμος στην Τρούμπα: Έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί – Ποιος είναι ο δράστης με τις 26 συλλήψεις;

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίστασή του

Εφιαλτικό σενάριο για τη Γη – Έρχεται η «τέλεια καταιγίδα» που απειλεί όλη τη ζωή στον πλανήτη

Tech + Science Χτες
Οι διελεύσεις γειτονικών άστρων μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του ηλιακού συστήματος, προκαλώντας εκτίναξη πλανητών από την τροχιά τους ή σύγκρουση μεταξύ τους

Φοιτητικό επίδομα: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Μέχρι πότε οι αιτήσεις, ποιοι παίρνουν έως 2.500 ευρώ

Οικονομία Χτες
Πώς κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι - Τι ισχύει για τους φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Hellenic Train: Γέμισε καπνούς αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο Έδεσσα ‑ Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Αναστάτωση για δεκάδες επιβάτες λόγω βλάβης σε δρομολόγιο της Hellenic Train

Ναζαρέτ: Εισβολή σε ελληνορθόδοξη εκκλησία από τους «Στρατιώτες του Θεού»

Κόσμος Χτες
Η ομάδα «Στρατιώτες του Θεού» εισέβαλαν στον ναό ενώ ήταν κλειστός και χτύπησαν τις καμπάνες

Νέο σοκ για Τσιτσιπά ‑ Εκτός Wimbledon από την πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα Χτες
Μία ώρα και κάτι λεπτά διήρκησε η φετινή παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon