E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χρηστάκης: Μετά την πανδημία θα έρθουν χρόνια σeξουαλικής ακολασίας και οικονομικής άνθησης

«Το 2024, όλες αυτές οι τάσεις πανδημίας θα αντιστραφούν»

Δημοσίευση 22/12/2020 | 20:31

Χρηστάκης: Μετά την πανδημία θα έρθουν χρόνια σeξουαλικής ακολασίας και οικονομικής άνθησης

Μια κοινωνία γεμάτη σeξ, σωματικές απολαύσεις και μεγάλες δαπάνες μάς περιμένει στην άλλη πλευρά του «τούνελ» της πανδημίας, σύμφωνα με τον καθηγητή του Γέιλ Νικόλαο Χρηστάκη.

Στο νέο του βιβλίο, «Το βέλος του Απόλλωνα: Η βαθιά και διαρκής επίδραση του κορονοϊού στον τρόπο που ζούμε», ο Χρηστάκης, ο οποίος είναι επίσης κοινωνικός επιδημιολόγος, η κοινωνία θα αντισταθμίσει τον χαμένο χρόνο μόλις είναι ασφαλής, με τον ηδονισμό να αντικαθιστά γρήγορα τη συντηρητική κοινωνικοποίηση.

Ωστόσο, αυτή η αντιστροφή παραμένει χρόνια μακριά. «Κατά τη διάρκεια επιδημιών παρατηρείται αύξηση της θρησκευτικότητας, οι άνθρωποι γίνονται πιο εγκρατείς, εξοικονομούν χρήματα, δεν ρισκάρουν και τα βλέπουμε όλα αυτά τώρα, όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ και εκατοντάδες χρόνια κατά τη διάρκεια επιδημιών», δήλωσε ο Χρηστάκης στον Guardian. «Το 2024, όλες αυτές οι τάσεις πανδημίας θα αντιστραφούν».

Όπως και στη δεκαετία του 1920, η οποία ακολούθησε την πανδημία του 1918, η ανθρωπότητα θα βυθιστεί σε μια εποχή διαστροφών και παθών.

«Οι άνθρωποι θα αναζητήσουν έντονα κοινωνικές αλληλεπιδράσεις», δήλωσε ο Χρηστάκης, ονομάζοντας τη σeξουαλική ακολασία και την οικονομική άνθηση ως πιθανές τάσεις.

Οι προηγούμενες πανδημίες έχουν επίσης δείξει ότι είναι η ίδια η ασθένεια και όχι η ανταπόκριση της κυβέρνησης που προκαλεί πιο άμεσα τις τρέχουσες οικονομικές επιπτώσεις.

«Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι οι ενέργειες της κυβέρνησής μας που προκαλούν την επιβράδυνση της οικονομίας. Αυτό είναι ψευδές», είπε. «Είναι ο ιός που προκαλεί την επιβράδυνση της οικονομίας, επειδή οι οικονομίες κατέρρευσαν ακόμα και στην αρχαιότητα όταν συνέβησαν επιδημίες, ακόμα και όταν δεν υπήρχε κυβέρνηση που να λέει: «κλείστε τα σχολεία και κλείστε τα εστιατόρια».»

Σύμφωνα με τον Χρηστάκη, αν τα άτομα ήταν πιο ώριμα στη διαχείριση καταστάσεων, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. «Ως κοινωνία είμαστε πολύ ανώριμοι», είπε. Ενώ οι προηγούμενες πανδημίες ήρθαν και πέρασαν χωρίς τη βοήθεια της σύγχρονης επιστήμης, η σημερινή ταχεία ανταπόκριση με την παραγωγή του εμβολίου εξασφαλίζει ότι ο κορονοϊός όχι μόνο θα τελειώσει, αλλά θα το κάνει πολύ πιο γρήγορα από ποτέ.

«Είμαστε η πρώτη γενιά ανθρώπων που έχει αντιμετωπίσει ποτέ αυτή την απειλή που τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο με αποτελεσματικά φάρμακα», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Η πληροφορία πως ο Χαμενεΐ είναι νεκρός είναι σωστή»

Κόσμος Χτες
O πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο του ανώτερου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν

Νετανιάχου: «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χαμενεΐ δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή»

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι η σορός του ανώτατου ηγέτη του Ιράν βρέθηκε στα ερείπια κτηρίου στην Τεχεράνη που χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή.

Τρομερός Καραλής στην Παιανία: Πέταξε στα 6,17μ και «διέλυσε» το πανελλήνιο ρεκόρ, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ στην Παιανία - Πήδηξε στα 6,07μ και στη συνέχεια «πέταξε» στα 6,17μ που είναι η καλύτερη επίδοση στον κόσμο

Το Ντουμπάι δέχεται επίθεση: «Βροχή» πυραύλων και drones ‑ Εκρήξεις στο διάσημο νησί Palm

Κόσμος Χτες
Σκηνές από ταινίες καταστροφής στο Ντουμπάι που «πληρώνει» τα αντίποινα του Ιράν για την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση

Πανικός στο Ντουμπάι: Εκκενώνεται το Μπουρτζ Χαλίφα

Κόσμος Χτες
Συνεχίζονται οι ιρανικές επιθέσεις στο Ντουμπάι

Κλείνει η βάση στη Σούδα

Ελλάδα Χτες
Έκτακτα μέτρα συναγερμού και αεράμυνας

Σε κατάσταση συναγερμού η Euroleague

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο αγώνας της Τρίτης Χάποελ Τελ Αβίβ – Παρί θα γίνει στη Σόφια εφόσον ανοίξουν τα αεροδρόμια στο Ισραήλ – Τι συμβαίνει με τις ελληνικές ομάδες

Φωτιά σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι μετά από ιρανική πυραυλική επίθεση

Κόσμος Χτες
Οι φλόγες καίνε στο εσωτερικού του ξενοδοχείου και εξαπλώνονται

«Κάθε πιλότος είχε ένα όνομα»: Το παρασκήνιο της επίθεσης ΗΠΑ‑Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Η κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Roaring Lion», είχε ως βασικό αντικείμενο την προσβολή κρίσιμων στρατιωτικών και διοικητικών υποδομών του Ιράν

Καρυστιανού: Είχα έτοιμη την ομιλία μου, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσω και αποχώρησα από τη συγκέντρωση

Ελλάδα Χτες
Περίπου δύο ώρες μετά την άφιξή της, διαπίστωσε ότι η οργανωτική επιτροπή είχε ήδη πρόγραμμα ομιλιών