E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για το εμβόλιο της Pfizer

Η ανακοίνωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Δημοσίευση 21/12/2020 | 20:14

Κορωνοϊός: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για το εμβόλιο της Pfizer

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το εμβόλιο του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer - BioNTech, μετά τη θετική γνωμάτευση που έδωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Σήμερα προσθέτουμε ένα σημαντικό κεφάλαιο σε μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας, διαθέτοντας το 1ο εμβόλιο COVID19 για τους Ευρωπαίους. Θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις χώρες της ΕΕ ταυτόχρονα, υπό τους ίδιους όρους», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Επίτροπος Υγείας ΕΕ: Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τους Ευρωπαίους πολίτες

Την ελπίδα η οποία απορρέει από την έγκριση του εμβολίου για τον κορονοϊό τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας σε δημοσιογράφους ειδησεογραφικών πρακτορείων.

«Υπάρχει φως στον ορίζοντα. Έξι μήνες μετά την αρχή της στρατηγικής για τα εμβόλια, έχουμε υπογράψει έξι συμβόλαια με τους πιο υποσχόμενους παραγωγούς εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού» υπογράμμισε η κ. Κυριακίδου επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν είναι η αρχή του τέλους, αλλά το τέλος της αρχής. Η ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα και δε συμβιβαζόμαστε».

Όσον αφορά στο εμβολιασμό επισήμανε ότι «αντιμετωπίζουμε έναν άνευ προηγουμένου μαζικό εμβολιασμό και το λέω γιατί θα υπάρξουν πολλές δυσκολίες τις οποίες θα πρέπει να ξεπεράσουμε μαζί και υπάρχουν ακόμη πολλά τα οποία πρέπει να υπολογίσουμε. Δεν είναι ώρα να ανακηρύξουμε νίκη, αυτό θα έρθει μόνο όταν νικήσουμε την πανδημία. Αλλά είναι η ώρα να πούμε ότι είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τους Ευρωπαίους πολίτες, αυτό το εμβόλιο είναι σημαντικό βήμα στο δρόμο του τέλους αυτής της πανδημίας του κορονοϊού για μία πιο ασφαλή και πιο υγιή ΕΕ».

Παράλληλα, η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι «η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή. Η έγκριση ενός εμβολίου δεν αποτελεί πανάκεια, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συνετοί, πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα», ενώ έκανε λόγο για «μία συνεργασία άνευ προηγουμένου μεταξύ της Κομισιόν και των κρατών-μελών στο να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που είμαστε σήμερα». Ερωτηθείσα για το αν θα εμβολιαστεί, η Στέλλα Κυριακίδου ξεκαθάρισε: «Όταν έρθει η σειρά μου, ναι θα εμβολιαστώ».

Σχετικά με τα κρούσματα του κορονοϊού σημείωσε ότι «τα νούμερα δείχνουν να σταθεροποιούνται σε μερικά-κράτη μέλη, αλλά ακόμη σταθεροποιούνται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σε μερικά-κράτη μέλη συνεχίζουμε να βλέπουμε συνεχή αύξηση. Σε δώδεκα κράτη-μέλη εξακολουθούμε να παρατηρούμε αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς προς το παρόν δε μπορούμε να δούμε μείωση στα νούμερα θνητότητας». Σχετικά με την απάντηση των κρατών-μελών στο ζήτημα του εντοπισμού μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ ανέφερε ότι «υπάρχει εναρμονισμένη και συντονισμένη προσέγγιση αναφορικά με τη στάση των κρατών-μελών στην κατάσταση» και αύριο το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι για να αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της ΕΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Τι αλλάζει στη θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα ‑ Τι δείχνουν οι χάρτες GFS και ECMWF

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Έντονη ζέστη έως τις αρχές της εβδομάδας και απότομη πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα της - τα μοντέλα συγκλίνουν.

Τσίπρας: Δεν κατανοώ τους τζάμπα μάγκες αριστερούς που διαμαρτύρονται χωρίς να αναλαμβάνουν κυβερνητική ευθύνη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε σε διαδικτυακή συνάντηση με μέλη του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του ΚΚΕ και παρουσιάζοντας τους τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος.

Σοκάρει η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα: «Πέθανε επειδή η κόρη της τόλμησε να είναι υποψήφια»

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε την υπόθεση της 72χρονης από την Ελλάδα σε διάσκεψη με εκπροσώπους από πάνω από 60 χώρες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αποχαιρέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ με μια μόνο λέξη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με έναν λακωνικό αποχαιρετισμό.

Θύελλα αντιδράσεων: Σερβιτόρος μπήκε στη θάλασσα για να εξυπηρετήσει πελάτες

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Βίντεο από παραλία της Πάρου ξαναανοίγει τη συζήτηση για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στον τουρισμό.

Σάλος στις ΗΠΑ: Σχολική αστυνομικός έκανε σeξ με συνάδελφό της μέσα σε γυμνάσιο την ώρα των μαθημάτων

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η 37χρονη σχολική αστυνομικός του Νάσβιλ παραιτήθηκε αφού παραδέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις εpωτικές συναντήσεις με συνάδελφό της εντός σχολείου, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στους διαδρόμους.

Καταδικασμένη νεοναζίστρια τρανς στη Γερμανία μεταφέρθηκε τελικά σε ανδρικές φυλακές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η 55χρονη Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ εκδόθηκε από την Τσεχία και οδηγήθηκε αρχικά σε γυναικεία φυλακή της Σαξονίας, για να μεταφερθεί αργότερα σε ανδρικό σωφρονιστικό κατάστημα.

Εφάπαξ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις από το 2027 και τι αλλάζει στον υπολογισμό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η κυβέρνηση σχεδιάζει ενιαίο σύστημα υπολογισμού εφάπαξ από το 2027, για να περιοριστούν οι μεγάλες ανισότητες μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων.

Βόμβες Τραμπ για την Κίνα: «Επιχείρησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2020 – Έκλεψε στοιχεία ψηφοφόρων»

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Πεκίνο για κλοπή δεδομένων 220 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και παρέμβαση στις εκλογές, ανακοινώνοντας αποχαρακτηρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων.

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Ποια είναι η κατάσταση της 7χρονης που παλεύει μόνη της στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η μικρή κόρη της οικογένειας που αποδεκατίστηκε στο τροχαίο με το βυτιοφόρο παραμένει διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο, χωρίς κανέναν συγγενή στο πλευρό της.

Κατασχεμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί: Ποιοι μπορούν να τους ξεμπλοκάρουν τώρα μέσω ΑΑΔΕ

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί ψηφιακή διαδικασία άρσης κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών για οφειλέτες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Τραγωδία στο Περού: Τουλάχιστον 14 νεκροί μετά από πτώση μίνι βαν σε γκρεμό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Το δυστύχημα έγινε σε γκρεμό στο βόρειο Περού, ανάμεσα στα θύματα και παιδί.