E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρόμος σε αεροπλάνο της United: Ασθενής με κορωνοϊό πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης

Είπε ψεματα στο check-in ότι δεν είχε συμπτώματα

Δημοσίευση 21/12/2020 | 11:48

Τρόμος σε αεροπλάνο της United: Ασθενής με κορωνοϊό πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης

Μια εφιαλτική εμπειρία περίμενε τους επιβάτες στην κατάμεστη καμπίνα ενός αεροσκάφους της United Airlines, που αναχώρησε την περασμένη Δευτέρα από το Ορλάντο της Φλόριντα με προορισμό το Λος Άντζελες. Κι αυτό γιατί ένας από τους συνεπιβάτες τους, ο οποίος δυσκολευόταν να αναπνεύσει πριν καν το αεροπλάνο απογειωθεί, παρουσίασε δραματική επιδείνωση εντός του αεροπλάνου και έχασε τη ζωη του μπροστά στα τρομοκρατημένα μάτια τους.

Ο πιλότος, έχοντας ενημερωθεί για το σοβαρό ιατρικό περιστατικό στην καμπίνα των επιβατών, πήρε την απόφαση να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση στη Νέα Ορλεάνη, περίπου μιαμιση ώρα μετά την απογείωση, προκειμένου να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στον άτυχο άνδρα. Ωστόσο, όταν οι διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο μετά την άφιξη στη Νέα Ορλεάνη ήταν ήδη αργά, και όλες οι προσπάθειές τους να επαναφέρουν στην ζωή τον επιβάτη απέβησαν άκαρπες.

Όπως επιβεβαιώθηκε αργότερα από την ίδια την αεροπορική εταιρεία και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, o άνδρας που έχασε τη ζωή του μέσα στο αεροπλάνο ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Η σύζυγός του φέρεται να παραδέχτηκε, κατά τις προσπάθειες να σωθεί η ζωή του άνδρα της, ότι εκείνος εμφάνιζε συμπτώματα της Covid-19 εδώ και μία εβδομάδα, έχοντας παρουσιάσει μάλιστα απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις στα social media για τους χειρισμούς της αεροπορικής εταιρείας. Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να επετράπη σε έναν άνθρωπο που ήταν εμφανώς άρρωστος να πετάξει, ακόμα κι αν είπε ψέματα κατά τη διαδικασία του check-in ότι δεν είχε συμπτώματα κορωνοϊού. Επιβάτες του ανέφεραν εξάλλου ότι είδαν τον άνθρωπο να τρέμει και να ιδρώνει πριν ακόμα το αεροπλάνο απογειωθεί, και παρόλα αυτά δεν απομακρύνθηκε από την πτήση.

Μία ώρα περίπου μετά την απογείωση, ο άνδρας που καθόταν στη θέση 28D σταμάτησε να αναπνέει. Το πλήρωμα της καμπίνας, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, ρώτησε τους επιβάτες αν υπάρχει κάποιος γιατρός ή νοσοκόμος ανάμεσά τους. Κάποιοι άνθρωποι που γνώριζαν ΚΑΡ.Π.Α. έσπευσαν να βοηθήσουν, παρά τον εμφανή κίνδυνο.

Ο Τόνι Αλντάπα, ένας από τους ανθρώπους που προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή τον άτυχο άνδρα, περιέγραψε ως εξής την εμπειρία του: «Δεν υπήρχε το λεγόμενο "φιλί της ζωής". Του κάναμε μαλάξεις στο στήθος και χρησιμοποιούσαμε μια ειδική σακούλα που έχουν στα ασθενοφόρα, την οποία τοποθετείς στο στόμα του και πιέζεις για τεχνητή αναπνοή».

Σε ανάρτησή του το Σάββατο, ο Αλντάπα εξήγησε ότι γνώριζε το ρίσκο όταν έσπευσε να βοηθήσει, αλλά παρ' όλα αυτά αποφάσισε να το κάνει. «Μίλησα με τη γυναίκα του και δεν μου είπε ότι ήταν θετικός, αλλά ανέφερε ότι επρόκειτο να κάνει τεστ στο Λος Άντζελες. Πέρασα την υπόλοιπη πτήση καλυμμένος με τον ιδρώτα μου και τα ούρα αυτού του άνδρα. Αυτή τη στιγμή έχω εμφανίσει και εγώ συμπτώματα και περιμένω τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ. Κοιτάζοντας πίσω, δεν θα άλλαζα τις πράξεις μου, αλλά μπορεί να είχα παρέμβει νωρίτερα»

Αφού ο ασθενής μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο που ήρθε να τον παραλάβει στη Νέα Ορλεάνη, το πλήρωμα σκούπισε τη θέση του και το αεροπλάνο, ένα Boeing 737-900 με χωρητικότητα 179 επιβατών, συνέχισε το ταξίδι για το Λος Άντζελες. Σε δήλωσή της στην Daily Mail, η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι έχει ενημερωθεί από το CDC πως ο άνδρας ήταν θετικός στον κορωνοϊό. «Την ώρα της εκτροπής της πτήσης, η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι ο εν λόγω επιβάτης υπεστη καρδιακή προσβολή, έτσι δώσαμε στους επιβάτες τη δυνατότητα να πάρουν ταξιδέψουν με άλλη πτήση αργότερα ή να συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους», ανέφερε η επίσημη δήλωση της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία: Κλείδωσαν για 3,5 χρόνια τα παιδιά τους σπίτι, λόγω φόβων μετά τον Covid

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ζευγάρι φυλακίστηκε γιατί κλείδωσε στο σπίτι για τριάμισι χρόνια τα παιδιά του, λόγω φοβιών για τον έξω κόσμο μετά την πανδημία

Το Ιράν εκτέλεσε κορυφαίο φοιτητή αεροδιαστημικής μηχανικής ως κατάσκοπο της CIA και της Μοσάντ

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ο Ερφάν Σακουρζάντε πέρασε 9 μήνες στην απομόνωση πριν εκτελεστεί

Καιρός: Καμπανάκι επιστημόνων για ένα «Godzilla Super El Nino» ‑ Ίσως το ισχυρότερο του 21ου αιώνα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ορισμένα μοντέλα συγκρίνουν τις δυνατότητές του με το καταστροφικό Ελ Νίνιο του 1877, το οποίο προκάλεσε μαζική πείνα και εκατομμύρια θύματα

Εκνευρίστηκε ο Μακρόν στο Ναϊρόμπι, πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε ησυχία από το κοινό

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
«Αν θέλετε να μείνετε εδώ, θα τηρήσουμε τους ίδιους κανόνες»

«Παγίδα» το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης – Υπάλληλος έπαθε ηλεκτροπληξία

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Νεκρός άνδρας στο Μεσολόγγι μετά από πτώση της μηχανής του στο νερό από την προβλήτα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Σε εξέλιξη η έρευνα του Λιμενικού για τις συνθήκες του συμβάντος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γενικός διευθυντής της Βιολάντα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
O ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος

Αυτός θα είναι ο καιρός του Ιουνίου ‑ Δυσοίωνη πρόβλεψη για αυξημένες θερμοκρασίες

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η μέση θερμοκρασία τον Ιούνιο θα είναι υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κουλούρια

Ελλάδα 11.05.2026
Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την ανάκληση των κουλουριών - Τι εντοπίστηκε

Βγήκε από τη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης ‑ Βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας του

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Μετά από σχεδόν έναν μήνα νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ο Γιώργος Μυλωνάκης βγήκε από τη ΜΕΘ καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε βελτίωση

Οπαδοί της Γουέστ Χαμ «πέταξαν» φίλο της Αρσεναλ από τα σκαλιά του γηπέδου μετά το γκολ τίτλου των «κανονιέρηδων»

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Το νικητήριο γκολ του Τροσάρ έφερε τους πανηυρισμούς των οπαδών της Αρσεναλ στην κερκίδα των γηπεδούχων