E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρόμος σε αεροπλάνο της United: Ασθενής με κορωνοϊό πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης

Είπε ψεματα στο check-in ότι δεν είχε συμπτώματα

Δημοσίευση 21/12/2020 | 11:48

Τρόμος σε αεροπλάνο της United: Ασθενής με κορωνοϊό πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης

Μια εφιαλτική εμπειρία περίμενε τους επιβάτες στην κατάμεστη καμπίνα ενός αεροσκάφους της United Airlines, που αναχώρησε την περασμένη Δευτέρα από το Ορλάντο της Φλόριντα με προορισμό το Λος Άντζελες. Κι αυτό γιατί ένας από τους συνεπιβάτες τους, ο οποίος δυσκολευόταν να αναπνεύσει πριν καν το αεροπλάνο απογειωθεί, παρουσίασε δραματική επιδείνωση εντός του αεροπλάνου και έχασε τη ζωη του μπροστά στα τρομοκρατημένα μάτια τους.

Ο πιλότος, έχοντας ενημερωθεί για το σοβαρό ιατρικό περιστατικό στην καμπίνα των επιβατών, πήρε την απόφαση να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση στη Νέα Ορλεάνη, περίπου μιαμιση ώρα μετά την απογείωση, προκειμένου να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στον άτυχο άνδρα. Ωστόσο, όταν οι διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο μετά την άφιξη στη Νέα Ορλεάνη ήταν ήδη αργά, και όλες οι προσπάθειές τους να επαναφέρουν στην ζωή τον επιβάτη απέβησαν άκαρπες.

Όπως επιβεβαιώθηκε αργότερα από την ίδια την αεροπορική εταιρεία και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, o άνδρας που έχασε τη ζωή του μέσα στο αεροπλάνο ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Η σύζυγός του φέρεται να παραδέχτηκε, κατά τις προσπάθειες να σωθεί η ζωή του άνδρα της, ότι εκείνος εμφάνιζε συμπτώματα της Covid-19 εδώ και μία εβδομάδα, έχοντας παρουσιάσει μάλιστα απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις στα social media για τους χειρισμούς της αεροπορικής εταιρείας. Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να επετράπη σε έναν άνθρωπο που ήταν εμφανώς άρρωστος να πετάξει, ακόμα κι αν είπε ψέματα κατά τη διαδικασία του check-in ότι δεν είχε συμπτώματα κορωνοϊού. Επιβάτες του ανέφεραν εξάλλου ότι είδαν τον άνθρωπο να τρέμει και να ιδρώνει πριν ακόμα το αεροπλάνο απογειωθεί, και παρόλα αυτά δεν απομακρύνθηκε από την πτήση.

Μία ώρα περίπου μετά την απογείωση, ο άνδρας που καθόταν στη θέση 28D σταμάτησε να αναπνέει. Το πλήρωμα της καμπίνας, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, ρώτησε τους επιβάτες αν υπάρχει κάποιος γιατρός ή νοσοκόμος ανάμεσά τους. Κάποιοι άνθρωποι που γνώριζαν ΚΑΡ.Π.Α. έσπευσαν να βοηθήσουν, παρά τον εμφανή κίνδυνο.

Ο Τόνι Αλντάπα, ένας από τους ανθρώπους που προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή τον άτυχο άνδρα, περιέγραψε ως εξής την εμπειρία του: «Δεν υπήρχε το λεγόμενο "φιλί της ζωής". Του κάναμε μαλάξεις στο στήθος και χρησιμοποιούσαμε μια ειδική σακούλα που έχουν στα ασθενοφόρα, την οποία τοποθετείς στο στόμα του και πιέζεις για τεχνητή αναπνοή».

Σε ανάρτησή του το Σάββατο, ο Αλντάπα εξήγησε ότι γνώριζε το ρίσκο όταν έσπευσε να βοηθήσει, αλλά παρ' όλα αυτά αποφάσισε να το κάνει. «Μίλησα με τη γυναίκα του και δεν μου είπε ότι ήταν θετικός, αλλά ανέφερε ότι επρόκειτο να κάνει τεστ στο Λος Άντζελες. Πέρασα την υπόλοιπη πτήση καλυμμένος με τον ιδρώτα μου και τα ούρα αυτού του άνδρα. Αυτή τη στιγμή έχω εμφανίσει και εγώ συμπτώματα και περιμένω τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ. Κοιτάζοντας πίσω, δεν θα άλλαζα τις πράξεις μου, αλλά μπορεί να είχα παρέμβει νωρίτερα»

Αφού ο ασθενής μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο που ήρθε να τον παραλάβει στη Νέα Ορλεάνη, το πλήρωμα σκούπισε τη θέση του και το αεροπλάνο, ένα Boeing 737-900 με χωρητικότητα 179 επιβατών, συνέχισε το ταξίδι για το Λος Άντζελες. Σε δήλωσή της στην Daily Mail, η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι έχει ενημερωθεί από το CDC πως ο άνδρας ήταν θετικός στον κορωνοϊό. «Την ώρα της εκτροπής της πτήσης, η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι ο εν λόγω επιβάτης υπεστη καρδιακή προσβολή, έτσι δώσαμε στους επιβάτες τη δυνατότητα να πάρουν ταξιδέψουν με άλλη πτήση αργότερα ή να συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους», ανέφερε η επίσημη δήλωση της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα μεγάλη μεταγραφή του ΠΑΟΚ

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Νέο μπαμ στον ΠΑΟΚ της εποχής Μυστακίδη

Χάος σε γάμο στην Πολωνία: Η νύφη σύρθηκε στη φυλακή με νυφικό για τον ξυλοδαρμό της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στη νύφη απαγορεύτηκε η επικοινωνία με τη μητέρα για δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα

Στο εδώλιο παιδίατρος για την απώλεια όρχεος 16χρονου ‑ Σε μόνιμη υπογονιμότητα ο έφηβος

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Ο γιατρός αντιμετωπίζει την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια μετά από μήνυση των γονιών

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με 20 άτομα σε ποντιακό γλέντι στα δυτικά ‑ Δύο τραυματίες από γυάλινα μπουκάλια

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Περίπου 20 άτομα πιάστηκαν στα χέρια - Στο νοσοκομείο ο ένας τραυματίας

Από φέρετρο μέχρι... βάρκα στα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης: Τα πιο παράξενα αντικείμενα που μάζεψε ο δήμος

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Στον δήμο Θεσσαλονίκης το 2025 συγκεντρώθηκαν 12.500 τόνοι ογκωδών από όλες τις γειτονιές ενώ για τους πρώτους 4,5 μήνες του 2026 η «συγκομιδή» ανέρχεται στους 5.000 τόνους

Αστυνομικός έσωσε γυναίκα και τα δύο παιδιά της από φλεγόμενο σπίτι ‑ Viral το βίντεο από τη bodycam

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Με γρήγορες κινήσεις κατάφερε να βγάλει έξω με απόλυτη ασφάλεια τη μητέρα και τον 10χρονο γιο

Μήνυμα Τραμπ προς Ταϊβάν: «Μην προχωρήσετε σε επίσημη ανεξαρτησία από την Κίνα»

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Ξεκάθαρο σήμα κατά μιας επίσημης ανακήρυξης ανεξαρτησίας

Προσήχθη ο 50χρονος σύντροφος της 24χρονης που σκοτώθηκε στον Πειραιά

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Έπεσε από τον έβδομο όροφο πολυκατοικίας στον Πειραιά

ΑΑΔΕ: 3,2 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές ‑ Τεχνητή νοημοσύνη και ηλεκτρονικά μέσα στην μάχη

E-Daily 2.TopNews 16.05.2026
Η φορολογική διοίκηση στοχεύει σε εισπράξεις δισεκατομμυρίων ευρώ το 2026

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη που έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε νεκρή στο Τζάνειο νοσοκομείο