E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στον ανακριτή σήμερα οι επτά κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 14χρονης

Οι ανήλικοι συνελήφθησαν μετά από την καταγγελία της 14χρονης και παραμένουν υπό κράτηση

Δημοσίευση 21/12/2020 | 09:23

Στον ανακριτή σήμερα οι επτά κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 14χρονης

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα οι επτά ανήλικοι ηλικίας από 13 έως 15 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για ασελγείς πράξεις εις βάρος 14χρονης μαθήτριας της Γ' Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές συνελήφθησαν έπειτα από την καταγγελία της μαθήτριας και παραμένουν υπό κράτηση. Την Παρασκευή η εισαγγελέας ποινικής δίωξης –ενώπιον την οποίας οδηγήθηκαν- τους απήγγειλε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και κατόπιν τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή από τον οποίο πήραν προθεσμία για σήμερα.

Σύμφωνα με την 14χρονη, το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην Περαία, όπου και οι ανήλικοι είχαν συγκεντρωθεί για να κάνουν παρέα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν «περί ώρα 13: 30, 16. 12. 20. Η ανήλικη, μετέβη στο ανωτέρω σημείο κατόπιν πρόσκλησης του γ) δράστη (σ. σ πρόκειται για έναν 14χρονο συμμαθητή της) όπου βρίσκονταν και οι λοιποί δράστες». Όπως κατέθεσε το κοριτσάκι στο χώρο βρίσκονταν περίπου 15 άτομα. Και όταν οι οκτώ συμμαθητές τους έφυγαν τότε κατάλαβε ότι κάτι κακό θα συμβεί καθώς άρχισαν να συμπεριφέρονται περίεργα. Μάλιστα όταν ζήτησε να φύγει δεν την άφησαν και την απείλησαν. Και τότε άρχισε να ξεδιπλώνεται ο εφιάλτης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία.«Κατά την παραμονή τους στο σημείο, οι δράστες την εξανάγκασαν με χρήση βίας και χωρίς τη συναίνεση της σε ασελγείς πράξεις και θωπείες των απόκρυφων σημείων του σώματος της για ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας τους, γεγονός που πραγματοποιήθηκε χωρίς όμως να την αναγκάσουν σε συνουσία».

Η εξομολόγηση και η ντροπή

Το κοριτσάκι, σε άθλια κατάσταση από όλα όσα εφιαλτικά έζησε στο παλαιό σχολείο Κοραή, πήγε στην καλύτερη της φίλη και με δάκρυα στα μάτια εξομολογήθηκε ο, τι είχε γίνει. Της ζήτησε μάλιστα να μην πει τίποτα σε κανέναν γιατί ντρεπόταν. Όμως η φίλη της δεν άντεξε, τα είπε στη μητέρα της και εκείνη με τη σειρά της ειδοποίησε τη μητέρα της ανήλικης. Η μαθήτρια, πήγε το απόγευμα της Τετάρτης στο Τμήμα Ασφαλείας Θερμαΐκού μαζί με τη μητέρα της και κατήγγειλε το συμβάν. Λίγη ώρα αργότερα οι επτά ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν με την κατηγορία του βιασμού. Οι επτά συμμαθητές, τέσσερις 14χρονοι, δυο 15χρονοι και ένας 13χρονος, αρνούνται τις κατηγορίες του βιασμού επιμένοντας στην εκδοχή της θωπείας.

Ιατροδικαστής και παιδοψυχολόγος

Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις η κατάθεση της μικρής ελήφθη παρουσία παιδοψυχολόγου της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στη σχημαστισθείσα δικογραφία συμπεριλαμβάνονται δύο ένορκες καταθέσεις μάρτυρα, μια ένορκη εξέταση μάρτυρα χωρίς όρκο παρουσία παιδοψυχολόγου. Στο κοριτσάκι χορηγήθηκε έγγραφο για εξέταση της από ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει υποστεί ενώ θα παρακολουθείται και από παιδοψυχολόγο προκειμένου να τη βοηθήσει να σταθεί στα πόδια της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science Χτες
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα Χτες
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα Χτες
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα Χτες
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος Χτες
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα Χτες
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος Χτες
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο