E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρεβεγιόν... το μεσημέρι ‑ Πέτσας: Δεν αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα

«Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα lockdown

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/12/2020 | 13:16

Ρεβεγιόν... το μεσημέρι ‑ Πέτσας: Δεν αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα

Τις προθέσεις της κυβέρνησης να μην υπάρξει αλλαγή στο ωράριο κυκλοφορίας τις ημέρες των εορτών, ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας.

Άρα αν κάποιος επιμένει να κάνει Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν θα πρέπει να το «μεταφέρει» νωρίτερα και με συμμετοχή που δεν θα ξεπερνά τα 9 ατόμα, δεδομένου ότι το βράδυ και συγκεκριμένα από τις 22:00 έως τις 05:00 θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέτρων, ενδεχομένως να υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο τύπου Δυτικής Αττικής, Κοζάνης» τόνισε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ίδια πρόσωπα οι επαφές μας» σημείωσε.

Επιβεβαιώθηκε λοιπόν, ότι το κυβερνητικό επιτελείο, όσο περνούν οι μέρες, και με δεδομένα τα επιδημιολογικά στοιχεία για τον κορονοϊό, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους, μόνο πρόθυμο δεν είναι να επεκτείνει το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας ούτε τις ημέρες της παραμονής των Χριστουγέννων ούτε και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Αντίθετα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστούν νέα αυστηρά lockdown, τύπου Δυτικής Αττικής και Κοζάνης, εφόσον χρειαστεί. «Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: «Όταν χτυπάνε τέτοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Εαν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μην χρειαστεί»

Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι τον Φεβρουάριο - Mάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας. Κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται στο ραντεβού και να μην το απορρίπτουν.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ Πέτσας επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας. Για το θέμα της μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για το αφορολόγητο, ο κ Πέτσας τόνισε πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί όταν κλείσει η χρονιά.

Γώγος: Μη χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν

Στο ίδιο κμήκος κύματος και οι επιστήμονες αναφορικά με τον συγχρωτισμό στα εορταστικά ρεβεγιόν των επόμενων ημερών. Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε ότι οι γιορτές πρέπει να είναι τελείως οικογενειακές ενώ υπενθύμισε ότι ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προτείνει ακόμα και σε αυτές τις συγκεντρώσεις θα πρέπει να φοράμε μάσκα.

«Ας μην χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν» είπε χαρακτηριστικά στο Open TV και την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάννη, και συνέχισε: «Δεν πρέπει να υπάρχει γενικώς συσσώρευση κόσμου. Στους κλειστούς χώρους είναι πρόβλημα η συσσώρευση. Σε ένα κλειστό χώρο, ακόμη και ένας θετικός και με μάσκα θα το μεταδώσει. Είναι υπερμεταδότης». Πάντως ο κ. Γώγος έδωσε μία ελπίδα για το άμεσο μέλλον λέγοντας ότι «Πρέπει να συνεχιστούν οι θυσίες. Πραγματικά υπολογίζουμε ότι θα είναι για 1-2 μήνες».

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας τόνισε ότι «υπάρχει μία μικρή αλλά δειλή βελτίωση, υπάρχουν όμως δεκάδες χιλιάδες ενεργά κρούσματα», ενώ ανέφερε ότι αν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου υπάρχουν καλύτεροι δείκτες είναι πιθανό να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία: «Είμαστε επιφυλακτικοί. Μετά θα σκεφτούμε για γυμνάσια και λύκεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Market Pass 2026: Πότε αναμένονται οι πληρωμές ‑ Οι δικαιούχοι

Οικονομία 16.04.2026
Η επιδότηση θα δοθεί μέσω ψηφιακών voucher - Τι ισχύει για τα ανδρομικά

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως το Ιράν συμφώνησε σχεδόν σε όλα: «Για 20 χρόνια όχι πυρηνικό όπλο»

Κόσμος 16.04.2026
Ο Τραμπ είπε επίσης ότι εάν υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν στο Ισλαμαμπάντ, ενδέχεται να πάει

Ισόβια σε πατέρα στη Βρετανία που σκότωσε την 5 μηνών κόρη του ‑ Της προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη και κατάγματα

Κόσμος 16.04.2026
Κατά τη σύλληψή του ο 35χρονος Σον Τζέφερσον παραπονέθηκε στους αστυνομικούς ότι οι χειροπέδες που του πέρασαν ήταν πολύ σφιχτές

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την υπεράσπιση των Τουρκοκυπρίων»

Κόσμος 16.04.2026
Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι τα στρατιωτικά στοιχεία που έχουν αναπτυχθεί στο νησί λόγω των εντάσεων με το Ιράν δεν πρέπει να μετατραπούν σε μόνιμη παρουσία

Το έκανε πάλι ο Ράμα: Γονάτισε ξανά μπροστά στην Μελόνι κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 16.04.2026
Ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει κάνει παράδοση το να γονατίζει μπροστά στην Ιταλίδα πολιτικό

Θανατηφόρο τροχαίο στο Πικέρμι: Οδηγός Ι.Χ. πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα

Κόσμος 16.04.2026
Ο άτυχος οδηγός της μοτοσικλέτας σκοτώθηκε από την σφοδρή σύγκρουση, ενώ συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου που πέρασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Λ. Σπατών

Πάτρα: Προφυλακιστέος 32χρονος για την αιματηρή επίθεση με πυροβολισμούς στο Σούλι

Κόσμος 16.04.2026
Έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητείται ο βασικός κατηγορούμενος, 30 ετών, αλβανικής υπηκοότητας

Κεφαλονιά: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τα όσα έγιναν στα ΤΕΠ όταν εισήχθη η Μυρτώ

Ελλάδα 16.04.2026
Την ανακοίνωση υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Μαρτίνης, κι αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι γιατροί επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους

Τραμπ: Ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός 10 ημερών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

Κόσμος 16.04.2026
Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες του Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Ζοσεφ Αούν και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπεντζαμιν Νετανιάχου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην εκεχειρία 10 ημερών, προκειμένου να επιτύχουν την ειρήνη

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 33χρονος που έπεσε από ταράτσα

Ελλάδα 16.04.2026
Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες της πτώσης

Κινηματογραφική καταδίωξη ανηλίκων στο κέντρο του Ηρακλείου – Δεν σταμάτησαν σε έλεγχο της Τροχαίας

Ελλάδα 16.04.2026
Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν, όταν εγκατέλειψαν το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν σε ένα στενό και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή