E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαλλία: Με έντονα συμπτώματα COVID‑19 ο Εμανουέλ Μακρόν

Όσα ανέφερε ο ίδιος για την κατάσταση της υγείας του με video που ανέβασε στο twitter

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/12/2020 | 09:56

Γαλλία: Με έντονα συμπτώματα COVID‑19 ο Εμανουέλ Μακρόν

Βήχας, υψηλός πυρετός και μεγάλη κόπωση ταλαιπωρούν τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο Γάλλος πρόεδρος παραμένει σε απομόνωση, ενώ η σύζυγός του Μπριζίτ, επί του παρόντος, δεν έχει συμπτώματα της λοίμωξης και το πρώτο διαγνωστικό τεστ ήταν αρνητικό.

Σε ένα τρίλεπτο βίντεο που τράβηξε με το κινητό τηλέφωνό του και αναρτήθηκε στο Twitter το απόγευμα της Παρασκευής (18/12) ο Γάλλος πρόεδρος, ανέφερε ότι έχει τα ίδια συμπτώματα με χθες, δηλαδή κούραση, πονοκέφαλο και ξηρό βήχα. Υπόσχεται επίσης ότι θα ενημερώνει καθημερινά για την κατάσταση της υγείας του.

«Συνεχίστε πραγματικά να προσέχετε», καλεί τους συμπατριώτες του ο Μακρόν, ο οποίος από χθες έφυγε από το Μέγαρο των Ηλυσίων και έχει μπει σε καραντίνα στην επίσημη προεδρική κατοικία στη Λα Λαντέρν, στις Βερσαλλίες.

«Προσέχω πολύ. Τηρώ τις αποστάσεις, φοράω μάσκα, χρησιμοποιώ τακτικά απολυμαντικό. Και παρ’ όλ’ αυτά, κόλλησα τον ιό, ίσως, αναμφίβολα, σε κάποια στιγμή απροσεξίας», παραδέχτηκε, την ώρα που το δείπνο το οποίο παρέθεσε την Τετάρτη, με τη συμμετοχή πολλών αξιωματούχων, έχει προκαλέσει σάλο στη Γαλλία.

Στο βίντεο, ο Μακρόν υπενθυμίζει ότι μόνο χθες Πέμπτη καταγράφηκαν 18.000 νέα κρούσματα, μαζί με τον ίδιο. «Αυτό δείχνει ότι ο ιός μπορεί πραγματικά να προσβάλει τους πάντες, αφού προσέβαλε εμένα που είμαι πολύ προστατευμένος», σημείωσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι από χθες το Μέγαρο των Ηλυσίων επικοινώνησε με όλες τις επαφές που είχε κατά τις προηγούμενες 48 ώρες, ώστε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να υποβληθούν σε εξετάσεις ή να μπουν σε καραντίνα. «Είδα πολλούς πολιτικούς αξιωματούχους, μέλη της κυβέρνησης, ξένους ηγέτες, επίσης μέλη της ασφάλειας ή συγγενείς και μέλη της οικογένειάς μου», εξήγησε.

Στις περισσότερες από τις συναντήσεις που είχε αυτήν την εβδομάδα ο Μακρόν τηρούσε τις αποστάσεις και φορούσε μάσκα, όμως κάποιες στιγμές τα μέτρα φαίνεται ότι ξεχνιούνταν, όπως όταν αντάλλαξε χειραψία με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, τον Άνχελ Γκουρία, την Δευτέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews Χτες
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.