«Σκληρό» lockdown και στην Κοζάνη
Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/12/2020 | 18:25

Τα 916 φτάνουν τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα Παρασκευή 18/12, ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 96. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι είναι 527. Στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, για την πορεία της Covid-19 στη χώρα, το απόγευμα της Πρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην αρχή ευχαρίστησε το ΓΕΕΘΑ για την συμβολή τους από την πρώτη μέρα αντιμετώπισης της πανδημίας.
Στην συνέχεια ανακοίνωσε πως τα μέτρα τα οποία ισχύουν από σήμερα στη Δυτική Αττική, θα εφαρμοστούν και αύριο στην Κοζάνη.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς η εικόνα στην περιφερειακή ενότητα της Κοζάνης είναι ανησυχητική και γι' αυτό το λόγο κρίθηκε αναγκαίο να επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα.
Τα μέτρα ξεκινούν να ισχύουν από αύριο το πρωί στις 06.00 και θα διατηρηθούν για μια εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, από αύριο το πρωί, στην Κοζάνη θα ισχύουν τα εξής:
- Επεκτείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί εξαιρουμένων των εργαζομένων, οι οποίοι μπορούν να μετακινούνται μόνο από και προς την εργασία τους με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
- Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, ακόμα και με την μέθοδο του click-away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών και των βιβλιοπωλείων.
- Επιπλέον, αναστέλλονται και οι πάσης φύσεως εκκλησιαστικές τελετές όλων των δογμάτων, εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών, που δεν θα ξεπερνούν τα δέκα άτομα. Επιπλέον, αναστέλλεται η ελεύθερη πρόσβαση σε ναούς για ατομική προσευχή, ενώ η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών πραγματοποιείται μόνο με την παρουσία κληρικών.
- Παράλληλα, προχωράμε στη μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό των περιοχών αυτών με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) και με καθετοποιημένη σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών τους. Επισημαίνεται ότι για την Κοζάνη ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις περιοχές Βοΐου και Εορδαίας.
- Παράλληλα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων και δη των βιομηχανιών στις περιοχές αυτές με την εφαρμογή του μοντέλου 0-5-10, δηλαδή έλεγχος την πρώτη, πέμπτη και δέκατη ημέρα.
- Για τους εργαζομένους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, αποφασίστηκε ότι θα τους γίνεται μοριακός έλεγχος ή έλεγχος με rapid test κάθε 5 ημέρες.
- Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μαζική διανομή προστατευτικών μασκών με μέριμνα και συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
- Επιπρόσθετα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών στους πέντε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας. Παράλληλα, ο έλεγχος με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) των μικροπωλητών είναι υποχρεωτικός, ως προϋπόθεση για την παροχή άδειας μετακίνησης εργασίας σε άλλες περιοχές, καθώς και ο περιοδικός επανέλεγχος ανά 3 ημέρες.
- Παράλληλα, άμεσα ξεκινούν εκστρατείες ενημέρωσης του πληθυσμού από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ενώ την ίδια στιγμή αποφασίστηκε και δρομολογείται εντατικοποίηση των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στις περιοχές αυτές.
Τέλος, στην Κοζάνη μεταβαίνει κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για την ενδελεχή καθημερινή διερεύνηση και διαχείριση της κατάστασης.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο
E-Daily 2.TopNews
24.07.2026
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου
Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους
E-Daily 2.TopNews
24.07.2026
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο
Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια
E-Daily 3.Left
24.07.2026
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA
Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική
E-Daily 2.TopNews
24.07.2026
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα
Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023
E-Daily 2.TopNews
24.07.2026
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών
Εντυπωσιακό βίντεο: Κατάλευκο τοπίο στον Όλυμπο μετά από έντονη χαλαζόπτωση
E-Daily 2.TopNews
24.07.2026
Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία
Απίστευτο περιστατικό βίας στην Καλλιθέα: Ξυλοκόπησε την έγκυο σύντροφό του για να χάσει το παιδί
E-Daily 2.TopNews
24.07.2026
Η γυναίκα υποβλήθηκε σε έκτακτη καισαρική τομή
Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»
E-Daily 2.TopNews
24.07.2026
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»
E-Daily 2.TopNews
24.07.2026
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο
Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς
E-Daily 2.TopNews
24.07.2026
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο
«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο
E-Daily 2.TopNews
24.07.2026
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.
Οργή για τον δράστη του Σάουθπορτ – Η μεταφορά του στο Μπρόντμουρ εξαγριώνει τις οικογένειες των θυμάτων
E-Daily 2.TopNews
24.07.2026
Έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία






