E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταψηφίστηκε για πρώτη φορά στα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας ο προϋπολογισμός

Με 24 ψήφους υπέρ και 29 κατά

Δημοσίευση 17/12/2020 | 20:55

Καταψηφίστηκε για πρώτη φορά στα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας ο προϋπολογισμός

Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021 στην Κύπρο με 24 ψήφους υπέρ και 29 κατά.   

Ο προϋπολογισμός δεν κατέστη εφικτό να λάβει την απαραίτητη συναίνεση από την Βουλή των Αντιπροσώπων με αποτέλεσμα να απορριφθεί.   

Υπέρ του προϋπολογισμού, ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ (18), του Κινήματος Αλληλεγγύη (2), της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων (2) και του ΕΛΑΜ (2).   

Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ (16), του ΔΗΚΟ (6), της ΕΔΕΚ (3), της Συμμαχίας Πολιτών (1), των Οικολόγων (2) και η ανεξάρτητη βουλευτής 'Αννα Θεολόγου.   

Ο προϋπολογισμός του 2021 απορρίφθηκε, απεφάνθη η Κυπριακή Βουλή.   

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Βουλή τώρα θα κληθεί να ψηφίσει τα πρώτα δωδεκατημόρια Ιανουαρίου.   

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα εντάχθηκε ως τελευταίο θέμα στην ημερήσια ατζέντα για απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων που εξουσιοδοτεί τη διενέργεια δαπάνης από τον λογαριασμό του Πάγιου Ταμείου για την χρήση του μηνός Ιανουαρίου 2021. Όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθηθεί η λογική των δωδεκατημορίων, δηλαδή οι δαπάνες ανά μήνα.   

Είναι η πρώτη φορά στην 60χρονη πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας που συμβαίνει κάτι τέτοιο, γεγονός που θα δημιουργήσει σειρά ζητημάτων, που όμοιά τους δεν κλήθηκε να διαχειριστεί καμία κυβέρνηση στο παρελθόν. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κίνδυνος και μεγάλη ανησυχία για την Αρκτική: Οι πάγοι συτνεχίζουν να λιώνουν με μεγάλη ταχύτητα και τον χειμώνα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον καταγράφει τη μεγαλύτερη χειμερινή μείωση των αρκτικών πάγων από την έναρξη των δορυφορικών παρατηρήσεων το 1978.

Ψάχνει το «μπαμ» με Γκουαρδιόλα η Ιταλία – Εναλλακτική λύση ο Πίρλο

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ποιος θα πάρει τον τίτλο της Σκουάντρα Ατζούρα;

Πώς εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου τα μπουρίνια που «χτύπησαν» τη Βόρεια Ελλάδα

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο μετεωρολόγος ανέλυσε τα αίτια των ξαφνικών καταιγίδων της Δευτέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Μάνα στραγγάλισε τα τρία της παιδιά στο υπόγειο του σπιτιού – Μεγάλο αίνιγμα η ψυχική της κατάσταση

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ξεκίνησε η επιλογή ενόρκων στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι, που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της στη Μασαχουσέτη, με επίκεντρο τον ισχυρισμό περί επιλόχειας ψύχωσης.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτέλεσε άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά των βρετανικών ακτών ‑ πώς αντέδρασε το Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, υπό την παρακολούθηση του Βασιλικού Ναυτικού.

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα τα επιστρέψει σύμφωνα με τους New York Times

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Οι New York Times εξηγούν γιατί η άνοδος του Αντι Μπέρναμ στην πρωθυπουργία δίνει νέα ώθηση στο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών.

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποιος είναι ο 60χρονος δράστης και τι αποκαλύπτεται για το παρελθόν του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν - ο άνδρας σοβαρά στο χέρι - όταν άνδρας πετάχθηκε από θάμνους και τους επιτέθηκε με μαχαίρι έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρήτη: Το «ΕΛΥΡΟΣ» ενεπλάκη σε σύγκρουση στο λιμάνι της Σούδας ‑ δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο εντός του λιμένα, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι λιμενικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επίθεση στην Ακρόπολη: Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο δράστης που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένα ζευγάρι τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είναι γνωστός στις Αρχές.

Τι έγραψε τουρίστας για το πιτόγυρο στην Αθήνα και πώς αντέδρασαν οι Έλληνες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Φιλανδός επισκέπτης αποθέωσε την τιμή του πιτόγυρου των 4 ευρώ, πυροδοτώντας θύελλα αντιδράσεων από Έλληνες που θυμούνται φθηνότερες εποχές.