E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πατρινό Καρναβάλι 2021: «Μπλόκο» και φέτος από τον κορωνοϊό

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Δημοσίευση 17/12/2020 | 20:45

Πατρινό Καρναβάλι 2021: «Μπλόκο» και φέτος από τον κορωνοϊό

Λόγω του κορωνοϊού το πατρινό καρναβάλι για το 2021 δεν θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον όπως το ξέραμε. Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, Ήρας Κουρή, έκανε την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το patratimes.gr στο κείμενό της η κα. Κουρή αναφέρει: «Το Πατρινό Καρναβάλι παραμένει ο θεσμός που ταυτίζεται με την ιστορία της Πάτρας, ξεπηδά αβίαστα από τα σπλάχνα της και χρόνια τώρα γοητεύει, συνεγείρει και γεμίζει χιλιάδες κόσμου με χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον. Αναπολούμε όσα με κόπο προετοιμάσαμε για το Καρναβάλι του 2020 και υποχρεωθήκαμε να αναβάλλουμε, αποδεχόμενοι την ΚΥΑ με την οποία ματαιώνονταν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, θεωρώντας πρώτιστο καθήκον μας την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συνδημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας.

Δυστυχώς φέτος, λόγω της πανδημίας και των συνθηκών που διαμορφώθηκαν είμαστε αναγκασμένοι να ματαιώσουμε ή να περιορίσουμε τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού 2021, κρατώντας όμως την ουσία τους στόχους μας, ενεργοποιώντας την φαντασία και αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία.

Το καμπανάκι που κρούουν οι επιστήμονες για την ένταση και τη διάρκεια της πανδημίας δεν μας επιτρέπουν να βαδίσουμε στους δρόμους που τα προηγούμενα χρόνια βαδίζαμε για το σχεδιασμό των εκδηλώσεων. Ακόμα και αν τροποποιηθούν τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορεί να γίνει καμιά "παρέλαση" ή ανοικτή εκδήλωση, καθώς ο αυθορμητισμός και η επιθυμία συμμετοχής δεν περιορίζεται, δεν τιθασεύεται και δεν οροθετείται. Η καρναβαλική παρέλαση είναι παρέλαση κεφιού, ανεμελιάς, χορού, διασκέδασης.

Το δύσκολο δεν είναι να περιγράψουμε ένα σύνολο περιορισμών και κανονισμών λειτουργίας, το δύσκολο είναι να χωρέσουμε το νόημα του Καρναβαλιού στη νέα πραγματικότητα.

Ο προγραμματισμός μας κινείται σε δρόμους τηλεοπτικούς, διαδικτυακούς και με έμφαση στο στολισμό της πόλης, έχοντας πάντα κατά νου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που έχουν μείνει άνεργοι, που έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους, που δοκιμάζονται οικονομικά και ψυχικά.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για καρναβαλικές εκδηλώσεις χαράς, κεφιού, ανεμελιάς όταν συμπολίτες μας νοσηλεύονται ή πενθούν , όταν συμπολίτες μας βιώνουν την οικονομική καταστροφή και βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης . Θα σηματοδοτήσουμε λοιπόν, την καρναβαλική περίοδο με σύνεση, υπευθυνότητα και σεβασμό στον συνάνθρωπο και στην ιστορία της πόλης.

Το τελευταίο διάστημα οι Δημοτικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΠΙΡΑΛ συντονισμένα επιτέθηκαν στη δημοτική αρχή με τρόπο, σε κάποιες περιπτώσεις, αδόκιμο κατηγορώντας την για αδράνεια και αδιαφορία. Είναι γνωστό πια στους Πατρινούς ότι δεν υπάρχει καμιά ιδεολογική διαφορά στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Οι ενέργειές και οι παρεμβάσεις τους πηγάζουν από την ίδια αφετηρία και στόχο έχουν την εξυπηρέτηση μεμονωμένων ομάδων και συγκεκριμένων συμφερόντων στην πόλη.

Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει το Πατρινό Καρναβάλι ως θησαυρό της πόλης και ο πατραϊκός λαός, του οποίου το όφελος η δημοτική αρχή έχει ως απόλυτο οδηγό για τις όποιες κινήσεις της, ξέρει πολύ καλά και εμπιστεύεται τις θεσμικές διαδικασίες και τους φορείς με τους οποίους το Πατρινό Καρναβάλι θα προχωρήσει σε καιρό πανδημίας και μετά. Μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην μη εμπορευματοποίησή του, στη διαχείρισή των εκδηλώσεων αποκλειστικά και μόνο από το Δήμο, στην ευρεία συμμετοχικότητα του κόσμου, στην καλλιέργεια καρναβαλικής παιδείας για τη νεολαία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Νίκος Λαζαρίδης, ιδρυτής του ομώνυμου γνωστού οινοποιείου

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

«Βούλιαξε» από Αϊ‑Βασίληδες η Αθήνα για το Santa Run ‑ Πάνω από 1000 συμμετοχές

Ελλάδα Χτες
​Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών ‑ Η αντίδραση της Καρυστιανού

Ελλάδα Χτες
«Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και με ποια ευρήματα έκλεισαν όταν σκόνταψαν σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;»

Αγνοούμενη στις ΗΠΑ εμφανίστηκε 40 χρόνια μετά, δεν γνώριζε ότι την είχε απαγάγει η μητέρα της όταν ήταν 3 ετών

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστική υπόθεση από τις ΗΠΑ, με μητέρα που κατηγορείται για απαγωγή, αλλαγή ταυτότητας και μια οικογενειακή επανένωση έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Πέθανε η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Ελλάδα Χτες
Έφυγε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας

Τέλος τα ποδήλατα: H ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που απαγορεύει τη χρήση τους σε πεζόδρομους

Κόσμος Χτες
Pεριορίζουν ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ στην κεντρική πεζοδρομημένη ζώνη από το 2026

«Ήταν κόλαση»: Καθαρίστρια μπήκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου gamer μετά από δύο χρόνια

Κόσμος Χτες
Ένοικος έμεινε σχεδόν δύο χρόνια σε ξενοδοχείο για gamers στην Κίνα χωρίς να βγαίνει. Όταν έφυγε, το προσωπικό βρέθηκε μπροστά σε εικόνες σοκ και «κόλασης»

Συγκίνησε ο Ανδρέας Τεττέη: Ξέσπασε σε κλάματα on air κι αποχώρησε από συνέντευξη ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ανδρέας Τεττέη αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Κηφισιά, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Χάρτης κινητοποιήσεων των αγροτών – Όλα τα μπλόκα πανελλαδικά

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες διατηρούν ενεργά τα μπλόκα σε κομβικά σημεία της χώρας, προχωρώντας σε ανοίγματα διοδίων

Μαρία Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται ‑ Σχεδιάζουμε επιτροπή «σοφών» για τη σωτηρία της χώρας

Ελλάδα Χτες
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυρία Καρυστιανού δέχεται πολλαπλά αιτήματα από πολίτες που ζητούν την οργάνωση ενός συλλογικού εγχειρήματος