E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαρδαλιάς από Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχει ζήτημα για οποιαδήποτε άρση του lockdown

«Η κατάσταση παραμένει αρκετά κρίσιμη»

Δημοσίευση 17/12/2020 | 19:43

Χαρδαλιάς από Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχει ζήτημα για οποιαδήποτε άρση του lockdown

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε ότι μη τήρηση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων στην πόλη θα οδηγήσει σε διασπορά του κορονοϊού.

«Δεν υπάρχει ζήτημα για κανένα ρεβεγιόν. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για οποιαδήποτε άρση του lockdown», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς σύμφωνα με το thestival.gr μετά τη σύσκεψη που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, τους Διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτριο Τσαλικάκη αντίστοιχα, καθώς και τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιδημιολογική εικόνα στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τα μέτρα ενόψει των εορτών.

Ο υφυπουργός τόνισε πως η κατάσταση παραμένει αρκετά κρίσιμη, παρά τη μικρή αλλά σταθερή, μείωση των κρουσμάτων. «Αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσει τη λάθος μετάφραση», είπε και αναφέρθηκε στην πίεση την οποία εξακολουθεί να δέχεται το σύστημα υγείας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες, αλλά και ειδικά σε εκείνους που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση, να μην εκμεταλλευτούν την όποια δυνατότητα δίνεται για χαλάρωση την περίοδο των εορτών.

«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να βρεθούμε πολύ κοντά στους δικούς μας που μας έχουν λείψει», ανέφερε τονίζοντας ωστόσο πως η τήρηση των μέτρων κρίνεται απαραίτητη και πως στην παρούσα φάση θα έπρεπε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

«Η οποιαδήποτε κατάχρηση της δυνατότητας που δίνεται για να μπορέσουμε να βρεθούμε με τους πιο κοντινούς μας, μπορεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που στιγμιαία θα λύσει», τόνισε. «Πολύ εύκολα εάν τα Χριστούγεννα δεν προσέξουμε, θα επανέλθουμε στις ίδιες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε πριν από λίγα 24ωρα», διαμήνυσε και πρόσθεσε πως «είναι ώρα ευθύνης για όλους μας».

Παράλληλα, προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους από την Ελληνική Αστυνομία στις μετακινήσεις, ειδικά μετά τις 10 το βράδυ, επανέλαβε ωστόσο το ζήτημα της ατομικής ευθύνης αφού όπως είπε, δεν μπορεί σε κάθε σπίτι να υπάρχει ένας αστυνομικός για να ελέγχει. Σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως παρά τη μείωση των κρουσμάτων, τα οποία βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τις 26 Οκτωβρίου, τα νοσοκομεία της περιοχής τώρα δέχονται μεγαλύτερη πίεση.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογράμμισε και εκείνος πως παρά τη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και του ιικού φορτίου στα λύματα, η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη.

«Αν υπάρξει η οποιαδήποτε χαλάρωση αυτή τη στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος όχι να φτάσουμε στα όρια του το σύστημα υγείας όπως έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες αλλά να τα ξεπεράσουμε κατά πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας. Απηύθυνε δε και εκείνος έκκληση να μην υπάρξει καμία χαλάρωση την περίοδο των εορτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκρήξεις και σειρήνες αεροπορικού συναγερμού στο Καράκας της Βενεζουέλας

Κόσμος 03.01.2026
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Μαδούρο

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών