E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαρδαλιάς από Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχει ζήτημα για οποιαδήποτε άρση του lockdown

«Η κατάσταση παραμένει αρκετά κρίσιμη»

Δημοσίευση 17/12/2020 | 19:43

Χαρδαλιάς από Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχει ζήτημα για οποιαδήποτε άρση του lockdown

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε ότι μη τήρηση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων στην πόλη θα οδηγήσει σε διασπορά του κορονοϊού.

«Δεν υπάρχει ζήτημα για κανένα ρεβεγιόν. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για οποιαδήποτε άρση του lockdown», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς σύμφωνα με το thestival.gr μετά τη σύσκεψη που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, τους Διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτριο Τσαλικάκη αντίστοιχα, καθώς και τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιδημιολογική εικόνα στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τα μέτρα ενόψει των εορτών.

Ο υφυπουργός τόνισε πως η κατάσταση παραμένει αρκετά κρίσιμη, παρά τη μικρή αλλά σταθερή, μείωση των κρουσμάτων. «Αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσει τη λάθος μετάφραση», είπε και αναφέρθηκε στην πίεση την οποία εξακολουθεί να δέχεται το σύστημα υγείας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες, αλλά και ειδικά σε εκείνους που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση, να μην εκμεταλλευτούν την όποια δυνατότητα δίνεται για χαλάρωση την περίοδο των εορτών.

«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να βρεθούμε πολύ κοντά στους δικούς μας που μας έχουν λείψει», ανέφερε τονίζοντας ωστόσο πως η τήρηση των μέτρων κρίνεται απαραίτητη και πως στην παρούσα φάση θα έπρεπε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

«Η οποιαδήποτε κατάχρηση της δυνατότητας που δίνεται για να μπορέσουμε να βρεθούμε με τους πιο κοντινούς μας, μπορεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που στιγμιαία θα λύσει», τόνισε. «Πολύ εύκολα εάν τα Χριστούγεννα δεν προσέξουμε, θα επανέλθουμε στις ίδιες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε πριν από λίγα 24ωρα», διαμήνυσε και πρόσθεσε πως «είναι ώρα ευθύνης για όλους μας».

Παράλληλα, προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους από την Ελληνική Αστυνομία στις μετακινήσεις, ειδικά μετά τις 10 το βράδυ, επανέλαβε ωστόσο το ζήτημα της ατομικής ευθύνης αφού όπως είπε, δεν μπορεί σε κάθε σπίτι να υπάρχει ένας αστυνομικός για να ελέγχει. Σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως παρά τη μείωση των κρουσμάτων, τα οποία βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τις 26 Οκτωβρίου, τα νοσοκομεία της περιοχής τώρα δέχονται μεγαλύτερη πίεση.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογράμμισε και εκείνος πως παρά τη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και του ιικού φορτίου στα λύματα, η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη.

«Αν υπάρξει η οποιαδήποτε χαλάρωση αυτή τη στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος όχι να φτάσουμε στα όρια του το σύστημα υγείας όπως έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες αλλά να τα ξεπεράσουμε κατά πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας. Απηύθυνε δε και εκείνος έκκληση να μην υπάρξει καμία χαλάρωση την περίοδο των εορτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οικογενειάρχης μετά από 3,5 χρόνια ο μοναχικός κύκνος της Καστοριάς που είχε χάσει το ταίρι του

Ελλάδα 06.12.2025
Ο κύκνος της Καστοριάς βρήκε ξανά την ελπίδα και την αγάπη στην Ιωάννινα με τη νέα του οικογένεια

Λαμία: Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι περαστικού ‑ Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα 06.12.2025
Η συνεχή βροχή έφερε προβλήματα στα παλιά κτήρια

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε θανατηφόρο τροχαίο στη Σούδα

Ελλάδα 06.12.2025
Ο 45χρονος που κινούνταν με το αναπηρικό του αμαξίδιο, στην οδό Αγίου Νικολάου, στην Σούδα, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ

Κάρι Χιρογιούκι Ταγκάουα: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Mortal Kombat» και άλλων θρυλικών ταινιών

Κόσμος 06.12.2025
Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή έπειτα από επιπλοκές λόγω εγκεφαλικού σε ηλικία 75 ετών

«Ούτε βήμα πίσω» – Αγρότες της Μαγνησίας καίνε άχυρα και ρίχνουν γάλατα στον δρόμο

Ελλάδα 06.12.2025
Ανυποχώρητοι οι αγρότες, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα – Νέα ένταση στα μπλόκα, αυτήν τη φορά στις Μικροθήβες της Μαγνησίας

Forbes: Ο Έρικ Τραμπ έγινε 10 φορές πλουσιότερος μετά την επανεκλογή του πατέρα του

Κόσμος 06.12.2025
Η εντυπωσιακή άνοδος της περιουσίας του δεύτερου γιου του προέδρου των ΗΠΑ μέσω του Bitcoin και των στρατηγικών επενδύσεων

Η στιγμή που οδηγός χάνει τον έλεγχο εν μέσω βροχής και πέφτει πάνω στις μπάρες της Εθνικής Αθηνών ‑ Λαμίας

Ελλάδα 06.12.2025
Προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και στην συνέχεια έπεσε πάνω σε λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους

Εκκενώθηκε οικισμός κοντά στα Φάρσαλα γιατί υπερχείλισε ο ποταμός Ενιπέας

Ελλάδα 06.12.2025
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται και οι αρμόδιες αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν φουσκώσει τα ποτάμια της περιοχής

Δολοφόνησε τον γείτονά του όταν πήγε να του γκρεμίσει το σπίτι με εκσκαφέα: Αθωώθηκε από το δικαστήριο

Κόσμος Χτες
Το τραγικό περιστατικό στην Ιταλία είχε σημειωθεί ενώ η οικογένεια του 54χρονου δολοφόνου, Σάντρο Μουνιάι, έτρωγε παραδοσιακά εδέσματα, παραμονή των Θεοφανίων

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και Αντικύθηρα

Ελλάδα Χτες
Το εστιακό βάθος είναι στα 23,9 χιλιόμετρα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Επαναλειτουργεί τη Δευτέρα η βασική γραμμή

Ελλάδα Χτες
Το ωράριο για την εορταστική περίοδο