E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο έλεος του κορωνοϊού η Σουηδία με νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Ασφυκτικές πιέσεις στο σύστημα υγείας της Σουηδίας

Δημοσίευση 17/12/2020 | 17:49

Στο έλεος του κορωνοϊού η Σουηδία με νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Ασφυκτικές πιέσεις στο σύστημα υγείας της Σουηδίας - Σχεδόν 9.000 τα νέα κρούσματα - Νωρίτερα ο βασιλιάς της χώρας μίλησε για αποτυχία ως προς την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από τους ιθύνοντες

Αντιμέτωπη με νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού βρίσκεται για η Σοουηδία, που ακολούθησε τους προηγούμενους μήνες την πολιτική ανοσίας της αγέλης, η οποία τελικά έπεσε στο κενό, όπως αποδεικνύεται από τα αριθμητικά δεδομένα και τις δηλώσεις παραδοχής της αποτυχίας από τον βασιλιά της χώρας.

Η Σουηδία κατέγραψε σήμερα 8.881 νέεες μολύνσεις, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας Υγείας.

Η αύξηση συγκρίνεται με το προηγούμενο υψηλό των 7.935 ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Σουηδία κατέγραψε επίσης 91 νέους θανάτους, οι οποίοι αυξάνουν σε 7.893 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία. Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι σημειώνονται συνήθως σε διάστημα αρκετών ημερών ή και εβδομάδων μερικές φορές, πριν προστεθούν στην καταμέτρηση της Υπηρεσίας Υγείας που επικαιροποιείται τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Το κατά κεφαλήν ποσοστό θνητότητας από τον κορωνοϊό στη Σουηδία είναι αρκετές φορές υψηλότερο από το αντίστοιχο των σκανδιναβικών γειτονικών της χωρών, αλλά χαμηλότερο από το ποσοστό αρκετών ευρωπαϊκών χωρών που επέλεξαν το μέτρο της καραντίνας.

Στην αρχή της εβδομάδας, οι νοσηλείες που συνδέονται με την Covid στη Σουηδία ήταν όσες και κατά την κορύφωση της πανδημίας στις 20 Απριλίου, καθώς νοσηλεύονταν σχεδόν 2.400 ασθενείς - παρόλο που η αναλογία αυτών που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής είναι δύο φορές μικρότερη απ' ό,τι την άνοιξη, γύρω στο 10%. Ο αριθμός των νεκρών έφθασε χθες, Τετάρτη, τους 7.802 -από τους οποίους περισσότεροι από 1.800 από την αρχή Νοεμβρίου-- και αυτός των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, πάνω από τα 6.000 την ημέρα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

«Πιστεύω πως αποτύχαμε», δήλωσε σήμερα ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος ΙΣΤ' Γουσταύος σ' ένα σχόλιό του που άπτεται της επικαιρότητας, κάτι σπάνιο για τον βασιλιά. «Πολλοί άνθρωποι πέθαναν και αυτό είναι τρομερό. Είναι κάτι που μας κάνει όλους να υποφέρουμε», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο SVT σε συνέντευξη που έδωσε με την ευκαιρία του τέλους της χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Οι αγρότες πολιορκούν ξανά τη Βουλή στο Παρίσι

Κόσμος 13.01.2026
Νέα διαδήλωση κατά της συμφωνίας Mercosur

Ρωσία εναντίον Βαρθολομαίου: Νέα επίθεση με βαριές κατηγορίες και γεωπολιτικό υπόβαθρο

Ελλάδα 13.01.2026
Γιατί επιτέθηκαν για πολλοστή φορά οι Ρώσοι στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Το υπόβαθρο της σύγκρουσης: Η Ουκρανία, η αυτοκεφαλία και ο εκκλησιαστικός χάρτης της Ευρώπης

Ο Τραμπ αυξάνει την πίεση στο Ιράν: Ανακοίνωσε δασμούς 25% σε όποια χώρα συνεργάζεται με την Τεχεράνη

Κόσμος 13.01.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ σφίγγει τον κλοιό και εξετάζει στρατιωτική παρέμβαση στην περίπτωση που χυθεί περισσότερο αίμα διαδηλωτών

Μήνυση κατά του Charlie Hebdo για σκίτσο που σατιρίζει την τραγωδία του Κραν Μοντανά

Κόσμος 13.01.2026
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών

Νέες ταυτότητες: Μπλακ άουτ στην πλατφόρμα – Υπομονή για ραντεβού από το… καλοκαίρι

Ελλάδα 13.01.2026
Έλλειψη ραντεβού παρατηρείται στην ψηφιακή πλατφόρμα

Σε πορεία σύγκρουσης η κυβέρνηση με τα μπλόκα που λένε όχι στο διάλογο ‑Στις 3 η συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες

Πολιτική 13.01.2026
Μητσοτάκης: «Όλοι κρίνονται για τη στάση τους απέναντι στον διάλογο»

Εξαφάνιση 16χρονης: Μυστικές πωλήσεις, συνάντηση με άγνωστο και ταξί για Αθήνα

Ελλάδα 13.01.2026
Ολα τα σκοτεινά σημεία που εξετάζονται

Xωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα και αύριο λόγω 48ωρης απεργίας

Ελλάδα 13.01.2026
Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο τα ταξί στην Αττική, λόγω της νέας απεργίας των αυτοκινητιστών.

Καρυστιανού: Την παραίτησή της από την προεδρία του Συλλόγου των Τεμπών ζητά το ΔΣ ‑ Είναι παράτυπο, απαντά

Ελλάδα 13.01.2026
`Περιμένω να μου ζητηθεί επισήμως να αποχωρήσω - Εφόσον μου ζητηθεί, ωστόσο, θα παραμέινω` είχε πει η Μαρία Καρυστιανού

Η Γροιλανδία δεν πρόκειται να δεχθεί εξαγορά από τον Τραμπ: «Θα αμυνθούμε μέσω του NATO»

Κόσμος 13.01.2026
«Το νησί αποτελεί «μέρος του βασιλείου της Δανίας» και, υπό αυτή την ιδιότητα, είναι «ως μέρος της δανικής κοινοπολιτείας, μέλος του ΝΑΤΟ»