E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτσας: Μέτρα για Δυτική Αττική και Κοζάνη ακόμα και εντός της ημέρας

Οι περιοχές που παρουσιάζουν απόκλιση από την γενικά θετική εικόνα είναι υπό εξέταση για σκληρότερα μέτρα

Δημοσίευση 17/12/2020 | 13:07

Πέτσας: Μέτρα για Δυτική Αττική και Κοζάνη ακόμα και εντός της ημέρας

Δέκα νομοί «στο κόκκινο» αφού έχουν τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Ο κ. Πέτσας απηύθυνε έκκληση σε όλους τα Χριστούγεννα να περιορίσουν όσο γίνεται τον κύκλο των επαφών τους. «Επιτακτική είναι η ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση. Να δώσουμε έμφαση στον στενό κύκλο των επαφών».

Κοζάνη και Δυτική Αττική είναι οι δυο περιοχές της χώρας που η κατάσταση έχει ξεφύγει με τα κρούσματα κορονοϊού με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση και στους ειδικούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέτρων σε τοπικό επίπεδο ειδικά τις πιο πάνω περιοχές.

«Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας ήταν 12.975 μειωμένα κατά 15,8% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Οι νοσηλευόμενοι ήταν 2.340 αριθμός μειωμένος κατά 39% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων των επτά ημερών ήταν 1.196 μειωμένος κατά 21% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,5% έναντι 6,4% στις 9 Δεκεμβρίου. Ο κυλιόμενος μέσος όρος τεστ των τελευταίων επτά ημερών ήταν 27,6 χιλιάδες ημερησίως αυξημένα κατά 16,4% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (23,7 χιλιάδες ημερησίως στις 9/12). O κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών των ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά 20%, ενώ ο αντίστοιχος των ημερήσιων εξιτηρίων αυξήθηκε κατά 26%. Σημειώνεται επίσης ότι ο αριθμός των διασωληνομένων συμπολιτών μας είναι 527, έναντι 578 μία εβδομάδα πριν», είπε ο κ. Πέτσας.

Και πρόσθεσε: «Τα παραπάνω γενικά στοιχεία κινούνται αργά μεν, αλλά σταθερά στην επιθυμητή κατεύθυνση. Όμως, την ίδια στιγμή, σε τοπικό επίπεδο, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κοζάνη και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλ. πληθυσμού εντοπίζονται στους Νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. Δεν αποκλείεται, επομένως, σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Ήδη, η Επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου που ακολουθεί, είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στη διάρκεια των γιορτών καμία χαλάρωση».

Οι περιοχές που παρουσιάζουν απόκλιση από την γενικά θετική εικόνα είναι υπό εξέταση για σκληρότερα μέτρα, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ερωτηθείς πότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα απάντησε ότι ίσως και εντός της ημέρας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραχυχρόνια μίσθωση: Τέλος σε υπόγεια, καταστήματα και αποθήκες ‑ Έρχονται πρόστιμα

Οικονομία 18.01.2025
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού είναι και επίσημα γεγονός

Κατερίνη: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια γιατρός για τον θάνατο της 29χρονης λεχώνας

Ελλάδα 18.01.2025
Της χορηγήθηκε αντιβίωση στην οποία είχε αλλεργία

Το Ισραήλ απελευθερώνει 737 Παλαιστίνιους κρατούμενους για 33 ομήρους

Κόσμος 18.01.2025
Όλες οι φάσεις της συμφωνίας για εκεχειρία

Χανιά: Στον Κορυδαλλό ο 45χρονος ‑ Νέες αποκαλύψεις για το τι συνέβη πριν το μοιραίο τροχαίο

Ελλάδα 18.01.2025
Επί τουλάχιστον τέσσερις ώρες,ο 45χρονος επιχειρηματίας κυκλοφορούσε ανεξέλεγκτος στα Χανιά

Χανιά: Κυκλοφορούσε επί 4 ώρες μεθυσμένος ο 45χρονος – Τι είπε η 25χρονη φίλη του που ήταν μαζί

Ελλάδα Χτες
Από τις 11 το βράδυ πολίτης είχε καλέσει την Αστυνομία στα Χανιά αναφέροντας ότι είχε επεισόδιο με μεθυσμένο οδηγό στο κέντρο της πόλης - Τέσσερις ώρες αργότερα προκάλεσε τον θανατηφόρο ατύχημα

Με «κατακλυσμό» διαταγμάτων ο Μπάιντεν προσπαθεί να βάλει δύσκολα στον Τραμπ πριν αποχωρήσει

Κόσμος Χτες
Ο Μπάιντεν έχει υπογράψει 157 εκτελεστικά διατάγματα από την Τετάρτη, περισσότερα από όσα ο Ομπάμα σε οποιαδήποτε από τις θητείες του

Τα «διαζύγια» των πιγκουίνων έγιναν μελέτη που εξηγεί τους λόγους του χωρισμού τους

Tech + Science Χτες
Πού καταλήγει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Monash για τα κριτήρια με τα οποία ένας πιγκουίνος αποφασίζει να αφήσει το ταίρι του

Τέμπη: Δικαστικό «όχι» στην αναβάθμιση κατηγορητηρίου σε στελέχη της Hellenic Train

Ελλάδα Χτες
Ζητήματα «ορθής διαχείρισης της ανάκρισης» εγείρουν οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Στίβεν Κινγκ: Να ακυρωθούν τα Όσκαρ

Ελλάδα Χτες
«Καμία λάμψη με το Λος Αντζελες να φλέγεται», έγραψε ο Στίβεν Κινγκ στο Bluesky

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 8,6 δισ. το 2024 – Πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα

Οικονομία Χτες
Υψηλότερα των στόχων κινήθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία του προϋπολογισμού

Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: Αδιανόητο που προτείνατε Τασούλα για ΠτΔ ‑ Σύντομα θα ακολουθήσει το ξεμπρόστιασμα των «άριστων»

Ελλάδα Χτες
Η αιχμηρή ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τον Κ. Τασούλα και οι αιχμές της για υπουργούς που την συκοφαντούν