E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτσας: Μέτρα για Δυτική Αττική και Κοζάνη ακόμα και εντός της ημέρας

Οι περιοχές που παρουσιάζουν απόκλιση από την γενικά θετική εικόνα είναι υπό εξέταση για σκληρότερα μέτρα

Δημοσίευση 17/12/2020 | 13:07

Πέτσας: Μέτρα για Δυτική Αττική και Κοζάνη ακόμα και εντός της ημέρας

Δέκα νομοί «στο κόκκινο» αφού έχουν τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Ο κ. Πέτσας απηύθυνε έκκληση σε όλους τα Χριστούγεννα να περιορίσουν όσο γίνεται τον κύκλο των επαφών τους. «Επιτακτική είναι η ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση. Να δώσουμε έμφαση στον στενό κύκλο των επαφών».

Κοζάνη και Δυτική Αττική είναι οι δυο περιοχές της χώρας που η κατάσταση έχει ξεφύγει με τα κρούσματα κορονοϊού με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση και στους ειδικούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέτρων σε τοπικό επίπεδο ειδικά τις πιο πάνω περιοχές.

«Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας ήταν 12.975 μειωμένα κατά 15,8% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Οι νοσηλευόμενοι ήταν 2.340 αριθμός μειωμένος κατά 39% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων των επτά ημερών ήταν 1.196 μειωμένος κατά 21% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,5% έναντι 6,4% στις 9 Δεκεμβρίου. Ο κυλιόμενος μέσος όρος τεστ των τελευταίων επτά ημερών ήταν 27,6 χιλιάδες ημερησίως αυξημένα κατά 16,4% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (23,7 χιλιάδες ημερησίως στις 9/12). O κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών των ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία μειώθηκε κατά 20%, ενώ ο αντίστοιχος των ημερήσιων εξιτηρίων αυξήθηκε κατά 26%. Σημειώνεται επίσης ότι ο αριθμός των διασωληνομένων συμπολιτών μας είναι 527, έναντι 578 μία εβδομάδα πριν», είπε ο κ. Πέτσας.

Και πρόσθεσε: «Τα παραπάνω γενικά στοιχεία κινούνται αργά μεν, αλλά σταθερά στην επιθυμητή κατεύθυνση. Όμως, την ίδια στιγμή, σε τοπικό επίπεδο, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κοζάνη και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλ. πληθυσμού εντοπίζονται στους Νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. Δεν αποκλείεται, επομένως, σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Ήδη, η Επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου που ακολουθεί, είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στη διάρκεια των γιορτών καμία χαλάρωση».

Οι περιοχές που παρουσιάζουν απόκλιση από την γενικά θετική εικόνα είναι υπό εξέταση για σκληρότερα μέτρα, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ερωτηθείς πότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα απάντησε ότι ίσως και εντός της ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συντριβή αεροσκάφους στη Βόρεια Καρολίνα: Aναφορές για νεκρούς

Κόσμος 18.12.2025
Συναγερμός έχει σημάνει στις αμερικανικές αρχές

Τέλος στην υπόθεση της δολοφονίας Ούλοφ Πάλμε: Δεν υπάρχουν στοιχεία, δεν θα ανοίξει ξανά η έρευνα, λέει η εισαγγελία

Κόσμος 18.12.2025
Ανεξιχνίαστο παραμένει εδώ και 40 χρόνια το έγκλημα που σόκαρε τη χώρα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν αποδεικνύεται ότι οδηγούσε ο πατέρας του

Αθλητικά Νέα 18.12.2025
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαίνεται πως δεν παρουσίασε στοιχείο που να αποδείκνυε πως ήταν στο εξωτερικό το βράδυ της παράβασης

Αντετοκούνμπο και Καραλής υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στην Ελλάδα

Αθλητικά Νέα 18.12.2025
Μάχη πόλο και μπάσκετ στις περισσότερες κατηγορίες - Την Δευτέρα η εκδήλωση του ΠΣΑΤ στην οποία θα ανακοινωθούν οι νικητές

Ταϊλάνδη: Τραγικός θάνατος τουρίστα σε εστιατόριο ‑ Πέρασε από γυάλινη πόρτα

Κόσμος 18.12.2025
Αυστραλός τουρίστας έχασε τη ζωή του - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολύ βαθύ κόψιμο στο πόδι

Μαχαίρωσαν για δεύτερη χρονιά τον Αγιο Βασίλη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.12.2025
«Είχαν πρόβλημα με τον Αγιο» δηλώνει ο εστιάτορας

Τέμπη: Απολογήθηκε για το «μπάζωμα» στα Τέμπη ο Χρήστος Τριαντόπουλος

Ελλάδα 18.12.2025
Έκλεισε ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Πάτρα ‑ Εργάτης έπεσε από στέγη

Ελλάδα 18.12.2025
Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε κτίριο