E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Εισηγήσεις για σκληρότερο lockdown στον Ασπρόπυργο

Κοντά σε ολικό lockdown και η Κοζάνη

Δημοσίευση 16/12/2020 | 20:50

Κορωνοϊός: Εισηγήσεις για σκληρότερο lockdown στον Ασπρόπυργο

Η κατάσταση στη Δυτική Αττική προβληματίζει τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι έχουν ρίξει στο τραπέζι πιο αυστηρά τοπικά μέτρα στο πλαίσιο του lockdown, ειδικά στον Ασπρόπουργο ο οποίος βρίσκεται στο «κόκκινο».

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε σήμερα κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό πως η κατάσταση στη Δυτική Αττική είναι σοβαρή.

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε από την Ελευσίνα πως αν χρειαστεί θα σφραγιστούν περιοχές, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του».

Η περιοχή του Ασπροπύργου προβληματίζει τους ειδικούς και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εξετάζουν όλα τα δεδομένα για την εισήγησή τους.

Κοντά σε ολικό lockdown η Κοζάνη

Νέα αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού αναμένεται να επιβληθούν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στην Κοζάνη, λόγω του ιδιαιτέρως αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Για το λόγο αυτό μεταβαίνει εσπευσμένα αύριο στις 9 το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην περιοχή, προκειμένου να συναντηθεί με τους αυτοδιοικητικούς φορείς της πόλης και να καθορίσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις τους για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη συζητήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί και σε τηλεδιάσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των 1.240 κρουσμάτων που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, στην Κοζάνη καταγράφηκαν 69 κρούσματα, ενώ όπως λένε χαρακτηριστικά αυτοδιοικητικοί παράγοντες «3-4 χρονιά φλέγονται».

Έκτακτες συσκέψεις για τη διαχείριση της ανεξέλεγκτης αυτής κατάστασης πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, τόσο στο δημαρχείο, όσο και στην Περιφέρεια.

Το σίγουρο είναι ότι η Κοζάνη μπαίνει σε τροχιά ολικού lockdown, δηλαδή κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away κλείνουν και επιβάλλεται απαγόρευση για μετακίνηση από νομό σε νομό. Πιθανότατα και εντός της ημέρας να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Διατάζει άνοιγμα των φακέλων για τα UFO

Κόσμος 20.02.2026
Αποκαλύψεις για εξωγήινους;

Σε σοκ η Βρετανία από την «άνευ προηγουμένου» σύλληψη του Αντριου – Η εικόνα του στο πίσω κάθισμα που περνά στην ιστορία

Κόσμος 20.02.2026
Ειδικός περιέγραψε τα γεγονότα της Πέμπτης ως τον «χειρότερο εφιάλτη»

Τουρκία: Χειροπέδες σε δημοσιογράφο της Deutsche Welle – Κατηγορείται για «προσβολή» του Ερντογάν

Κόσμος 20.02.2026
Στο στόχαστρο έρευνας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»

Επίδομα Πάσχα 2026: Ποιοι θα πάρουν 250 ευρώ – Όλα τα κριτήρια

Οικονομία 20.02.2026
Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος

Grey’s Anatomy: Πέθανε ο Έρικ Ντέιν στα 53 του χρόνια μετά από μάχη με τη νόσο ALS

Κόσμος 20.02.2026
«Πάλεψε με θάρρος», αναφέρει η οικογένειά του

Κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και πρωτιά για Καραλή στη Γαλλία

Αθλητικά Νέα 20.02.2026
Πέρασε τα 6 μέτρα στο Λιεβέν, βίντεο

Νέο πλάνο ελέγχων από την ΑΑΔΕ πριν το τέλος του 2026: Ποιες υποθέσεις μπαίνουν πρώτες στη λίστα

Οικονομία 20.02.2026
Πώς γίνεται η επιλογή με αυτοματοποιημένη μοριοδότηση και ανάλυση κινδύνου

Δώρο Πάσχα: Πότε θα το λάβουν οι άνεργοι και πώς υπολογίζεται το ποσό

Οικονομία Χτες
Η πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τη Μεγάλη Τετάρτη - Δεν δικαιούνται το Δώρο Πάσχα όσοι λαμβάνουν ειδικά βοηθήματα

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Αντιμέτωπος με ισόβια – Σε επίδειξη μόδας ο Κάρολος μετά την σύλληψη του αδερφού του

Κόσμος Χτες
Ο πρίγκιπας Αντριου συνελήφθη για κατάχρηση δημόσιου αξιώματος, με το ενδεχόμενο ακόμη και ισόβιας κάθειρξης

Επίδομα 200 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ ‑ Ποιοι το δικαιούνται

Οικονομία Χτες
Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων - Ποιοι μπορούν να το διεκδικήσουν

Πένθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Σεπ Πιόντεκ

Αθλητικά Νέα Χτες
Πένθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Σεπ Πιόντεκ, ο οποίος άφησε ανεξίτηλό το αποτύπωμα του στην εθνική Δανίας