E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΠΟΥ: Μάσκα στις οικογενειακές συγκεντρώσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Αλλιώς έρχεται τρίτο κύμα

Δημοσίευση 16/12/2020 | 15:03

ΠΟΥ: Μάσκα στις οικογενειακές συγκεντρώσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

«Μπορεί να φαίνεται ενοχλητική η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης παρουσία φίλων και μελών της οικογένειας, αλλά αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην διατήρηση της ασφάλειας και της καλής υγείας», τονίζει ο ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιμένει στην χρήση μάσκας κατά τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Ευρώπη, προειδοποιώντας για «αυξημένο κίνδυνο» νέου κύματος της επιδημίας Covid-19 στις αρχές του 2021.

«Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για νέα έξαρση τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες του 2021», με δεδομένη την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία συνιστά «τη χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης» κατά τις γιορτές.

«Μπορεί να φαίνεται ενοχλητική η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης παρουσία φίλων και μελών της οικογένειας, αλλά αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην διατήρηση της ασφάλειας και της καλής υγείας», τονίζει ο ΠΟΥ.

Και συμβουλεύει: «Στο μέτρο του δυνατού, οι συγκεντρώσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Εάν πραγματοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικός ο περιορισμός του αριθμού των προσκεκλημένων και ο καλός αερισμός για τον περιορισμών των κινδύνων».

Η ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ, η οποία περιλαμβάνει 53 χώρες, ανάμεσά τους και την Ρωσία, έχει καταγράψει περισσότερα από 22 εκατομμύρια κρούσματα και περί τους 500.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τον πίνακα εποπτείας της εξέλιξης της πανδημίας που καταρτίζει ο διεθνής οργανισμός. 

Κατά την διάρκεια των τελευταίων 7 ημερών, καταγράφηκαν περί το 1,7 εκατομμύριο κρούσματα και περισσότεροι από 34.500 θάνατοι.

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, νέα πακέτα περιοριστικών μέτρων τίθενται σε ισχύ από σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τον έλεγχο του επιπέδου των κρουσμάτων της Covid-19 που κρίνεται ανησυχητικό, με το κλείσιμο, για παράδειγμα, των καταστημάτων στην Γερμανία και των παμπ και των εστιατορίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
752 κλήσεις για την Περιφέρεια Αττικής

Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα χαμένα βίντεο των Τεμπών, αναβάλλεται επ` αόριστον η εκδίκαση

Ελλάδα Χτες
H εξέλιξη αυτή αυτή έρχεται έπειτα από 19 συνεδριάσεις του και στο δικαστήριο είχαν καταθέσει οι πρώτοι τρεις μάρτυρες.

Κόρινθος: Χαροπαλεύει στο «Γεννηματάς» η 38χρονη που κακοποίησε ο πρώην της

Ελλάδα Χτες
Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Πόλεμος Μέση Ανατολή: Ξεπέρασε τα 200 ευρώ το βαρέλι το ντίζελ στην Ευρώπη

Οικονομία Χτες
Για πρώτη φορά μετά το 2022 - Το διάγγελμα Τραμπ δεν αποκλιμάκωσε τις αγορές

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος παρενοχλούσε 10χρονες μαθήτριές του

Ελλάδα Χτες
«Είχα πιει, ποτέ δεν τις άγγιξα»

ΝΥΤ: Σκέψεις για «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ» στον απόηχο των απειλών Τραμπ

Κόσμος Χτες
Επιπλέον 300.000 στρατιώτες και έξτρα δαπάνη 290 δισ. ευρώ ετησίως

Μυτιλήνη: Ξέχασαν παιδιά δημοτικού μετά από εκκλησιασμό

Ελλάδα Χτες
Ορισμένα έβαλαν τα κλάματα και φοβήθηκαν - Ξεκίνησε διοικητική έρευνα

Το «ταξίδι» της αφρικανικής σκόνης μέσα από εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες – Το σχόλιο Κολυδά

Κόσμος Χτες
Οι δορυφόροι «αιχμαλώτισαν» λεπτό προς λεπτό την «εισβολή» της αφρικανικής σκόνης στη νότια Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα ‑ Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός Χτες
Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό μέχρι το Πάσχα

«Επτά εκατομμύρια Ιρανοί σας περιμένουμε έτοιμοι και οπλισμένοι» λέει η Τεχεράνη στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
«Θα πας στα βάθη της Κόλασης» απειλεί ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

Ζάκυνθος: Ανοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» φορτηγό στον Αγιο Σώστη

Ελλάδα Χτες
Η καθίζηση προκλήθηκε από εργασίες της ΔΕΥΑΖ και τη συσσώρευση νερού σε φρεσκοσκαμμένο χαντάκι, σε συνδυασμό με διάβρωση και σπηλαίωση από τη θάλασσα

Βίντεο – «γροθιά» στο στομάχι: Παιδιά στη Γάζα παίζουν με κούκλα αναπαριστώντας σκηνές κηδείας

Ελλάδα Χτες
Τα παιδιά της Παλαιστίνης μεγαλώνουν μέσα στον εφιάλτη του πολέμου