E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΠΟΥ: Μάσκα στις οικογενειακές συγκεντρώσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Αλλιώς έρχεται τρίτο κύμα

Δημοσίευση 16/12/2020 | 15:03

ΠΟΥ: Μάσκα στις οικογενειακές συγκεντρώσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

«Μπορεί να φαίνεται ενοχλητική η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης παρουσία φίλων και μελών της οικογένειας, αλλά αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην διατήρηση της ασφάλειας και της καλής υγείας», τονίζει ο ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιμένει στην χρήση μάσκας κατά τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Ευρώπη, προειδοποιώντας για «αυξημένο κίνδυνο» νέου κύματος της επιδημίας Covid-19 στις αρχές του 2021.

«Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για νέα έξαρση τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες του 2021», με δεδομένη την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία συνιστά «τη χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης» κατά τις γιορτές.

«Μπορεί να φαίνεται ενοχλητική η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης παρουσία φίλων και μελών της οικογένειας, αλλά αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην διατήρηση της ασφάλειας και της καλής υγείας», τονίζει ο ΠΟΥ.

Και συμβουλεύει: «Στο μέτρο του δυνατού, οι συγκεντρώσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Εάν πραγματοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικός ο περιορισμός του αριθμού των προσκεκλημένων και ο καλός αερισμός για τον περιορισμών των κινδύνων».

Η ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ, η οποία περιλαμβάνει 53 χώρες, ανάμεσά τους και την Ρωσία, έχει καταγράψει περισσότερα από 22 εκατομμύρια κρούσματα και περί τους 500.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τον πίνακα εποπτείας της εξέλιξης της πανδημίας που καταρτίζει ο διεθνής οργανισμός. 

Κατά την διάρκεια των τελευταίων 7 ημερών, καταγράφηκαν περί το 1,7 εκατομμύριο κρούσματα και περισσότεροι από 34.500 θάνατοι.

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, νέα πακέτα περιοριστικών μέτρων τίθενται σε ισχύ από σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τον έλεγχο του επιπέδου των κρουσμάτων της Covid-19 που κρίνεται ανησυχητικό, με το κλείσιμο, για παράδειγμα, των καταστημάτων στην Γερμανία και των παμπ και των εστιατορίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΕ: Νέο κύμα ακρίβειας περιμένουν οι πολίτες

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Απαισιοδοξία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ, τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η αποχώρηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εντείνει τις πιέσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και αναδιαμορφώνει τις γεωπολιτικές ισορροπίες

Γερμανία: Η φάλαινα Τίμι φορτώθηκε σε μαούνα σε μια ύστατη προσπάθεια για τη διάσωσή της

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Η διάσωσή της έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου

Έγκλημα στη Μεσσηνία: 42χρονος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό σε στάβλο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η σορός εντοπίστηκε στην συνοικία Μπουρνιά της Καλαμάτας

Στο φως η σοκαριστική επιστολή που άφησε ο 89χρονος πιστολέρο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Τι αναφέρει στην επιστολή του στα ΜΜΕ ο 89χρονος που εισέβαλε με όπλο στον ΕΦΚΑ και στο Πρωτοδικείο και τραυμάτισε 5 άτομα

Διευθύντρια σχολείου σκοτώθηκε πέφτοντας από ταράτσα πολυκατοικίας στον Κολωνό

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό

Απόδειξη θανάτου: Ξέθαψε την αδερφή του και πήγε με τον σκελετό της στην τράπεζα για ανάληψη

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ο άνδρας ως αναλφάβητος, δεν μπορούσε να κατανοήσει τη διαδικασία που απαιτείται όταν πεθάνει ο δικαιούχος ενός τραπεζικού λογαριασμού και έπραξε κατά γράμμα αυτό που του ζήτησαν

Σεισμός τώρα: 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σκιάθου

Ελλάδα 28.04.2026
Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική

ΕΦΚΑ: Η στιγμή που ο 89χρονος με την καραμπίνα βγαίνει από το υποκατάστημα ενώ έχει πυροβολήσει

Ελλάδα 28.04.2026
Ο ηλικιωμένος παραμένει ασύλληπτος ενώ πραγματοποίησε και δεύτερη επίθεση λίγο αργότερα στο Εφετείο Αθηνών

Προφυλακίστηκε ο 20χρονος για τη δολοφονία του 27χρονου – «Δεν ήθελε να τον σκοτώσει, επιχείρησε να αυτοκτονήσει»

Ελλάδα 28.04.2026
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια σήμερα στο Ναυτοδικείο Πειραιά