E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΠΟΥ: Μάσκα στις οικογενειακές συγκεντρώσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Αλλιώς έρχεται τρίτο κύμα

Δημοσίευση 16/12/2020 | 15:03

ΠΟΥ: Μάσκα στις οικογενειακές συγκεντρώσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

«Μπορεί να φαίνεται ενοχλητική η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης παρουσία φίλων και μελών της οικογένειας, αλλά αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην διατήρηση της ασφάλειας και της καλής υγείας», τονίζει ο ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιμένει στην χρήση μάσκας κατά τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Ευρώπη, προειδοποιώντας για «αυξημένο κίνδυνο» νέου κύματος της επιδημίας Covid-19 στις αρχές του 2021.

«Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για νέα έξαρση τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες του 2021», με δεδομένη την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία συνιστά «τη χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης» κατά τις γιορτές.

«Μπορεί να φαίνεται ενοχλητική η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης παρουσία φίλων και μελών της οικογένειας, αλλά αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην διατήρηση της ασφάλειας και της καλής υγείας», τονίζει ο ΠΟΥ.

Και συμβουλεύει: «Στο μέτρο του δυνατού, οι συγκεντρώσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Εάν πραγματοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικός ο περιορισμός του αριθμού των προσκεκλημένων και ο καλός αερισμός για τον περιορισμών των κινδύνων».

Η ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ, η οποία περιλαμβάνει 53 χώρες, ανάμεσά τους και την Ρωσία, έχει καταγράψει περισσότερα από 22 εκατομμύρια κρούσματα και περί τους 500.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τον πίνακα εποπτείας της εξέλιξης της πανδημίας που καταρτίζει ο διεθνής οργανισμός. 

Κατά την διάρκεια των τελευταίων 7 ημερών, καταγράφηκαν περί το 1,7 εκατομμύριο κρούσματα και περισσότεροι από 34.500 θάνατοι.

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, νέα πακέτα περιοριστικών μέτρων τίθενται σε ισχύ από σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τον έλεγχο του επιπέδου των κρουσμάτων της Covid-19 που κρίνεται ανησυχητικό, με το κλείσιμο, για παράδειγμα, των καταστημάτων στην Γερμανία και των παμπ και των εστιατορίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ποιες εκπρόθεσμες δηλώσεις γλιτώνουν οριστικά από πρόστιμα

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Αναλυτικός οδηγός για μηδενικές, πιστωτικές και χρεωστικές δηλώσεις έως 100 ευρώ - Τι αλλάζει για τροποποιητικές, ΦΠΑ και υποχρεώσεις ανηλίκων

Μικρολίμανο: Το θρίλερ επιστροφής του «Τίτι» στην Ελλάδα μέσω Αλβανίας και τα πολλαπλά ψεύδικα ονόματα

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Ερυθρά αγγελία και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκκρεμούσαν σε βάρος του τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες της Ευρώπης

Πυροβολισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο: Νεκρός ο ένοπλος – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews 24.05.2026
Ο δράστης άνοιξε πυρ σε σημείο ελέγχου της Μυστικής Υπηρεσίας και εξουδετερώθηκε – Ο Τραμπ βρισκόταν στην κατοικία του και δεν κινδύνευσε

ΔΝΤ: Η ΕΕ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τεράστιες δαπάνες σε άμυνα, ενέργεια και συντάξεις τα επόμενα 15 χρόνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το δημόσιο χρέος στην ΕΕ αναμένεται να φτάσει το 130% του ΑΕΠ έως το 2040 χωρίς μέτρα, εκτιμά το ΔΝΤ - Προτείνει μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική εξυγίανση και κοινό δανεισμό

Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος της επόμενης πανδημίας – Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέα έκθεση προειδοποιεί ότι οι επιδημίες γίνονται συχνότερες και πιο επικίνδυνες, ενώ οι χώρες δεν είναι έτοιμες για την επόμενη μεγάλη υγειονομική κρίση

Σκάνδαλο με «ελληνικά» αρχαία αγαλματίδια στον Οίκο Sotheby’s: Πλαστά έγγραφα πρόδωσαν την απάτη των 680.000 λιρών

E-Daily 2.TopNews Χτες
46χρονος άνδρας προσπάθησε να πουλήσει ψεύτικα αρχαία αγάλματα στον οίκο δημοπρασιών

Πλανητική παρέλαση: Το σπάνιο φαινόμενο που θα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό ‑ Πότε θα σημειωθεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έχετε την ευκαιρία να παρατηρήστε μια σπάνια ευθυγράμμιση Αφροδίτης, Δία και Ερμή

Iron Maiden στην Αθήνα: Ενημέρωση προς το κοινό που θα πάει στο ΟΑΚΑ σε περίπτωση βροχής

Πολιτισμός Χτες
Για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπονται ομπρέλες οποιουδήποτε μεγέθους, καθώς και τσάντες ή σακίδια μεγαλύτερα από Α4 (21cm x 30cm)

Κορδελιό: Γονατιστός στις γραμμές καθόταν ο άνδρας που παρασύρθηκε από τρένο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο αυτοκτονίες σε μία εβδομάδα σε γραμμές τρένου στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ουγκάντα: Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη χώρα

Κόσμος Χτες
Υγειονομικός συναγερμός από τον ΠΟΥ

Τραγωδία στην Κίνα με 90 νεκρούς, σε ανθρακωρυχείο

Κόσμος Χτες
«Καθώς τρέχαμε έβλεπα ανθρώπους να καταρρέουν»