E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Πακιστανός που κακοποίησε τη Μυρτώ χτύπησε βάναυσα συγκρατούμενούς του

Πρωταγωνιστής σε περιστατικό βίας ο Αχμέτ Βακάς που βρίσκεται στις φυλακές Γρεβενών

Δημοσίευση 15/12/2020 | 15:28

Ο Πακιστανός που κακοποίησε τη Μυρτώ χτύπησε βάναυσα συγκρατούμενούς του

Πρωταγωνιστής σε περιστατικό ακραίας βίας στις φυλακές Γρεβενών έγινε ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, που είχε κακοποιήσει άγρια τη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη στην Πάρο, στις 23 Ιουλίου του 2012.

Ο Πακιστανός, μαζί με τρεις ομοεθνείς του, φέρεται ότι εισέβαλε στο κελί τριών Αλβανών κρατουμένων και άρχισαν να τους χτυπούν βίαια.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και τηγάνια, τα οποία είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν στην κατοχή των Πακιστανών!

Το χρονικό του εγκλήματος στην Πάρο που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Όλα ξεκίνησαν στις 23 Ιουλίου του 2012, όταν η Μυρτώ, που τότε ήταν ανήλικη, βρέθηκε σε κώμα στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. Η κοπέλα είχε δεχθεί χτύπημα με πέτρα και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών. Η τότε 15χρονη είχε κατευθυνθεί στα βράχια, ελάχιστα μέτρα από εκεί που βρισκόταν η μητέρα της, ακούγοντας μουσική από το κινητό της. Λόγω των ακουστικών, δεν κατάφερε να αντιληφθεί τον Πακιστανό, που την πλησίαζε.

Οι αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Αχμέτ Βακάς εντοπίστηκε στη Νέα Χαλκηδόνα, μέσω του κινητού του. Ο ίδιος εγκατέλειψε την Πάρο, προφασιζόμενος ασθένεια δικού του ανθρώπου. Η ταυτοποίηση του DNA έδειξε τον δράστη, ο οποίος στο μεταξύ είχε προσπαθήσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα επαναπατρισμού.

Ο Βακάς ομολόγησε το έγκλημά του και μεταφέρθηκε στη Σύρο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ισχυρίστηκε ότι ήταν ανήλικος για να γλιτώσει τις συνέπειες

Μάλιστα, για να γλιτώσει τις συνέπειες της πράξης του, ισχυρίστηκε ότι είναι ανήλικος κι ότι γεννήθηκε το 1995. Ωστόσο το δικαστήριο δέχθηκε ότι το έτος γέννησής του είναι το 1991.

Στην απολογία του, ο δράστης του φρικτού εγκλήματος ζήτησε συγγνώμη και αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες. Όπως είπε στους δικαστές: «Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ο,τι έχω κάνει».

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Βακάς πλησίασε τη νεαρή κοπέλα, που αγνάντευε τη θάλασσα σε κάτι βράχια για να της κλέψει το κινητό. Η κοπέλα έφερε αντίσταση και για να μην γίνει αντιληπτός, της κρατούσε το κεφάλι με τα χέρια του και της το χτυπούσε στα βράχια.

Όταν η Μυρτώ έχασε τις αισθήσεις της, την έγδυσε, πέταξε τα ρούχα της ανάμεσα στα βράχια και στη συνέχεια ασέλγησε σε βάρος της.

Το δικαστήριο Σύρου έκανε δεκτή την προταση του εισαγγελέα και τον έκρινε ένοχο για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βιασμό και παράνομη εργασία, επιβάλλοντάς του ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την εκεχειρία, θα καταλήξουμε σε σπουδαία συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Τι ώρα η συγκέντρωση

Ποντικοφάρμακο σε βρεφικές τροφές: Εκβιασμό καταγγέλλει η εταιρεία ‑ Τι ισχύει με τα προϊόντα στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαζάκια βρεφικής τροφής μολυσμένα με ποντικοφάρμακο, βρέθηκαν σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία

Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο

Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη

Eurostat: Ενεργειακό σοκ τον Μάρτιο

Οικονομία Χτες
Αύξηση 19,8% για το ντίζελ και 9,4% για τη βενζίνη - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα - Πρωταθλήτριες στις ανατιμήσεις η Γερμανία και η Ρουμανία - Οι τιμές μειώθηκαν στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων