E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Πακιστανός που κακοποίησε τη Μυρτώ χτύπησε βάναυσα συγκρατούμενούς του

Πρωταγωνιστής σε περιστατικό βίας ο Αχμέτ Βακάς που βρίσκεται στις φυλακές Γρεβενών

Δημοσίευση 15/12/2020 | 15:28

Ο Πακιστανός που κακοποίησε τη Μυρτώ χτύπησε βάναυσα συγκρατούμενούς του

Πρωταγωνιστής σε περιστατικό ακραίας βίας στις φυλακές Γρεβενών έγινε ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, που είχε κακοποιήσει άγρια τη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη στην Πάρο, στις 23 Ιουλίου του 2012.

Ο Πακιστανός, μαζί με τρεις ομοεθνείς του, φέρεται ότι εισέβαλε στο κελί τριών Αλβανών κρατουμένων και άρχισαν να τους χτυπούν βίαια.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και τηγάνια, τα οποία είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν στην κατοχή των Πακιστανών!

Το χρονικό του εγκλήματος στην Πάρο που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Όλα ξεκίνησαν στις 23 Ιουλίου του 2012, όταν η Μυρτώ, που τότε ήταν ανήλικη, βρέθηκε σε κώμα στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. Η κοπέλα είχε δεχθεί χτύπημα με πέτρα και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών. Η τότε 15χρονη είχε κατευθυνθεί στα βράχια, ελάχιστα μέτρα από εκεί που βρισκόταν η μητέρα της, ακούγοντας μουσική από το κινητό της. Λόγω των ακουστικών, δεν κατάφερε να αντιληφθεί τον Πακιστανό, που την πλησίαζε.

Οι αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Αχμέτ Βακάς εντοπίστηκε στη Νέα Χαλκηδόνα, μέσω του κινητού του. Ο ίδιος εγκατέλειψε την Πάρο, προφασιζόμενος ασθένεια δικού του ανθρώπου. Η ταυτοποίηση του DNA έδειξε τον δράστη, ο οποίος στο μεταξύ είχε προσπαθήσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα επαναπατρισμού.

Ο Βακάς ομολόγησε το έγκλημά του και μεταφέρθηκε στη Σύρο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ισχυρίστηκε ότι ήταν ανήλικος για να γλιτώσει τις συνέπειες

Μάλιστα, για να γλιτώσει τις συνέπειες της πράξης του, ισχυρίστηκε ότι είναι ανήλικος κι ότι γεννήθηκε το 1995. Ωστόσο το δικαστήριο δέχθηκε ότι το έτος γέννησής του είναι το 1991.

Στην απολογία του, ο δράστης του φρικτού εγκλήματος ζήτησε συγγνώμη και αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες. Όπως είπε στους δικαστές: «Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ο,τι έχω κάνει».

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Βακάς πλησίασε τη νεαρή κοπέλα, που αγνάντευε τη θάλασσα σε κάτι βράχια για να της κλέψει το κινητό. Η κοπέλα έφερε αντίσταση και για να μην γίνει αντιληπτός, της κρατούσε το κεφάλι με τα χέρια του και της το χτυπούσε στα βράχια.

Όταν η Μυρτώ έχασε τις αισθήσεις της, την έγδυσε, πέταξε τα ρούχα της ανάμεσα στα βράχια και στη συνέχεια ασέλγησε σε βάρος της.

Το δικαστήριο Σύρου έκανε δεκτή την προταση του εισαγγελέα και τον έκρινε ένοχο για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βιασμό και παράνομη εργασία, επιβάλλοντάς του ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.