E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Πακιστανός που κακοποίησε τη Μυρτώ χτύπησε βάναυσα συγκρατούμενούς του

Πρωταγωνιστής σε περιστατικό βίας ο Αχμέτ Βακάς που βρίσκεται στις φυλακές Γρεβενών

Δημοσίευση 15/12/2020 | 15:28

Ο Πακιστανός που κακοποίησε τη Μυρτώ χτύπησε βάναυσα συγκρατούμενούς του

Πρωταγωνιστής σε περιστατικό ακραίας βίας στις φυλακές Γρεβενών έγινε ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, που είχε κακοποιήσει άγρια τη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη στην Πάρο, στις 23 Ιουλίου του 2012.

Ο Πακιστανός, μαζί με τρεις ομοεθνείς του, φέρεται ότι εισέβαλε στο κελί τριών Αλβανών κρατουμένων και άρχισαν να τους χτυπούν βίαια.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και τηγάνια, τα οποία είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν στην κατοχή των Πακιστανών!

Το χρονικό του εγκλήματος στην Πάρο που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Όλα ξεκίνησαν στις 23 Ιουλίου του 2012, όταν η Μυρτώ, που τότε ήταν ανήλικη, βρέθηκε σε κώμα στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. Η κοπέλα είχε δεχθεί χτύπημα με πέτρα και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών. Η τότε 15χρονη είχε κατευθυνθεί στα βράχια, ελάχιστα μέτρα από εκεί που βρισκόταν η μητέρα της, ακούγοντας μουσική από το κινητό της. Λόγω των ακουστικών, δεν κατάφερε να αντιληφθεί τον Πακιστανό, που την πλησίαζε.

Οι αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Αχμέτ Βακάς εντοπίστηκε στη Νέα Χαλκηδόνα, μέσω του κινητού του. Ο ίδιος εγκατέλειψε την Πάρο, προφασιζόμενος ασθένεια δικού του ανθρώπου. Η ταυτοποίηση του DNA έδειξε τον δράστη, ο οποίος στο μεταξύ είχε προσπαθήσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα επαναπατρισμού.

Ο Βακάς ομολόγησε το έγκλημά του και μεταφέρθηκε στη Σύρο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ισχυρίστηκε ότι ήταν ανήλικος για να γλιτώσει τις συνέπειες

Μάλιστα, για να γλιτώσει τις συνέπειες της πράξης του, ισχυρίστηκε ότι είναι ανήλικος κι ότι γεννήθηκε το 1995. Ωστόσο το δικαστήριο δέχθηκε ότι το έτος γέννησής του είναι το 1991.

Στην απολογία του, ο δράστης του φρικτού εγκλήματος ζήτησε συγγνώμη και αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες. Όπως είπε στους δικαστές: «Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ο,τι έχω κάνει».

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Βακάς πλησίασε τη νεαρή κοπέλα, που αγνάντευε τη θάλασσα σε κάτι βράχια για να της κλέψει το κινητό. Η κοπέλα έφερε αντίσταση και για να μην γίνει αντιληπτός, της κρατούσε το κεφάλι με τα χέρια του και της το χτυπούσε στα βράχια.

Όταν η Μυρτώ έχασε τις αισθήσεις της, την έγδυσε, πέταξε τα ρούχα της ανάμεσα στα βράχια και στη συνέχεια ασέλγησε σε βάρος της.

Το δικαστήριο Σύρου έκανε δεκτή την προταση του εισαγγελέα και τον έκρινε ένοχο για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βιασμό και παράνομη εργασία, επιβάλλοντάς του ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: 20 χρόνια κάθειρξη στον Γάλλο που σκότωσε με το αμάξι γυναίκα που παρακολουθούσε

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Κατά την απολογία του, ανέφερε ότι φοβάται την φυλακή

Φωτιστικό έπεσε πάνω σε δικηγόρο κατά τη διάρκεια της δίκης στη Νάουσα

E-Daily 3.Left 29.05.2026
«Ήμουν τόσο τυχερή, που κι εγώ δεν μπορώ να πιστέψω. Έπεσε ακριβώς από πάνω μου, διαλύθηκε το φωτιστικό και δεν έπαθα τίποτα» λέει η δικηγόρος

Αλωση Κωνσταντινούπολης: Το βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη του τουρκικού TRT για την πτώση της Πόλης

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Με σύγχρονα μέσα αναπαρίστανται οι οθωμανικές πολιορκητικές επιχειρήσεις - από τα γιγαντιαία κανόνια και τις υπόγειες σήραγγες έως τη μεταφορά πλοίων διά ξηράς προς τον Κεράτιο Κόλπο.

Μπορεί ο Αρειος Πάγος να μην εγκρίνει το όνομα ΕΛΑΣ για το νέο κόμμα Τσίπρα;

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Τι προβλέπει η σχετική νομοθεσία και τί δηλώνει η εκπρόσωπος του νέου φορέα Θεώνη Κουφονικολάκου

Βρετανία: Ελληνας συνελήφθη για υπόθεση κατασκοπείας υπέρ του Ιράν

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος τελεί υπό κράτηση από τη σύλληψή του στις 16 Μαΐου

Μήνυμα Μεντβέντεφ προς Ευρωπαίους: «Βρίσκεστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, ο γαλήνιος ύπνος τελείωσε»

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Ξεκάθαρο μήνυμα στους Ευρωπαίους έστειλε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας

Για προσευχή στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν ανήμερα της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε τόσο στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου όσο και στις εκδηλώσεις που ακολουθούν στην Κωνσταντινούπολη

Εξελίξεις μετά τη συντριβή ρωσικού drone στη Ρουμανία

E-Daily 2.TopNews 29.05.2026
Persona non grata για τη Ρουμανία ο Ρώσος πρόξενος στην Κωνστάντζα, κλείνει το προξενείο

Η Ιαπωνία χάνει πληθυσμό με τον ταχύτερο ρυθμό στην ιστορία της

Κόσμος 29.05.2026
Η Ιαπωνία διαθέτει τον δεύτερο πιο γηρασμένο πληθυσμό παγκοσμίως μετά το Μονακό

«Σπίτι μου 2»: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για ένταξη στο πρόγραμμα

Οικονομία 29.05.2026
Τι πρέπει να κάνουν άμεσα οι ενδιαφερόμενοι