E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο μάγειρας‑ κατάσκοπος του Καστελόριζου

Νέος κύκλος ερευνών για τη δράση των κατασκόπων

Δημοσίευση 15/12/2020 | 10:23

Αυτός είναι ο μάγειρας‑ κατάσκοπος του Καστελόριζου

Ο 52χρονος που στρατολογήθηκε από τον γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και συνελήφθη για κατασκοπεία, χθες έκανε το τελευταίο του ταξίδι ως μάγειρας αφού μετά την περίεργη ιστορία στην οποία ενεπλάκη, απομακρύνθηκε από τη δουλειά του.

Ο μάγειρας - κατάσκοπος αποβιβάστηκε στην Κω, δηλαδή στον ενδιάμεσο προορισμό του δρομολογίου Ρόδος - Κως - Καστελόριζο, κάτι που επεσήμανε και ο πλοίαρχος του πλοίου.

«Η εταιρεία έχει αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει. Από τη στιγμή που τον άφησαν οι υπηρεσίες ελεύθερο η εταιρεία αποφάσισε να φύγει. Αυτό είναι το τελευταίο του ταξίδι», είπε και προσέθεσε πως στεναχωρήθηκε όταν του είπαμε ότι φεύγει.

«Και μου είπε "ίσως πάω σε άλλο βαπόρι της εταιρείας". Του είπα "δεν μπορείς να κυκλοφορείς άλλο στα Δωδεκάνησα. Γιατί σίγουρα θα υπάρχει θέμα με το βαπόρι αν πάμε στο Καστελόριζο. Θα ξεσηκωθούν οι κάτοικοι. Και γι' αυτό πρέπει να φύγει.

Του λέω ''έχεις καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών σου;". Με κοίταζε σαν χαμένος. Του είπα ότι είναι σοβαρή η κατηγορία της κατασκοπείας και μου είπε "δεν είχα σκοπό να το κάνω" και του λέω πως δεν είχες σκοπό;».

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου οι υπηρεσίες να διαπιστώσουν αν πίσω από την υπόθεση κρύβεται δίκτυο κατασκόπων.

Όπως φυσικά και αν ο γραμματέας του προξενείου είχε στρατολογήσει και άλλα άτομα για να κάνουν αυτές τις περίεργες δουλειές.

Απάντηση, αναμένεται να πάρουν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου έχουν οδηγηθεί για εξέταση, τα lap top, τα κινητά και τα usb του γραμματέα στρατολόγου και του μάγειρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προβλήματα σύνδεσης σε Facebook, Instagram και Messenger

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Εκατοντάδες αναφορές χρηστών στο Downdetector

Απίστευτος πνιγμός πέντε ανθρώπων: Οι τέσσερις βούτηξαν για να σώσουν κολυμβητή που πάλευε στο νερό και πέθαναν όλοι

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Αυτό που ξεκίνησε ως ένα ανέμελο καλοκαιρινό απόγευμα ψαρέματος από την ακτή κατέληξε σε τραγωδία

Πέθανε ο Γάλλος ατζέντης μοντέλων που έφερνε νεαρές γυναίκες σε επαφή με τον Τζέφρι Επστάιν

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Το όνομά του εντοπίζεται σε πάνω από 2.000 σημεία στα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπόθεση Επστάιν

Ιωάννινα: Η νύχτα έγινε μέρα από τις αστραπές‑ Εντυπωσιακό θέαμα εν μέσω καύσωνα

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Το φαινόμενο, αν και σύντομο, προκάλεσε την προσοχή των κατοίκων που κατέγραψαν εικόνες με τις αστραπές να σκίζουν τον σκοτεινό ουρανό

Η Ιαπωνία δημιούργησε το πρώτο «ψυγείο για ανθρώπους» – Δροσίζει ολόκληρο το σώμα μέσα σε λίγα λεπτά

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία SDRS, ο χρήστης αισθάνεται σημαντική ανακούφιση έπειτα από μόλις πέντε λεπτά παραμονής

Μαμντάνι: «Δεν έχουμε εξουσία να συλλάβουμε τον Νετανιάχου»

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ότι οι δημοτικές αρχές δεν έχουν νομική δικαιοδοσία, αλλά κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Σταύρος Γεωργίου: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του ‑ Από άγριο ξυλοδαρμό ο θάνατος του ποινικολόγου

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Δεν φαίνεται το κίνητρο να ήταν σχετικό με την εργασία του, αναφέρουν οι πληροφορίες

Νέα έφοδος αρχών στα κεντρικά της Deutsche Bank – Τι ερευνούν οι εισαγγελείς

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Εισαγγελείς και στελέχη της γερμανικής φορολογικής αρχής εισέβαλαν στα γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φοροδιαφυγή μέσω συναλλαγών Cum-Cum.

Ισπανία: Τέλος το κάπνισμα σε βεράντες και παραλίες – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Το ισπανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εκτενή μεταρρύθμιση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, με πρόστιμα έως 600.000 ευρώ και απαγόρευση για ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε δικάζονται οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ το φθινόπωρο

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι δίκες Παπακώστα, Μπουκώρου, Σενετάκη και Σκρέκα προσδιορίστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υποθέσεις κονδυλίων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συναγερμός στον Πειραιά: Διαρροή αερίου σε βενζινάδικο ‑ Εκκενώνονται προληπτικά πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν στο σημείο - Διακοπή κυκλοφορίας και αποκλεισμός της περιοχής