E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εμβόλιο: Πόσο θα κοστίζει το ραντεβού στο φαρμακείο

Πώς θα κλείνουμε ραντεβού

Δημοσίευση 14/12/2020 | 14:10

Εμβόλιο: Πόσο θα κοστίζει το ραντεβού στο φαρμακείο
Pexels

Επί ποδός είναι τα 11.500 φαρμακεία όλης της χώρας, προκειμένου να συμβάλουν στη μεγάλη επιχείρηση του εμβολιασμού των πολιτών για τον κορωνοϊό.

Ήδη μετά από συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινά να δίνει τις πρώτες οδηγίες στους επαγγελματίες, ώστε να μπορούν να εξοικειωθούν με τη διαδικασία και να κλείνουν, μέσω του ψηφιακού συστήματος, τα ραντεβού των πολιτών. Η αμοιβή που έχει προσδιορισθεί αγγίζει το 1 ευρώ ανά ραντεβού, ποσό που θα καλυφθεί από τα κονδύλια της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη είναι και μία πιθανή συμφωνία του υπουργείου Υγείας με τους ιδιώτες γιατρούς, ώστε να εμπλακούν και εκείνοι στη διαδικασία. Προς ώρας, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί συμφωνία ως προς το ποσό της αμοιβής του ιατρικού προσωπικού της χώρας, που θα κληθεί να κάνει τους εμβολιασμούς και να καταχωρεί και τα δεδομένα στο σύστημα καταγραφής.

Όλα τα βήματα για το ραντεβού

Τα ηλεκτρονικά ραντεβού που θα κλείνονται στα φαρμακεία έχουν στόχο να διευκολύνουν κυρίως τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο ή δεν έχουν δυνατότητα να λάβουν sms μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Γι' αυτό και οι φαρμακοποιοί, όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με την έλευση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, θα κινηθούν ως εξής:

Τα Φαρμακεία μετατρέπονται σε κέντρα Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής για τους πολίτες αναφορικά με την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού
Ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο φαρμακείο και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, με τις ώρες και τις ημερομηνίες που θα εμβολιαστεί και για τις δυο δόσεις θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των εμβολίων και από τα φαρμακεία σε δεύτερο στάδιο, για τα εμβόλια τα οποία δεν θα απαιτούν ειδικές συνθήκες φύλαξης (-70 C).

«Σε ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα για τη Δημόσια Υγεία, οι φαρμακοποιοί που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται νύχτα και μέρα στο πλευρό των συμπολιτών μας, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς.

«Είμαστε στο πλευρό των πρεσβευτών του εμβολιασμού και όχι των αρνητών, ώστε η πατρίδα μας να ξεπεράσει και αυτό τον σκόπελο και να επιστρέψει γρήγορα στην κανονικότητα. Παράλληλα, εμείς οι φαρμακοποιοί οικοδομούμε με σταθερές θεσμικές κατακτήσεις το μέλλον του φαρμακευτικού επαγγέλματος και της επιστήμης μας στην υπηρεσία των συμπολιτών μας», καταλήγει ο κ. Βαλτάς.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και επικαιροποίησης των γνώσεων των φαρμακοποιών σχετικά με τον επικείμενο εμβολιασμό από το Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) του ΠΦΣ μέσω του οποίου έχουν γίνει εκατοντάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: 25χρονος έζησε εφιάλτη – Τον απήγαγαν με όπλο και του αφαίρεσαν 20.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Δύο αδέρφια, 20 και 16 ετών, έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και τρεις ακόμη συνεργοί τους - ηλικίας 16, 16 και 18 ετών

Τήνος ‑ Mάχη με τη λειψυδρία: Πρόταση‑βόμβα για τις πισίνες

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Τήνος και η Αλόννησος λόγω λειψυδρίας

Αδιανόητο περιστατικό στο Σέντραλ Παρκ: 18χρονος σκοτώθηκε από αφηνιασμένο άλογο

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Έκανε βόλτα με άμαξα στο φημισμένο πάρκο όταν το άλογο αφηνίασε και την ανέτρεψε

Βόλος: 14χρονη κατήγγειλε τους γονείς της για βία και αρνείται να επιστρέψει στο σπίτι

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Αρνήθηκαν ότι άσκησαν βία στο παιδί τους και υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες

Δημήτρης Λιγνάδης: Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη για τρεις βιaσμούς ανηλίκων

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού είναι αντιμέτωπος με την πιθανότητα αυστηρότερης ποινικής μεταχείρισης αφού έγινε δεκτή η εισαγγελική έφεση

Έκρηξη στο OPEN: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα η Μίνα Καραμήτρου

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Η δημοσιογράφος χτύπησε στο χέρι και στο πόδι ενώ φέρει εκδορές σε όλο της το σώμα

Μουντιάλ 2026: Αγγλία – Κροατία 4‑2: Θρίαμβος σε ματσάρα στο Ντάλας, όλα τα γκολ

Αθλητικά Νέα 18.06.2026
Η Αγγλία ξεκίνησε με τρίποντο το Μουντιάλ 2026, επικρατώντας 4-2 της Κροατίας σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις και αμφίρροπη εξέλιξη.

Ηράκλειο: Γυναίκα επιτέθηκε σε ψυχολόγο μέσα σε δημόσια δομή – Την χτύπησε και της τράβηξε τα μαλλιά

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στην επίθεση

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Ποιο «πρόσωπο‑κλειδί» εξέτασε ξανά η Αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Σαρωτική έρευνα από μηδενική βάση διεξάγουν οι Αρχές στα Χανιά, επιστρέφοντας στο σπίτι της αγνοούμενης και ακολουθώντας βήμα-βήμα την τελευταία της διαδρομή.

«Αν πειράξετε την οικογένειά μου, δεν θα σταματήσω μέχρι να σας καταστρέψω όσο ζω»

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Βουλευτής που αποχώρησε από το κόμμα του Ράμα καταγγέλλει απειλές κατά της οικογένειάς της

Aδιανόητο ‑ Το τραγικό φινάλε μιας 15χρονης μετά από επικίνδυνο challenge στα social media

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Η ανήλικη υπέστη αλλεπάλληλες επιληπτικές κρίσεις και στη συνέχεια καρδιακή ανακοπή