E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα Τρίκαλα και πάλι πρωτοπορούν: Βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη με ένα κλικ

Η σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία των πολιτών εν μέσω της πανδημίας

Δημοσίευση 13/12/2020 | 13:43

Τα Τρίκαλα και πάλι πρωτοπορούν: Βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη με ένα κλικ

Η σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία των πολιτών εν μέσω της πανδημίας. Ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ., όπως ανακοινώθηκε, προσφέρουν, τη δυνατότητα με μια απλή συσκευή, στους πολίτες που έχουν ανάγκη και επιλεγέντες ωφελούμενοι/ες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» να μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με εκπαιδευμένο προσωπικό, για την παροχή υποστήριξης και, αν χρειαστεί, βοήθειας.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία απευθύνεται σε απομονωμένα, μοναχικά άτομα, ιδίως αν πλήττονται από τον κορωνοϊό ή από τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Όσον αφορά τη λειτουργία του, το σύστημα λειτουργεί με δύο συσκευές. Μία συσκευή υποστήριξης (NOVO), που τοποθετείται στο σπίτι των ενδιαφερομένων και μία «έξυπνη» συσκευή χειρός (με «κουμπί πανικού»).

Μόλις ο ενδιαφερόμενος/η πατήσει συγκεκριμένο κουμπί, άμεσα καλείται το τηλεφωνικό κέντρο, που επικοινωνεί με τον πολίτη.

Στο τηλεφωνικό κέντρο, υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό, ικανό να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη αλλά και άλλη βοήθεια, αν χρειαστεί. Συγκεκριμένα, ψυχολόγος ή κοινωνικός λειτουργός θα συζητήσει με τον καλούντα και θα διερευνήσει, εάν χρειάζεται να παράσχει συμβουλευτική υποστήριξη, να ειδοποιήσει πρόσθετη βοήθεια (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Άμεση Δράση), να καλέσει συγγενείς ή εθελοντές που θα έχουν ήδη καταγραφεί, να συντονίσει πιθανή απαιτούμενη αποστολή φαρμάκων ή ειδών πρώτης ανάγκης.

Για να δηλώσει το ενδιαφέρον του κάποιος/α θα πρέπει να καλέσει τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών (2431020000) του Δήμου Τρικκαίων και να ενημερώσει για το αίτημα, τις συγκεκριμένες ανάγκες και συνθήκες διαβίωσης.

Ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala Α.Ε. συνεχίζουν να υλοποιούν προγράμματα ενίσχυσης της Κοινωνικής Μέριμνας. Για άλλη μια φορά την περίοδο της καραντίνας, προσφέρουν εξειδίκευση, επιστημονική υπηρεσία και ασφάλεια σε τρικαλινούς/ες.

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας συνεργάστηκαν, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Τεχνολογίας & Ανθρώπινων Πόρων, η εταιρεία Legrand (παροχή εξοπλισμού) και η Γνώμων Πληροφορική Α.Ε.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αρμόδια αντιδήμαρχος Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου σημειώνει πως ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται στο πλευρό συμπολιτών και σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα. «Δράσεις που υλοποιήθηκαν την περασμένη άνοιξη, εμπλουτίστηκαν και συνεχίζονται. Το «Μείνε σπίτι και τηλεφώνησε – Είμαστε εδώ για σένα» (με αγορά και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, επείγουσες συνδιαλλαγές με το δημόσιο), η διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ κατ’ οίκον, η ενίσχυση του «Βοήθεια στο Σπίτι», η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και γενικά, η στήριξη των συμπολιτών – μελών ευπαθών ομάδων, δείχνουν πως η Αυτοδιοίκηση είναι πάντα δίπλα στον πολίτη, ειδικά σε περιόδους σαν αυτήν, της πανδημίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης

Ελλάδα Χτες
Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με νεογέννητο βρέφος ‑ Δίωξη για εμπορία ανθρώπων

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός στις Αρχές της Θεσσαλονίκης

Ουκρανία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον 2 νεκροί και ο δράστης

Λιοσίων: Παράσυρση ανήλικης με εγκατάλειψη – Σε σοβαρή κατάσταση το κορίτσι

Ελλάδα Χτες
Σε σοβαρή κατάσταση εισήχθη στο ΚΑΤ μια ανήλικη

Αίσιο τέλος για τον 7χρονο Βαγγέλη στη Θεσσαλονίκη που τον άρπαξε ο πατέρας του

Ελλάδα Χτες
Ο ανήλικος εντοπίστηκε από τις Αρχές και είναι καλά στην υγεία του

Πρώτες βουτιές για τους Αθηναίους

Ελλάδα Χτες
Σε ποιες περιοχές της χώρας «άγγιξε» τους 30°C ο υδράργυρος

Χειρουργείο για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι‑Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» ‑ Είχε ειλεό

Ελλάδα Χτες
Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Πρωτομαγιά: Τι μέρα «πέφτει» φέτος ‑ Οι υπόλοιπες αργίες του 2026

Ελλάδα Χτες
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις μετά το Πάσχα

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για σημαντική αλλαγή ‑ Πότε ξεκινά

Καιρός Χτες
Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού με τον έμπειρο προγνώστη να προειδοποιεί για αλλαγή μέσα στην εβδομάδα

Ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριό της

Ελλάδα Χτες
Οι πληγές του παρελθόντος φαίνεται να μην έχουν επουλωθεί πλήρως για την 60χρονη σήμερα γυναίκα

Αγρια επίθεση σε διαιτητή στη Ρόδο: Παίκτης σε τουρνουά μπάσκετ τον γρονθοκόπησε μετά από τεχνική ποινή

Αθλητικά Νέα Χτες
Μήνυση και έντονες αντιδράσεις για το περιστατικό βίας