E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίδομα 800 ευρώ: Οι 3 λόγοι που δεν το έλαβαν 24.000 δικαιούχοι

23.866 εργαζόμενοι που έχουν βγει σε αναστολή, περίμεναν να δουν το επίδομα, αλλά δεν είδαν τα χρήματα στο λογαριασμό τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/12/2020 | 14:11

Επίδομα 800 ευρώ: Οι 3 λόγοι που δεν το έλαβαν 24.000 δικαιούχοι

Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, έγινε η καταβολή για το επίδομα των 800 ευρώ (αποζημίωση ειδικού σκοπού) σε 445.500 δικαιούχους - εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και των πληττόμενων.

Όμως 23.866 δικαιούχοι δεν είδαν το ποσό να εμφανίζεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Οι λόγοι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open TV, είναι τρεις:

  • Διατραπεζικές συναλλαγές: Τα χρήματα μπορεί να φανούν ακόμα και μια ημέρα μετά λόγω των τραπεζικών συστημάτων
  • Λάθη στις δηλώσεις: Παραλείψεις και λάθη στις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», είτε από εργαζόμενο, είτε από εργοδότη
  • Ενεργή δεύτερη απασχόληση: Το σύστημα «διαβάζει» τη δήλωση αναστολής, αλλά και ενεργή απασχόληση σε άλλο εργοδότη

Στην τελευταία περίπτωση, η ΕΡΓΑΝΗ θα πρέπει να υπολογίσει αν στον εργοδότη που έχει θέσει σε αναστολή τη σύμβαση εργασίας είναι το 50% και άνω των ωρών εργασίας του εργαζόμενου. Σε αυτή την περίπτωση θα δικαιούται το επίδομα και θα καταβληθεί σε επόμενες πληρωμές. Στις περιπτώσεις λαθών, είτε μη δήλωσης IBAN είτε λάθος στοιχείων, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να μπουν στο σύστημα και να ελέγξουν αν όλα είναι σωστά και να κάνουν διορθώσεις. Ομοίως και οι εργοδότες σε περίπτωση λάθους από δικής τους πλευράς.

Σε κάθε περίπτωση, την Παρασκευή 23.866 εργαζόμενοι που έχουν βγει σε αναστολή, περίμεναν να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους αλλά δεν τα είδαν και καλούνται να ελέγξουν αν όλα έγιναν σωστά.

Πάντως, το συνολικό ποσό καταβλήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 251.668 εκατ. ευρώ και αφορά σε 445.365 δικαιούχους, ενώ με την καταβολή αυτή το συνολικό ποσό για τις αναστολές Νοεμβρίου ανέρχεται σε 439.975 εκατ. ευρώ και αφορά σε 674.871 εργαζόμενους. Στις παραπάνω πληρωμές συμπεριλαμβάνονται και 14.736 περιπτώσεις υποβολών, που αφορούν ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις).

Τέλος, επανεξετάζεται το καθεστώς 9.602 εργαζομένων που εμφανίζονται στο σύστημα με πολλαπλή πλήρη απασχόληση, προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρίνιο: Πρώην υπάλληλος «φόρτωσε» την εταιρική κάρτα καυσίμων εταιρείας με 32.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών για κλοπή, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Πτώση των βάσεων δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τις Πανελλήνιες 2026

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Τα μαθήματα και τα επιστημονικά πεδία

Νεκροί τρεις ναυτικοί του πετρελαιοφόρου Settebello που έπληξαν οι ΗΠΑ στα ανοιχτά του Ομάν

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Το Settebello είναι το όγδοο πλοίο που εξουδετερώνεται μετά την έναρξη του αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου

Πολιτική 11.06.2026
Δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα με φόντο το κύκλωμα στις πολεοδομίες - έξι συλλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Καθαρισμός οικοπέδων: Φρένο στην παράταση ‑ Μεγάλα πρόστιμα στους ξεχασιάρηδες

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Μόλις 300.000–350.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα, ενώ η προθεσμία της 15ης Ιουνίου παραμένει αμετάκλητη σύμφωνα με τον υπουργό Τουρνά.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς

Ελλάδα 11.06.2026
Ξαφνικός θάνατος σε ηλικία 66 ετών

Σε ποια χώρα η τεχνητή νοημοσύνη θα συμπεριληφθεί στα σχολικά προγράμματα

Κόσμος 11.06.2026
Η κυβέρνηση διέθεσε για τον σκοπό αυτό 300 εκατομμύρια ευρώ

Ποια χρέη προς την εφορία χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»

Οικονομία 11.06.2026
Η ΑΑΔΕ εντάσσει επιπλέον 6 δισ. ευρώ στα «παγωμένα» χρέη έως το τέλος του 2026, χωρίς ωστόσο αυτά να διαγράφονται.

Υπόθεση Λιανά: Τι αποκαλύφθηκε για την οικογένεια του βασικού υπόπτου που συγκλονίζει τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο πατέρας και ο αδελφός του Ζερόμ Μπαρελά έχουν κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για βιασμό, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τραμπ: «Ο Ερντογάν είναι πολύ καλός φίλος μου»

Κόσμος 11.06.2026
«Δεν θα γίνει κάτι με Τουρκία-Ισραήλ, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ πρόεδρος», εκτίμησε

Σκηνές χάους στο Μπέλφαστ: Φλεγόμενα οχήματα και αιματηρές ταραχές παρέλυσαν την πόλη

Κόσμος 11.06.2026
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Βόρεια Ιρλανδία φλέγεται, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εμπρησμούς και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μαχαίρωμα Σουδανού υπηκόου.