E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται νέα κακοκαιρία με καταιγίδες

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού

Δημοσίευση 11/12/2020 | 10:17

Έρχεται νέα κακοκαιρία με καταιγίδες

Νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας, προκαλώντας ισχυρές κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού, η βροχή και ο άνεμος που αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού, από αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο καιρός θα παρουσιάσει εκ νέου επιδείνωση στη δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες οι οποίες προβλέπεται να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Παρασκευή 11/12 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η ολική βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής, καθώς και οι περιοχές που θα σημειωθούν ισχυρά φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις και θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση, φτάνοντας μετά το μεσημέρι τα 7 και κατά τόπους πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, τους 16-17 βαθμούς στο Αιγαίο και τους 18-19 βαθμούς στη Ρόδο και στην Κρήτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος 21.03.2026
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία 21.03.2026
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος 21.03.2026
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα 21.03.2026
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα 21.03.2026
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος 21.03.2026
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός 21.03.2026
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα 21.03.2026
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη

Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία σε απόσταση 4000 χιλιομέτρων

Κόσμος 21.03.2026
Το γεγονός αυτό θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό από στρατιωτικούς αναλυτές, καθώς η βάση του Ντιέγκο Γκάρσια βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4.000 χιλιομέτρων από το ιρανικό έδαφος

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος 21.03.2026
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.