E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύνοδος Κορυφής: Νύχτα «θρίλερ» στις Βρυξέλλες για την Τουρκία

Ποιες χώρες είναι υπέρ και ποιες κατά των κυρώσεων στην Τουρκία

Δημοσίευση 10/12/2020 | 21:26

Σύνοδος Κορυφής: Νύχτα «θρίλερ» στις Βρυξέλλες για την Τουρκία

Δύσκολη θα είναι η νύχτα στις Βρυξέλλες καθώς θα ξεκινήσει το δείπνο των ηγετών της ΕΕ όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και της επιβολής κυρώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει.

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία, η Αυστρία, το Λουξεμβούργο, η Σλοβενία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ιρλανδία και η Δανία.Κατά των κυρώσεων τάσσονται Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Πολωνία και Ουγγαρία.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ η ελληνική πλευρά δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη για το κείμενο συμπερασμάτων αλλά και γενικότερα για τη στάση αρκετών κρατών ως προς την επιβολή κυρώσεων κατά της Άγκυρας.

Την τακτική της Αθήνας, σκιαγράφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρωπαικής Ένωσης ενώ θα θέσεις τους ευρωπαίους ηγέτες προ των ευθυνών τους, επικαλούμενος και το κείμενο της Συνόδου του περασμένου Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει του δείπνου Ολλανδία και Αυστρία έχουν στείλει παρατηρήσεις επί του κειμένου συμπερασμάτων στις οποίες γίνεται λόγος για κυρώσεις.

Πληροφορίες της Politico κάνουν λόγο για νέα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής το Φεβρουάριο ώστε να συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας. Άλλωστε είναι σαφές πως χώρες όπως η Μάλτα, η Ισπανία και η Ιταλία προσπαθούν να μεταθέσουν χρονικά την όποια συζήτηση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση της Γαλλίας που έχει στηρίξει τις ελληνικές θέσεις και είναι υπέρ των κυρώσεων στην Τουρκία.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η στάση που θα τηρήσει η Γαλλία, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε στηρίξει τις ελληνικές θέσεις και έχει ταχθεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου σε Λαζαρίδη: Τι είπες θρασύδειλε για τον πατέρα μου; ‑ Το βίντεο στο TikTok από την εξεταστική

Πολιτική Χτες
Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου- Λαζαρίδη στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Eurostat: Βουλιάζει η παραγωγικότητα του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα – Αυξάνεται στην ΕΕ

Ελλάδα Χτες
Tην τρίτη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ σημείωση η παραγωγικότητα της εργασίας στην αγροτικό τομέα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat.

Εμφανίστηκε ο Νίκος Παππάς: «Πρόκληση απέναντι μου» – Όσα ισχυρίζεται για τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου

Ελλάδα Χτες
«Τα γεγονότα μεταφέρθηκαν όπως πιστεύει ότι έγιναν και όχι όπως έγιναν».

«Ροντέο» στην Εξεταστική Ζωής και Μυλωνάκη: «Αληθεύει ότι παρακολουθείτε τα τηλέφωνα βουλευτών;» – «Τώρα μιλάτε σοβαρά;»

Ελλάδα Χτες
Η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε εγκληματία τόσο τον κ. Βορίδη όσο και τον κ. Μυλωνάκη.

Καβάλα – Παναθηναϊκός 1‑2: Ο Ταμπόρδα τον έστειλε στους «8»

Αθλητικά Νέα Χτες
Δύο αναγκαστικές αλλαγές για τους «πράσινους»

Οι αγρότες ετοιμάζονται για Χριστούγεννα στα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Κλιμάκωση αποφάσισε η Νίκαια

Είμαι καλά, τα γεγονότα νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους, λέει ο Γιαννόπουλος για την επίθεση από τον Παππά

Ελλάδα Χτες
Ο δημοσιογράφος ευχαρίστησε για τη στήριξη ενώ ενημέρωσε πως είναι καλά

Σε απόγνωση Βρετανίδα που πήγε για νέα δόντια στην Τουρκία και κατέληξε χωρίς μύτη

Κόσμος Χτες
Προειδοποιεί όσους εξετάζουν θεραπείες χαμηλού κόστους στο εξωτερικό

Αγρίνιο: «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», λέει η μητέρα του 9χρονου που πήρε ψυχοφάρμακα

Ελλάδα Χτες
Ο 9χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής

Επικίνδυνη στιγμή σε συναυλία: Τραγουδιστής υπέστη ηλεκτροπληξία από το μικρόφωνο ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Τα μέλη της μπάντας αντέδρασαν γρήγορα και του έσωσαν τη ζωή

Εκτός ευρωομάδας και προς διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς μετά την άγρια επίθεση στον Νίκο Γιαννόπουλο

Ελλάδα Χτες
Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, μετά το επεισόδιο στο Στρασβούργο του ευρωβουλευτή με τον δημοσιογράφο