E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα στη Γερμανία

«Πεντακόσιοι θάνατοι την ημέρα - είναι απαράδεκτο!», δήλωσε η Μέρκελ

Δημοσίευση 10/12/2020 | 18:27

Κορωνοϊός: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα στη Γερμανία

Στα 23.679 - επίπεδα-ρεκόρ - έφθασαν το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ οι νεκροί από την Covid-19 ήταν κατά το ίδιο διάστημα 440, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον έλεγχο της δεύτερης φάσης της πανδημίας στην Γερμανία να αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Χθες, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ομιλία από το βήμα της Bundestag, τάχθηκε υπέρ των προτάσεων της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina για αυστηρότερα μέτρα περιορισμού και ακύρωση των σχεδίων για μερική χαλάρωση κατά την περίοδο των γιορτών. «Πεντακόσιοι θάνατοι την ημέρα - είναι απαράδεκτο!», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και ζήτησε «να λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψιν όσα λένε οι επιστήμονες», απαντώντας σε κριτική της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD). Διευκρίνισε μάλιστα ότι υπάρχει ακόμη «πολύς δρόμος» μέχρις ότου ο εμβολιασμός φθάσει σε επίπεδο που θα επιτρέπει να αρθούν οι περισσότεροι περιορισμοί.

Απευθυνόμενη στους πολίτες, η καγκελάριος απηύθυνε δραματική έκκληση να αποφευχθούν οι επαφές πριν από τις γιορτές: «Αν τώρα έχουμε πάρα πολλές επαφές πριν από τα Χριστούγεννα, τότε ίσως αυτά να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που θα περάσουμε με τους παππούδες και τις γιαγιάδες», προειδοποίησε. «Γνωρίζω ότι τα μέτρα είναι σκληρά και, πραγματικά, μέσα από την καρδιά μου, λυπάμαι», πρόσθεσε συγκινημένη.

Ανάλογα δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε σήμερα και ο κυβερνήτης του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ, ο οποίος προανήγγειλε αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης και των σχολείων. «Πόσους νεκρούς αξίζουν τα ψώνια μας;», είπε εμφανώς φορτισμένος ενώπιον της Γερουσίας και τόνισε κατ΄επανάληψη ότι «δεν γίνεται αλλιώς», καθώς η γερμανική πρωτεύουσα έχει εξελιχθεί σε μια από τις πλέον επιβαρυμένες εστίες κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με το σχέδιό του, τα καταστήματα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά ίσως και από τις 21 ή 23 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου 2021. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσουμε πουλόβερ στις 28 Δεκεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μίλερ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι οριστικές αποφάσεις, τόσο για το εμπόριο όσο και για τα σχολεία, θα ληφθούν στην συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης. Αποφάσεις για αυστηρότερο lockdown έχουν ήδη ληφθεί στην Σαξονία και στην Βαυαρία, ενώ όλα τα κρατίδια εξετάζουν ανάλογα σχέδια.

Η λειτουργία των σχολείων αποτελεί αρμοδιότητα των κρατιδιακών κυβερνήσεων, ωστόσο η Άνγκελα Μέρκελ άφησε χθες να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της επίσπευσης της έναρξης των χριστουγεννιάτικων διακοπών αλλά και της επιμήκυνσής τους, σύμφωνα και με την εισήγηση της Leopoldina.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την πιθανότητα εκεχειρίας, σύμφωνα με το Reuters

Ελλάδα 14.03.2026
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή

Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, συνελήφθη 32χρονος στην Κέρκυρα

Ελλάδα 14.03.2026
Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ

Δύο νεκροί στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα 14.03.2026
Πρόκειται για έναν 49χρονο Έλληνα και έναν 43χρονο από το Μπαγκλαντές

Σεισμός στα ανοιχτά των Χανίων

Ελλάδα 14.03.2026
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 14,2 χιλιόμετρα

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 14χρονης που πέθανε μετά από επέμβαση

Ελλάδα 14.03.2026
«Πήγαμε με γεμάτη αγκαλιά και φύγαμε με φέρετρο»

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι πρατηριούχοι καυσίμων

Ελλάδα 14.03.2026
Διαμαρτύρονται για το πλαφόν στο κέρδος

Με online αίτηση τα 100 ευρώ για γυαλιά οράσεως – Πώς θα πάρετε την αποζημίωση

Οικονομία 14.03.2026
Δείτε τι δικαιούστε, κάθε πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση

Τραμπ: Σύντομα θα καταλάβουμε το Στενό του Ορμούζ ‑ Πολλές χώρες θα στείλουν πλοία

Κόσμος 14.03.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιες θα είναι αυτές οι χώρες - Η ανάρτησή του

Πέθανε ο κιθαρίστας των Motοrhead Φιλ Κάμπελ

Πολιτισμός 14.03.2026
Ήταν «αφοσιωμένος σύζυγος, υπέροχος πατέρας και περήφανος παππούς»

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Μωρό βρέθηκε νεκρό στην κούνια του

Ελλάδα 14.03.2026
Το αγοράκι τεσσάρων μηνών εντόπισε η μητέρα του και αμέσως σήμανε συναγερμός