E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα στη Γερμανία

«Πεντακόσιοι θάνατοι την ημέρα - είναι απαράδεκτο!», δήλωσε η Μέρκελ

Δημοσίευση 10/12/2020 | 18:27

Κορωνοϊός: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα στη Γερμανία

Στα 23.679 - επίπεδα-ρεκόρ - έφθασαν το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ οι νεκροί από την Covid-19 ήταν κατά το ίδιο διάστημα 440, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον έλεγχο της δεύτερης φάσης της πανδημίας στην Γερμανία να αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Χθες, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ομιλία από το βήμα της Bundestag, τάχθηκε υπέρ των προτάσεων της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina για αυστηρότερα μέτρα περιορισμού και ακύρωση των σχεδίων για μερική χαλάρωση κατά την περίοδο των γιορτών. «Πεντακόσιοι θάνατοι την ημέρα - είναι απαράδεκτο!», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και ζήτησε «να λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψιν όσα λένε οι επιστήμονες», απαντώντας σε κριτική της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD). Διευκρίνισε μάλιστα ότι υπάρχει ακόμη «πολύς δρόμος» μέχρις ότου ο εμβολιασμός φθάσει σε επίπεδο που θα επιτρέπει να αρθούν οι περισσότεροι περιορισμοί.

Απευθυνόμενη στους πολίτες, η καγκελάριος απηύθυνε δραματική έκκληση να αποφευχθούν οι επαφές πριν από τις γιορτές: «Αν τώρα έχουμε πάρα πολλές επαφές πριν από τα Χριστούγεννα, τότε ίσως αυτά να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που θα περάσουμε με τους παππούδες και τις γιαγιάδες», προειδοποίησε. «Γνωρίζω ότι τα μέτρα είναι σκληρά και, πραγματικά, μέσα από την καρδιά μου, λυπάμαι», πρόσθεσε συγκινημένη.

Ανάλογα δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε σήμερα και ο κυβερνήτης του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ, ο οποίος προανήγγειλε αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης και των σχολείων. «Πόσους νεκρούς αξίζουν τα ψώνια μας;», είπε εμφανώς φορτισμένος ενώπιον της Γερουσίας και τόνισε κατ΄επανάληψη ότι «δεν γίνεται αλλιώς», καθώς η γερμανική πρωτεύουσα έχει εξελιχθεί σε μια από τις πλέον επιβαρυμένες εστίες κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με το σχέδιό του, τα καταστήματα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά ίσως και από τις 21 ή 23 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου 2021. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσουμε πουλόβερ στις 28 Δεκεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μίλερ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι οριστικές αποφάσεις, τόσο για το εμπόριο όσο και για τα σχολεία, θα ληφθούν στην συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης. Αποφάσεις για αυστηρότερο lockdown έχουν ήδη ληφθεί στην Σαξονία και στην Βαυαρία, ενώ όλα τα κρατίδια εξετάζουν ανάλογα σχέδια.

Η λειτουργία των σχολείων αποτελεί αρμοδιότητα των κρατιδιακών κυβερνήσεων, ωστόσο η Άνγκελα Μέρκελ άφησε χθες να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της επίσπευσης της έναρξης των χριστουγεννιάτικων διακοπών αλλά και της επιμήκυνσής τους, σύμφωνα και με την εισήγηση της Leopoldina.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πολυτεχνείο: Πάνω από 15 χιλιάδες τίμησαν την επέτειο εξέγερσης με την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Ελλάδα Χτες
Πορείες μνήμης για το Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα

Δολοφονία Λάλα στην Αράχωβα: Φίλος στη φυλακή με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο εκτελεστής

Ελλάδα Χτες
Ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα, επικοινωνούσε καθημερινά με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Θρίλερ με νεκρό σε τροχαίο στον Νέο Κόσμο: Βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να δέχθηκε μπουνιές στο κεφάλι και στο πρόσωπο από επιβάτες μηχανής που πιθανόν να εμπλέκονται στο εν λόγω τροχαίο

Ολλανδία: Μυστήριο με 49 θανάτους από παράνομη online «φαρμακαποθήκη»

Κόσμος Χτες
Νομικό «παραθυράκι» και δεκάδες θύματα

Αργεντινή: Απίστευτο ξύλο σε αγώνα της Β’ Εθνικής ανάμεσα σε παίκτες με μάχες σώμα με σώμα

Αθλητικά Νέα Χτες
Στα video που έχουν κυκλοφορήσει φαίνεται η σφοδρότητα στις μάχες ανάμεσα στους παίκτες

ΗΠΑ: Απελαύνεται η 26χρονη που έστελνε γυμνές φωτογραφίες σε 12χρονο

Κόσμος Χτες
«Αισχρά μηνύματα βρέθηκαν στο κινητό του»

Πάτρα: Έξι χρόνια κάθειρξη σε γυναίκα για εγκατάλειψη πέντε κουταβιών

Ελλάδα Χτες
Τόσο η μητέρα όσο και τα κουτάβια έχουν υιοθετηθεί

Υποχρεωτική από 1/12 η αποδοχή πληρωμής με IRIS από τις επιχειρήσεις στις λιανικές συναλλαγές

Οικονομία Χτες
Σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ ενημερώνει και για τις νέες τεχνικές προδιαγραφές

Αριάνα Γκράντε: Εννέα μέρες φυλάκιση επιβλήθηκαν στον άντρα που της επιτέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας «Wicked: For Good»

Κόσμος Χτες
Ο 26χρονος Τζόνσον Γουέν είχε πηδήξει κιγκλίδωμα και είχε αρπάξει την 32χρονη σταρ

Συναγερμός στην Οδησσό: Ρώσοι χτύπησαν τουρκικό τάνκερ που πήγαινε αέριο στην Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Τυλίχθηκε στις φλόγες από την επίθεση ρωσικού drone ένα πλοίο με τουρκική σημεία που μετέφερε υγραέριο - Ασφαλές το πλήρωμα