E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δερμιτζάκης: Η αλήθεια για τις παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

«Σε κανένα από τα φάρμακα και κυρίως τα εμβόλια δεν μπορούμε να ξέρουμε τις λεπτομέρειες και υποπεριπτώσεις»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 9/12/2020 | 19:39

Δερμιτζάκης: Η αλήθεια για τις παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, με νέα ανάρτησή του αναφέρθηκε στις παρενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Σε ποστ του στο Facebook διευκρινίζει ότι τα εμβόλια είναι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και προχωράει σε μια προτροπή προς τους γιατρούς.

Η ανάρτηση του Δερμιτζάκη:

«Περί παρενεργειών και απόφαση εμβολιασμού για τον SARS-COV2. Ακούω με προσοχή κάποιες απόψεις ότι δεν ξέρουμε αρκετά για το εμβόλιο για τον SARS-COV2 όσον αφορά τις παρενέργειες σε συγκεκριμένες μεγάλες η μικρές ομάδες του πληθυσμού η για σπάνιες παρενέργειες. Είναι μια αποδεκτή σκέψη την οποία πρέπει να συζητήσουμε.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Με όλους τους όρους και συνθήκες τα εμβόλια αυτά είναι και πολύ ασφαλή και πολύ αποτελεσματικά.

Η άποψη μου λοιπόν πολύ γενικά είναι η παρακάτω. Σε κανένα από τα φάρμακα και κυρίως τα εμβόλια δεν μπορούμε να ξέρουμε τις λεπτομέρειες και υποπεριπτώσεις που μπορούν να προκαλέσουν σπάνιες παρενέργειες μόνο από κλινικές μελέτες πριν την έγκριση.

Για μεγάλες και καλά ορισμένες ομάδες του πληθυσμού υπάρχει σχέδιο για επιπλέον κλινικές μελέτες όπως για παράδειγμα σε παιδιά η εγκύους και σε αυτή τη φάση προτείνεται η μη χορήγηση του εμβολίου σε αυτές τις ομάδες μέχρι το αποτέλεσμα των μελετών.

Η συντριπτική πλειοψηφία πιθανών πολύ σπάνιων παρενεργειών ταυτοποιούνται μόνο σε τεράστια δείγματα που μπορούν να προκύψουν μόνο μετά τη χορήγηση στον πληθυσμό, την παρακολούθηση και την ανάλυση.

Για τα περισσότερα φάρμακα η εμβόλια δεν είχαμε τέτοιες πληροφορίες πάρα μόνο όταν δόθηκαν σε μεγάλο αριθμό πολιτών. Για παράδειγμα εάν ύπαρχε πιθανότητα παρενέργειας 1/εκατομμύριο δεν είναι δυνατόν να κάνουμε κλινικές μελέτες σε πολλά εκατομμύρια εθελοντές πριν την έγκριση.

Τέλος, και το πιο σημαντικό για μένα, ποιες θα είναι οι συνέπειες στον κάθε οργανισμό αν κάποιος δεν κάνει το εμβόλιο αλλά αντίθετα μολυνθεί από τον ιό; Τα αρχικά στοιχεία μιλάνε για μακροχρόνιες συνέπειες ακόμα και σε αυτούς που επιβιώνουν, ακόμα και σε αυτούς που την περνάμε ασυμπτωματικά.

Στους γιατρούς λοιπόν, οι οποίοι έχουν και τον πρώτο λόγο να συμβουλέψουν τους ασθενείς τους, ας αναρωτηθούν αν έχουν τέτοια στοιχεία στα χέρια τους ώστε να πούνε σε κάποιον χωρίς δισταγμό «Ναι είναι πιο ασφαλές να μολυνθείς από τον ιό από το να κάνεις το εμβόλιο». Γιατί με τέτοια μεταδοτικότητα όλοι σχεδόν θα μολυνθούμε αργά η γρήγορα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ με την Γιου Τινγκ: «Είχαμε ραντεβού την ημέρα της εξαφάνισής της και δεν εμφανίστηκε ποτέ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο «μικροσκόπιο» το στίγμα του κινητού της – Πού εστιάζεται η έρευνα

Πανελλήνιες 2026: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για το Μηχανογραφικό – Τι πρέπει να ξέρετε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από αύριο διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής Μηχανογραφικών για υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Θεσσαλονίκη: 30χρονος Κοσοβάρος συνελήφθη στη Δοϊράνη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Κροατία

Ελλάδα Χτες
Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκκρεμούσε για υπόθεση παράνομης διακίνησης ανθρώπων

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο αστυνομικός μετά από τροχαίο με αγριογούρουνο

Ελλάδα Χτες
Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λευκάδας όπου και θα υποβληθεί σε ορθοπεδικό χειρουργείο

Αναστάτωση στην Πλαζ Πάτρας: Λαγοκέφαλος δάγκωσε λουόμενη στον λαιμό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή (5/7) το πρωί

Βρετανός εμμονικός με τον Χάνιμπαλ διαμέλισε τη γειτόνισσά του και έδωσε χάρτη για να βρουν τη σορό: «Ήταν όνειρο ζωής»

Κόσμος Χτες
Ο 48χρονος Καρλ Χάτσινγκς σκότωσε και τεμάχισε την Τζούλι Μπάκλεϊ μετά από καβγά - Η εισαγγελέας αποκάλυψε ότι ο δράστης έλεγε πως αν υπήρχε θεατρική παράσταση για τον Χάνιμπαλ Λέκτερ «θα ήταν ο ιδανικός για τον ρόλο, χωρίς καν να χρειαστεί πρόβες»

Πυρκαγιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας: Εκκένωση προς Ανω Φανάρι μέσω 112 – 16 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews Χτες
110 πυροσβέστες με 23 οχήματα, δέκα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο – Ανεμοι 6 μποφόρ δυσκολεύουν την κατάσβεση

Θρήνος για τον 33χρονο Γιάννη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στα Χανιά, η μηχανή του συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο  33χρονος υπηρετούσε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και κατευθυνόταν στη μονάδα του για να αναλάβει υπηρεσία

Διπλό φονικό Αιγίου: Ίχνη αίματος βρέθηκαν έξω από το δωμάτιο των θυμάτων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αναλύσεις DNA βρίσκονται σε εξέλιξη, οι μαρτυρίες εξετάζονται και τα νέα δεδομένα οδηγούν σε σημαντικά συμπεράσματα

Σάμος: Νεκρός μετανάστης από το Σουδάν ‑ Διασώθηκαν 35 ακόμη άτομα

Κόσμος Χτες
Τα υπόλοιπα 35 άτομα που επέβαιναν στη λέμβο μεταφέρθηκαν στην ΚΕΔ Ζερβού, για να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη καταγραφή

Φρίκη για δύο γυναίκες που πήγαν στο Πακιστάν για επενδύσεις σε crypto: Απήχθησαν, βασανίστηκαν και βιάστηκαν ομαδικά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ένα από τα δύο θύματα υποστήριξε ότι είχε προσκληθεί στο Ισλαμαμπάντ από τον εγγονό του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος της είχε υποσχεθεί επαγγελματικές γνωριμίες με επενδυτές για την εταιρεία της

Οργή στην Ιταλία με το ριψοκίνδυνο άλμα Αμερικανού influencer ‑ «Η λίμνη Κόμο δεν είναι λούνα παρκ»

E-Daily 3.Left Χτες
Δημόσια έκκληση από τους κατοίκους του Νέσσο για τον «επικίνδυνο τουρισμό» που προωθούν διάφοροι influencers - «Σεβαστείτε τα μέρη, σεβαστείτε όσους ζουν εκεί»