E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δερμιτζάκης: Η αλήθεια για τις παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

«Σε κανένα από τα φάρμακα και κυρίως τα εμβόλια δεν μπορούμε να ξέρουμε τις λεπτομέρειες και υποπεριπτώσεις»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 9/12/2020 | 19:39

Δερμιτζάκης: Η αλήθεια για τις παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, με νέα ανάρτησή του αναφέρθηκε στις παρενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Σε ποστ του στο Facebook διευκρινίζει ότι τα εμβόλια είναι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και προχωράει σε μια προτροπή προς τους γιατρούς.

Η ανάρτηση του Δερμιτζάκη:

«Περί παρενεργειών και απόφαση εμβολιασμού για τον SARS-COV2. Ακούω με προσοχή κάποιες απόψεις ότι δεν ξέρουμε αρκετά για το εμβόλιο για τον SARS-COV2 όσον αφορά τις παρενέργειες σε συγκεκριμένες μεγάλες η μικρές ομάδες του πληθυσμού η για σπάνιες παρενέργειες. Είναι μια αποδεκτή σκέψη την οποία πρέπει να συζητήσουμε.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Με όλους τους όρους και συνθήκες τα εμβόλια αυτά είναι και πολύ ασφαλή και πολύ αποτελεσματικά.

Η άποψη μου λοιπόν πολύ γενικά είναι η παρακάτω. Σε κανένα από τα φάρμακα και κυρίως τα εμβόλια δεν μπορούμε να ξέρουμε τις λεπτομέρειες και υποπεριπτώσεις που μπορούν να προκαλέσουν σπάνιες παρενέργειες μόνο από κλινικές μελέτες πριν την έγκριση.

Για μεγάλες και καλά ορισμένες ομάδες του πληθυσμού υπάρχει σχέδιο για επιπλέον κλινικές μελέτες όπως για παράδειγμα σε παιδιά η εγκύους και σε αυτή τη φάση προτείνεται η μη χορήγηση του εμβολίου σε αυτές τις ομάδες μέχρι το αποτέλεσμα των μελετών.

Η συντριπτική πλειοψηφία πιθανών πολύ σπάνιων παρενεργειών ταυτοποιούνται μόνο σε τεράστια δείγματα που μπορούν να προκύψουν μόνο μετά τη χορήγηση στον πληθυσμό, την παρακολούθηση και την ανάλυση.

Για τα περισσότερα φάρμακα η εμβόλια δεν είχαμε τέτοιες πληροφορίες πάρα μόνο όταν δόθηκαν σε μεγάλο αριθμό πολιτών. Για παράδειγμα εάν ύπαρχε πιθανότητα παρενέργειας 1/εκατομμύριο δεν είναι δυνατόν να κάνουμε κλινικές μελέτες σε πολλά εκατομμύρια εθελοντές πριν την έγκριση.

Τέλος, και το πιο σημαντικό για μένα, ποιες θα είναι οι συνέπειες στον κάθε οργανισμό αν κάποιος δεν κάνει το εμβόλιο αλλά αντίθετα μολυνθεί από τον ιό; Τα αρχικά στοιχεία μιλάνε για μακροχρόνιες συνέπειες ακόμα και σε αυτούς που επιβιώνουν, ακόμα και σε αυτούς που την περνάμε ασυμπτωματικά.

Στους γιατρούς λοιπόν, οι οποίοι έχουν και τον πρώτο λόγο να συμβουλέψουν τους ασθενείς τους, ας αναρωτηθούν αν έχουν τέτοια στοιχεία στα χέρια τους ώστε να πούνε σε κάποιον χωρίς δισταγμό «Ναι είναι πιο ασφαλές να μολυνθείς από τον ιό από το να κάνεις το εμβόλιο». Γιατί με τέτοια μεταδοτικότητα όλοι σχεδόν θα μολυνθούμε αργά η γρήγορα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δήμαρχος στις Φιλιππίνες δέχθηκε επίθεση με RPG! ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 29.01.2026
Δύο από τα μέλη της ασφάλειας του δημάρχου τραυματίστηκαν, ενώ τρεις από τους δράστες σκοτώθηκαν λίγο αργότερα σε επιχείρηση του στρατού και της αστυνομίας

Αγιαξ – Ολυμπιακός 1‑2: Θρυλική πρόκριση και φουλ για τους «16»

Αθλητικά Νέα 29.01.2026
Μεγάλη βραδιά για τους «ερυθρόλευκους»

Τι αλλάζει στα ενοίκια από την 1η Απριλίου: Δεν θα ισχύει το ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ για ποσά που προέρχονται από μισθώματα

Οικονομία Χτες
Τέλος οι συναλλαγές «στο χέρι» καθώς παύουν να αναγνωρίζονται οι πληρωμές εκτός τραπεζικού συστήματος – Ποιες οι συστάσεις της ΠΟΜΙΔΑ

Γαλλία: Ένοχος ο πρώην γερουσιαστής που νάρκωσε βουλεύτρια με MDMA

Κόσμος Χτες
Στόχος της πράξης του φέρεται πως ήταν να της επιτεθεί σeξουαλικά

Έκρηξη στη Βιολάντα: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι τρεις συλληφθέντες

Ελλάδα Χτες
Όταν η δικογραφία ολοκληρωθεί και φτάσει πλήρης στην εισαγγελική αρχή, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα επόμενα βήματα και για το αν θα ασκηθούν επιπλέον διώξεις

Με λευκά τριαντάφυλλα η ομάδα του Αρη στην Τούμπα, τίμησε τη μνήμη των οπαδών του ΠΑΟΚ

Ελλάδα Χτες
Αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Αρης, με επικεφαλής τους Ρέγες και Γκουγκουλιά, έδωσε το «παρών» στη Τούμπα, όπου και εναπόθεσε λουλούδια προς τιμήν των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στο δυστύχημα της Ρουμανίας.

Πέθανε ο σπουδαίος εικαστικός Γιάννης Μπουτέας ‑ Ποιο έργο του βλέπουμε καθημερινά στη στάση Κεραμεικός του Μετρό

Ελλάδα Χτες
Είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς εκθέσεις όπως η Μπιενάλε της Βενετίας

Θεσσαλονίκη: Νέα τροπή στην υπόθεση με τις νεκρές γυναίκες στη Μενεμένη ‑ Αναφορά για θανατηφόρο βιασμό της 46χρονης

Ελλάδα Χτες
Ο 52χρονος κρατείται και εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, σε εκτέλεση του οποίου θα οδηγηθεί στον ανακριτή Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθεί

Μάικ Τζέιμς: «Κατά τη γνώμη μου, είμαι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Euroleague»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Αμερικανός σταρ της Μονακό μίλησε στο podcast «Euroinsiders» εκφράζοντας τη γνώμη του, όσον αφορά τον GOAT της ιστορία της Euroleague, απαντώντας τον εαυτό του

Ο Ιβάν Σαββίδης καλύπτει όλα τα έξοδα των αδικοχαμένων φιλάθλων του ΠΑΟΚ

Ελλάδα Χτες
Στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου του Βορρά

Τραγωδία στη Μάλτα: Νεκρή 13χρονη που παρασύρθηκε από κύματα

Κόσμος Χτες
Τόσο ο πατέρας της, όσο και ο αδερφός της, παρασύρθηκαν επίσης, αλλά κατάφεραν να αναδυθούν και να κολυμπήσουν, φτάνοντας σε ασφαλές μέρος

Ήμασταν σαν αδέρφια, θυμάμαι τα πάντα, λέει τραυματίας οπαδός του ΠΑΟΚ που βγήκε ζωντανός από το τροχαίο στη Ρουμανία

Ελλάδα Χτες
Τρεις από τους επιβάτες του βαν τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Τιμισοάρα ενώ την Πέμπτη αναμένεται να γίνει η διακομιδή τους στην Ελλάδα με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος