E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δερμιτζάκης: Η αλήθεια για τις παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

«Σε κανένα από τα φάρμακα και κυρίως τα εμβόλια δεν μπορούμε να ξέρουμε τις λεπτομέρειες και υποπεριπτώσεις»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 9/12/2020 | 19:39

Δερμιτζάκης: Η αλήθεια για τις παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, με νέα ανάρτησή του αναφέρθηκε στις παρενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Σε ποστ του στο Facebook διευκρινίζει ότι τα εμβόλια είναι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και προχωράει σε μια προτροπή προς τους γιατρούς.

Η ανάρτηση του Δερμιτζάκη:

«Περί παρενεργειών και απόφαση εμβολιασμού για τον SARS-COV2. Ακούω με προσοχή κάποιες απόψεις ότι δεν ξέρουμε αρκετά για το εμβόλιο για τον SARS-COV2 όσον αφορά τις παρενέργειες σε συγκεκριμένες μεγάλες η μικρές ομάδες του πληθυσμού η για σπάνιες παρενέργειες. Είναι μια αποδεκτή σκέψη την οποία πρέπει να συζητήσουμε.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Με όλους τους όρους και συνθήκες τα εμβόλια αυτά είναι και πολύ ασφαλή και πολύ αποτελεσματικά.

Η άποψη μου λοιπόν πολύ γενικά είναι η παρακάτω. Σε κανένα από τα φάρμακα και κυρίως τα εμβόλια δεν μπορούμε να ξέρουμε τις λεπτομέρειες και υποπεριπτώσεις που μπορούν να προκαλέσουν σπάνιες παρενέργειες μόνο από κλινικές μελέτες πριν την έγκριση.

Για μεγάλες και καλά ορισμένες ομάδες του πληθυσμού υπάρχει σχέδιο για επιπλέον κλινικές μελέτες όπως για παράδειγμα σε παιδιά η εγκύους και σε αυτή τη φάση προτείνεται η μη χορήγηση του εμβολίου σε αυτές τις ομάδες μέχρι το αποτέλεσμα των μελετών.

Η συντριπτική πλειοψηφία πιθανών πολύ σπάνιων παρενεργειών ταυτοποιούνται μόνο σε τεράστια δείγματα που μπορούν να προκύψουν μόνο μετά τη χορήγηση στον πληθυσμό, την παρακολούθηση και την ανάλυση.

Για τα περισσότερα φάρμακα η εμβόλια δεν είχαμε τέτοιες πληροφορίες πάρα μόνο όταν δόθηκαν σε μεγάλο αριθμό πολιτών. Για παράδειγμα εάν ύπαρχε πιθανότητα παρενέργειας 1/εκατομμύριο δεν είναι δυνατόν να κάνουμε κλινικές μελέτες σε πολλά εκατομμύρια εθελοντές πριν την έγκριση.

Τέλος, και το πιο σημαντικό για μένα, ποιες θα είναι οι συνέπειες στον κάθε οργανισμό αν κάποιος δεν κάνει το εμβόλιο αλλά αντίθετα μολυνθεί από τον ιό; Τα αρχικά στοιχεία μιλάνε για μακροχρόνιες συνέπειες ακόμα και σε αυτούς που επιβιώνουν, ακόμα και σε αυτούς που την περνάμε ασυμπτωματικά.

Στους γιατρούς λοιπόν, οι οποίοι έχουν και τον πρώτο λόγο να συμβουλέψουν τους ασθενείς τους, ας αναρωτηθούν αν έχουν τέτοια στοιχεία στα χέρια τους ώστε να πούνε σε κάποιον χωρίς δισταγμό «Ναι είναι πιο ασφαλές να μολυνθείς από τον ιό από το να κάνεις το εμβόλιο». Γιατί με τέτοια μεταδοτικότητα όλοι σχεδόν θα μολυνθούμε αργά η γρήγορα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης σε προαύλιο σχολείου της Πάτρας

Ελλάδα 19.11.2025
Είχε προηγηθεί η έκδοση εντάλματος σύλληψης από την εισαγγελία

Σε συναγερμό η Πολωνία: Στέλνει 10.000 στρατιώτες σε κρίσιμες υποδομές ‑ Φοβάται χτύπημα τα Χριστούγεννα

Κόσμος 19.11.2025
Προειδοποιήσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Πολωνίας ενόψει της εορταστικής περιόδου - Νωρίτερα η Βαρσοβία διέταξε την εσπευσμένη απογείωση πολωνικών και συμμαχικών μαχητικών, μετά τις ρωσικές επιθέσεις στη δυτική Ουκρανία

Η τρομακτική στιγμή που ένοπλοι εισβάλουν σε εκκλησία στη Νιγηρία

Κόσμος 19.11.2025
Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο άτομα προτού διαφύγουν

Καρέ ‑ καρέ ο ξυλοδαρμός του 58χρονου στον Νέο Κόσμο, που τον οδήγησε στο θάνατο

Ελλάδα 19.11.2025
Σοκαριστικό βίντεο - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονο που σκότωσε τον 58χρονο οδηγό στον Νέο Κόσμο

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες οι καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας

Ελλάδα 19.11.2025
Το 70% των θυμάτων είναι γυναίκες, το 80% των δραστών άνδρες

Αρκούδα εισέβαλε σε κατάστημα και κυνήγησε 11χρονο στις ΗΠΑ

Κόσμος 19.11.2025
«Ήταν περίπου μισό μέτρο μακριά μου, νόμιζα ότι θα με φάει», είπε ο 11χρονος

Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία 19.11.2025
Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε τον οριστικό πίνακα δικαιούχων χαμηλής περιόδου, όπως διαμορφώθηκε μετά την ανακατανομή των αδιάθετων ποσών της υψηλής περιόδου

Γιάννης Πλούταρχος: «Η απόφαση του δικαστηρίου είναι λάθος, δε ζητάω συγγνώμη», λέει η εμμονική θαυμάστρια μετά την καταδίκη

Ελλάδα 19.11.2025
Την ενοχή της εμμονικής θαυμάστριας του Γιάννη Πλούταρχου αποφάσισε το δικαστήριο χθες 18 Νοεμβρίου

Χαμός με την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: «Έχουμε να δουμε τέτοιες προ ‑ παραγγελίες από την εποχή του Χάρι Πότερ»

Πολιτική 19.11.2025
«Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 3 Δεκέμβρη στο Παλλάς»

Ελεύθερος με όρους ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης που είπε «το περιπολικό δεν είναι ταξί» στην Κυριακή Γρίβα

Ελλάδα 19.11.2025
«Η φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, είναι μία άστοχη φράση», σημείωσε ο συνήγορος του κατηγορούμενου αστυνομικού