E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: «Έτσι πέθανε η μικρή Μελίνα»

Έλυσε τη σιωπή της η αναισθησιολόγος που κατηγορείται για τον θάνατο του παιδιού

Δημοσίευση 9/12/2020 | 09:46

Κρήτη: «Έτσι πέθανε η μικρή Μελίνα»

«Καταλαβαίνω απόλυτα και δικαιολογώ τον πόνο των γονιών. Αυτός ο πόνος δεν αντισταθμίζεται από κανέναν άλλο. Θέλω να τους πω ότι έκανα τα πάντα για να τη σώσω».

Αυτά ανέφερε χθες, μεταξύ άλλων, κατά τη “μαραθώνια” απολογία της, η οποία διήρκεσε τουλάχιστον 3 ώρες, η αναισθησιολόγος η οποία είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας (κρεατάκια), στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015.

Απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, η γιατρός περιέγραψε διεξοδικά τα όσα έλαβαν χώρα αναφορικά με το τραγικό συμβάν. Στην εν λόγω διαδικασία συνετέλεσε τα μέγιστα η Έδρα του δικαστηρίου, η οποία με συνεχείς ερωτήσεις ζητούσε από την κατηγορούμενη να αναφερθεί με κάθε λεπτομέρεια στο τι ακριβώς συνέβη.

Μεταξύ άλλων, η γιατρός ανέφερε απολογούμενη ενώπιον του δικαστηρίου ότι το επίμαχο περιστατικό έχει σημαδέψει τη ζωή της. Η κατηγορούμενη είπε ότι προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις να αποτρέψει «το μοιραίο, το οποίο τελικά δεν αποφεύχθηκε», καθώς ήταν «τέτοιας έντασης η αλλεργική επίδραση του φαρμάκου στον οργανισμό του παιδιού, που έβλαψε συστηματικά και ταυτόχρονα την καρδιά και τους πνεύμονες και προκάλεσε αιμοδυναμική κατάρρευση» στο παιδί.

Όπως υποστήριξε, παρά τις προσπάθειές της και την ανταπόκριση στη χορηγούμενη θεραπεία, η 4χρονη δεν τα κατάφερε. Ας σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι την ώρα της αιμοδυναμικής κατάρρευσης του παιδιού, εκείνο που προείχε ήταν να σώσει το παιδί και όχι να γράψει το διάγραμμα αναισθησίας, το οποίο συνέταξε εκ των υστέρων.

Εξάλλου, η αναισθησιολόγος ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι διακομίστηκε εν ζωή στο ΠΑΓΝΗ. Όπως είπε στην απολογία της, εάν δεν ήταν ζωντανό, ούτε θα ανέβαζε πυρετό, ούτε θα είχε κίνηση, «ούτε θα αποκαθιστούσε τη μεταβολική οξέωση».

Η γυναίκα στάθηκε και στον «πόλεμο» που δέχτηκε από μερίδα των ΜΜΕ λόγω της συγγένειάς της με γνωστό πολιτικό πρόσωπο. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική αντιπαράθεση με τον συγγενή της και τη «διέσυραν». Είπε μάλιστα ότι τους «συγγενείς εξ αίματος δεν τους επιλέγουμε».

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά, καθώς κι η ίδια είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Έκανε ακόμη λόγο και για περιστατικό κατά το οποίο το ένα παιδί της είδε στην τηλεόραση τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει για το ότι η ίδια «σκότωσε ένα παιδί», κάνοντας αναφορά και στην αντίδραση του παιδιού της.

Την Τετάρτη η εισαγγελική πρόταση

Μετά το πέρας της απολογίας της κατηγορούμενης, η Έδρα διέκοψε τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου με την εισαγγελική πρόταση.

«Σήμερα ακούσαμε για μια κατακλυσμιαία αλλεργική αντίδραση, που σε κλάσματα δευτερολέπτου οδήγησε σε αιμοδυναμική κατάρρευση το παιδί, κι ότι στα πλαίσια αυτά έκανε (σ.σ. η κατηγορούμενη) ό,τι μπορούσε, πράγμα το οποίο δεν είχε ειπωθεί ποτέ από το στόμα της μέχρι σήμερα και που κανένας πραγματογνώμων μέχρι τώρα δεν έχει υπεραμυνθεί», δήλωσε χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, κ. Γιώργος Κοκοσάλης, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα «σενάριο το οποίο απλά βολεύει την κατηγορούμενη».

Σχολιάζοντας την απολογία της αναισθησιολόγου, ο κ. Κοκοσάλης ανέφερε με καυστικό τρόπο ότι η πλευρά της υπεράσπισης έφερε στο «προσκήνιο έναν νέο υπερασπιστικό ισχυρισμό, ο οποίος λέγεται με μια λέξη “απιθανότητα”. Δηλαδή ήταν απλά η άτυχη γιατρός, που στα χέρια της δυστυχώς ο Θεός έστειλε μια απίθανη περίπτωση, πρωτόγνωρη και απρόβλεπτη, αντικειμενικά και υποκειμενικά, και κατά τούτο αναπόφευκτη, που παρότι έκανε ό,τι μπορούσε, δεν μπόρεσε να τη σώσει».

«Δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί»

Εξάλλου, με δηλώσεις του στην “ΚΡΗΤΗ TV”, ο πατέρας της αδικοχαμένης Μελίνας, Μανόλης Παρασκάκης, ανέφερε ότι η κατηγορούμενη «δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί».

«Πέντε χρόνια τώρα και κατά τη διάρκεια της δίκης, βλέπω μια αποστασιοποίηση και ελαφρότητα της κατηγορούμενης, η οποία δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί», ανέφερε ο πατέρας του 4χρονου κοριτσιού, συμπληρώνοντας ότι αυτό «δε συνάδει με το επάγγελμά της».

«Δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις και μάλιστα υπάρχει ιατροδικαστική γνωμάτευση, η οποία απαντά σε όσα ζητήματα ετέθησαν με την ιατροδικαστική γνωμάτευση που αντιστοίχως κατέθεσε η άλλη πλευρά. Θεωρώ, δηλαδή, ότι δεν υπήρξε ολιγωρία ούτε κατ’ ελάχιστον στην αντιμετώπιση του περιστατικού», δήλωσε χθες η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη.

«Ήταν τόσο άτυχη η Μελίνα, που ήταν αυτή η πιθανότητα που έπεσε πάνω της και δυστυχώς δε σωζόταν με τίποτα. Αμέσως με το πρώτο σύμπτωμα στο πρώτο δευτερόλεπτο (κι είναι καταγεγραμμένα αυτά) δόθηκε η αγωγή, η οποία έπρεπε να δοθεί. Ανατάχθηκε το παιδί κι έπαθε ξανά το ίδιο σοκ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, με τη σειρά του ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης κ. Γιώργος Στειακάκης.

«Η πιθανότητα να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση είναι μία στις 12.000. Αυτό το πράγμα συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, το οποίο ενεργοποίησε έναν μηχανισμό ο οποίος, δυστυχώς, δεν ήταν εντοπίσιμος», πρόσθεσε ο κ. Στειακάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνεχίζεται και αύριο η απεργία των ταξί στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική

Γαλλία: Δηλητηρίασε τις κόρες της και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον άνδρα της

Κόσμος Χτες
Η 18χρονη κόρη της Μεϊλίς Ντομπόν πέθανε έπειτα από τη λήψη δεκαπλάσιας δόσης υπνωτικού

Σοκ στην Πάτρα: Αγρια επίθεση Ρομά κατά διανομέα ‑ Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν

Ελλάδα Χτες
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα επιτέθηκαν στον διανομέα ενώ οδηγούσε στην οδό Ιωνίας και Σμύρνης

Αγγλία: Η στιγμή που βρετανίδα δημοσιογράφος λιποθύμησε σε ζωντανή μετάδοση

Κόσμος Χτες
Η ίδια λίγο αργότερα με ανάρτηση της στο Instagram ανέφερε πως είναι «μια χαρά»

Σοκαριστική γυναικοκτονία στην Ιταλία: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε θανάσιμα από τον σύζυγό της

Κόσμος Χτες
Τον περασμένο Απρίλιο ο 50χρονος είχε επιτεθεί στη γυναίκα του με τσεκούρι σπάζοντας την πόρτα του υπνοδωματίου

Τελωνείο Προμαχώνα υπό «πολιορκία»: Οι Σερραίοι αγρότες στην πρώτη γραμμή – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες, αδυνατώντας να περάσουν από το μπλόκο στο 4ο χιλιόμετρο της οδόυ Σιδηροκάστρου-Προμαχώνα, στράφηκαν στην αναζήτηση εναλλακτικών περασμάτων μέσα από το βουνό

Πειραιάς: Ένας 16χρονος πίσω από τη σeξουαλική παρενόχληση σε πεζή

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για αλλοδαπό που διαμένει σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της μπλε γραμμής του Μετρό λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση

Ελλάδα Χτες
H κυκλοφορία διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο - Εθνική Αμυνα

Αδιανόητη τραγωδία: Τρεις νεαροί πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε από τον δρόμο και έπεσε ανάποδα σε πισίνα

Κόσμος Χτες
Το δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα μιας απίστευτης σειράς περιστάσεων λένε οι Αρχές

Συνελήφθη γνωστός TikToker στην Τρίπολη ‑ Χτυπούσε και έκλεβε ηλικιωμένους

Ελλάδα Χτες
Ο 22χρονος «διαφήμιζε» μέσα από τα social media το σώμα του και τις μαχητικές ικανότητές του

Η Βρετανία απαντά στον Πούτιν: «Σταμάτα την αιματοχυσία και τους λεονταρισμούς – Αν κηρύξεις πόλεμο είμαστε έτοιμοι»

Κόσμος Χτες
«Ειρωνεία του να μιλάει ο Ρώσος πρόεδρος για πολεμοχαρή συμπεριφορά από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών» τονίζει το Λονδίνο