E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: «Έτσι πέθανε η μικρή Μελίνα»

Έλυσε τη σιωπή της η αναισθησιολόγος που κατηγορείται για τον θάνατο του παιδιού

Δημοσίευση 9/12/2020 | 09:46

Κρήτη: «Έτσι πέθανε η μικρή Μελίνα»

«Καταλαβαίνω απόλυτα και δικαιολογώ τον πόνο των γονιών. Αυτός ο πόνος δεν αντισταθμίζεται από κανέναν άλλο. Θέλω να τους πω ότι έκανα τα πάντα για να τη σώσω».

Αυτά ανέφερε χθες, μεταξύ άλλων, κατά τη “μαραθώνια” απολογία της, η οποία διήρκεσε τουλάχιστον 3 ώρες, η αναισθησιολόγος η οποία είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας (κρεατάκια), στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015.

Απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, η γιατρός περιέγραψε διεξοδικά τα όσα έλαβαν χώρα αναφορικά με το τραγικό συμβάν. Στην εν λόγω διαδικασία συνετέλεσε τα μέγιστα η Έδρα του δικαστηρίου, η οποία με συνεχείς ερωτήσεις ζητούσε από την κατηγορούμενη να αναφερθεί με κάθε λεπτομέρεια στο τι ακριβώς συνέβη.

Μεταξύ άλλων, η γιατρός ανέφερε απολογούμενη ενώπιον του δικαστηρίου ότι το επίμαχο περιστατικό έχει σημαδέψει τη ζωή της. Η κατηγορούμενη είπε ότι προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις να αποτρέψει «το μοιραίο, το οποίο τελικά δεν αποφεύχθηκε», καθώς ήταν «τέτοιας έντασης η αλλεργική επίδραση του φαρμάκου στον οργανισμό του παιδιού, που έβλαψε συστηματικά και ταυτόχρονα την καρδιά και τους πνεύμονες και προκάλεσε αιμοδυναμική κατάρρευση» στο παιδί.

Όπως υποστήριξε, παρά τις προσπάθειές της και την ανταπόκριση στη χορηγούμενη θεραπεία, η 4χρονη δεν τα κατάφερε. Ας σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι την ώρα της αιμοδυναμικής κατάρρευσης του παιδιού, εκείνο που προείχε ήταν να σώσει το παιδί και όχι να γράψει το διάγραμμα αναισθησίας, το οποίο συνέταξε εκ των υστέρων.

Εξάλλου, η αναισθησιολόγος ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι διακομίστηκε εν ζωή στο ΠΑΓΝΗ. Όπως είπε στην απολογία της, εάν δεν ήταν ζωντανό, ούτε θα ανέβαζε πυρετό, ούτε θα είχε κίνηση, «ούτε θα αποκαθιστούσε τη μεταβολική οξέωση».

Η γυναίκα στάθηκε και στον «πόλεμο» που δέχτηκε από μερίδα των ΜΜΕ λόγω της συγγένειάς της με γνωστό πολιτικό πρόσωπο. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική αντιπαράθεση με τον συγγενή της και τη «διέσυραν». Είπε μάλιστα ότι τους «συγγενείς εξ αίματος δεν τους επιλέγουμε».

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά, καθώς κι η ίδια είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Έκανε ακόμη λόγο και για περιστατικό κατά το οποίο το ένα παιδί της είδε στην τηλεόραση τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει για το ότι η ίδια «σκότωσε ένα παιδί», κάνοντας αναφορά και στην αντίδραση του παιδιού της.

Την Τετάρτη η εισαγγελική πρόταση

Μετά το πέρας της απολογίας της κατηγορούμενης, η Έδρα διέκοψε τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου με την εισαγγελική πρόταση.

«Σήμερα ακούσαμε για μια κατακλυσμιαία αλλεργική αντίδραση, που σε κλάσματα δευτερολέπτου οδήγησε σε αιμοδυναμική κατάρρευση το παιδί, κι ότι στα πλαίσια αυτά έκανε (σ.σ. η κατηγορούμενη) ό,τι μπορούσε, πράγμα το οποίο δεν είχε ειπωθεί ποτέ από το στόμα της μέχρι σήμερα και που κανένας πραγματογνώμων μέχρι τώρα δεν έχει υπεραμυνθεί», δήλωσε χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, κ. Γιώργος Κοκοσάλης, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα «σενάριο το οποίο απλά βολεύει την κατηγορούμενη».

Σχολιάζοντας την απολογία της αναισθησιολόγου, ο κ. Κοκοσάλης ανέφερε με καυστικό τρόπο ότι η πλευρά της υπεράσπισης έφερε στο «προσκήνιο έναν νέο υπερασπιστικό ισχυρισμό, ο οποίος λέγεται με μια λέξη “απιθανότητα”. Δηλαδή ήταν απλά η άτυχη γιατρός, που στα χέρια της δυστυχώς ο Θεός έστειλε μια απίθανη περίπτωση, πρωτόγνωρη και απρόβλεπτη, αντικειμενικά και υποκειμενικά, και κατά τούτο αναπόφευκτη, που παρότι έκανε ό,τι μπορούσε, δεν μπόρεσε να τη σώσει».

«Δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί»

Εξάλλου, με δηλώσεις του στην “ΚΡΗΤΗ TV”, ο πατέρας της αδικοχαμένης Μελίνας, Μανόλης Παρασκάκης, ανέφερε ότι η κατηγορούμενη «δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί».

«Πέντε χρόνια τώρα και κατά τη διάρκεια της δίκης, βλέπω μια αποστασιοποίηση και ελαφρότητα της κατηγορούμενης, η οποία δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί», ανέφερε ο πατέρας του 4χρονου κοριτσιού, συμπληρώνοντας ότι αυτό «δε συνάδει με το επάγγελμά της».

«Δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις και μάλιστα υπάρχει ιατροδικαστική γνωμάτευση, η οποία απαντά σε όσα ζητήματα ετέθησαν με την ιατροδικαστική γνωμάτευση που αντιστοίχως κατέθεσε η άλλη πλευρά. Θεωρώ, δηλαδή, ότι δεν υπήρξε ολιγωρία ούτε κατ’ ελάχιστον στην αντιμετώπιση του περιστατικού», δήλωσε χθες η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη.

«Ήταν τόσο άτυχη η Μελίνα, που ήταν αυτή η πιθανότητα που έπεσε πάνω της και δυστυχώς δε σωζόταν με τίποτα. Αμέσως με το πρώτο σύμπτωμα στο πρώτο δευτερόλεπτο (κι είναι καταγεγραμμένα αυτά) δόθηκε η αγωγή, η οποία έπρεπε να δοθεί. Ανατάχθηκε το παιδί κι έπαθε ξανά το ίδιο σοκ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, με τη σειρά του ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης κ. Γιώργος Στειακάκης.

«Η πιθανότητα να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση είναι μία στις 12.000. Αυτό το πράγμα συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, το οποίο ενεργοποίησε έναν μηχανισμό ο οποίος, δυστυχώς, δεν ήταν εντοπίσιμος», πρόσθεσε ο κ. Στειακάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βόλος: Καταδικάστηκε 51χρονος που χτύπησε την κόρη και τη γυναίκα του με πατερίτσα

Ελλάδα 12.12.2025
Ο 51χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών

Γαλλία: Και οι Γάλλοι αγρότες στα μπλόκα

Κόσμος 12.12.2025
Σε αποκλεισμούς οδικών αξόνων προχώρησαν Γάλλοι αγρότες που αντιτίθενται στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών,

Συνελήφθη στο Ιράν η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης, Ναργκίς Μοχαμαντί

Κόσμος 12.12.2025
Η 53χρονη Ναργκίς Μοχαμαντί έλαβε το Νόμπελ το 2023 για τον «αγώνα της κατά της καταπίεσης των γυναικών στο Ιράν» -

Πανελλαδική απεργία 16/12: Ποιοι συμμετέχουν – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Ελλάδα 12.12.2025
Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την πλήρη συμπαράστασή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στα μπλόκα που έχουν στηθεί από τους αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας

«Πόλεμος» με Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ: «Ο Γιάννης είναι δειλός»

Αθλητικά Νέα 12.12.2025
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει με την υπόθεση του trade του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Αμερική με τον Κέντρικ Πέρκινς να τον χαρακτηρίζει δειλό λόγω της συμπεριφοράς του.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα Oreo Cheesecakes

Ελλάδα 12.12.2025
Δεν αναγραφόταν στα ελληνικά ότι «μπορεί να περιέχει ίχνη από καρπούς με κέλυφος»

Η Λάρνακα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2030

Κόσμος 12.12.2025
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να απονείμει σε κάθε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα χρηματικό βραβείο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», ως αναγνώριση της ποιότητας της προετοιμασίας και του πολιτιστικού σχεδιασμού της

Προσοχή απάτη! Μηνύματα SMS και emails που χρησιμοποιούν το όνομα του Δήμου Αθηναίων

Οικονομία 12.12.2025
Alert από τον Δήμο Αθηναίων για νέα απάτη

Σοκ: Εξαφανισμένος 18χρονος βρέθηκε νεκρός 7 χρόνια μετά, σφηνωμένος σε μία καμινάδα σπιτιού

Κόσμος 12.12.2025
Τραγικές οι συνθήκες του θανάτου του σύμφωνα με τις αρχές του Κολοράντο

Μαθητής στο νοσοκομείο μετά από ρίψη κροτίδας σε σχολείο στο Ναύπλιο

Ελλάδα 12.12.2025
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε σχολείο της περιοχής