E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελαφόνησος: Tι απαντούν οι υπεύθυνοι στο Φορέα Διαχείρισης για την άδεια στο GNTM

Τι λένε για το σημείο στο οποίο υπήρχαν αυτοκίνητα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 8/12/2020 | 14:09

Ελαφόνησος: Tι απαντούν οι υπεύθυνοι στο Φορέα Διαχείρισης για την άδεια στο GNTM

Ο σάλος που προκλήθηκε στο GNTM, σχετικά με τα γυρίσματα στην παραλία Σαρακήνικο του Δήμου Ελαφονήσου, εντός ορίων της προστατευόμενης περιοχής του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου «Natura 2000» έφερε την απάντηση του Φορέα-  όλα ήταν νόμιμα και  καμία καταστροφή δεν επήλθε στη βλάστηση, καθώς και στο ανάγλυφο της περιοχής.

O Φορέας Διαχείρισης ξεκαθαρίζει λέγοντας: 

Στο επεισόδιο εσφαλμένα προβλήθηκε η κίνηση τροχοφόρων επί της παραλίας ως μία δραστηριότητα επιτρεπτή σε περιοχές του δικτύου Natura 2000. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω πλάνα πραγματοποιήθηκαν σε χώρο που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης οχημάτων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και όχι σε θέσεις όπου εντοπίζονται αμμοθινικοί τύποι οικοτόπων. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος χώρος δεν αποτελεί υγροτοπικό λιμνίο, όπως παρουσιάζεται σε διάφορες αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Πιθανώς να είναι βρόχινα νερά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως εφέ για χάρη των γυρισμάτων της εκπομπής.

Επιπλέον, η πρόσβαση των οχημάτων στο χώρο που χρησιμοποιήθηκε την ώρα της φωτογράφισης στην παραλία Σίμου (Σαρακήνικο), έγινε καθ’ υπόδειξη του Δήμου Ελαφονήσου και από συγκεκριμένη διαδρομή που χρησιμοποιείται για την προσπέλαση του χώρου από τα αγροτικού τύπου οχήματα υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Ελαφονήσου για τη συγκομιδή των απορριμμάτων.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 και καμία καταστροφή δεν επήλθε στη βλάστηση, καθώς και στο ανάγλυφο της περιοχής.

Σχετικά με τη δήλωση ενός εκ των παρουσιαστών της εκπομπής, με την οποία ευχαρίστησε δημόσια τον Φορέα Διαχείρισης για τη συνδρομή του στη διεκπεραίωση των γυρισμάτων, αυτή αφορούσε αποκλειστικά στην παροχή εγγράφου περί μη αντίρρησης πραγματοποίησης γυρισμάτων, καθώς και την παροχή κατευθύνσεων, οδηγιών, αλλά και πληροφοριών για την σημαντικότητα της περιοχής.

Η προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δραστηριοτήτων, όπως είναι η ανεξέλεγκτη κίνηση τροχοφόρων επί της παραλίας η οποία και εκ του νόμου απαγορεύεται, που λαμβάνουν χώρα σε προστατευόμενες περιοχές και διαταράσσουν το οικοσύστημα αυτών, ως σύννομες, δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις και βρίσκει τον Φορέα Διαχείρισης κάθετα αντίθετο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατερίνα Ζαρίφη για Eurovision και ΕΡΤ: «Δεν ξέρω αν κάνει να το πω, αλλά θα το πω, έτυχε να είμαι μπροστά»

E-Daily 3.Left 21.05.2026
Το δικό της παρασκήνιο έδωσε σήμερα η Κατερίνα Ζαρίφη στον αέρα της εκπομπής «Buongiorno», σχετικά με τα υψηλά έσοδα που είχε η ΕΡΤ φέτος από τη Eurovision

Akylas για Eurovision 2026: «Εκείνη την στιγμή ήταν για μένα κάτι πολύ βαρύ»

E-Daily 3.Left 21.05.2026
«Δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ και δεν ήξερα πραγματικά πώς θα γυρίσω, πώς θα αντικρίσω τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός καλλιτέχνης

Emily in Mykonos: Το ελληνικό φαγητό που έκλεψε την καρδιά των ηθοποιών στα γυρίσματα της σειράς

E-Daily 3.Left 21.05.2026
Η παρέα του Emily in Paris βρίσκεται ήδη στη Μύκονο

Δέσποινα Καμπούρη σε Γιώργο Λιάγκα: «Με στενοχώρησες, με είπες ψηφοφόρο της Καρυστιανού»

E-Daily 3.Left 21.05.2026
Η Δέσποινα Καμπούρη φαίνεται πως… ξάφνιασε τον Γιώργο Λιάγκα κατά τη διάρκεια του Πρωινού του ΑΝΤ1, το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου

Sheryl Crow : Ο αρραβωνιαστικός της έβγαινε με άλλη ενώ εκείνη έκανε θεραπείες για τον καρκίνο

E-Daily 3.Left 21.05.2026
Η σχέση που τελείωσε μέσα σε μία εβδομάδα κρίσης

Μίλτος Καρατζάς: «Ο γιος μου με βρήκε λιπόθυμο στο πάτωμα – Ήμουν 5 εβδομάδες σε κώμα»

E-Daily 3.Left 21.05.2026
Ο γνωστός μουσικός παραγωγός σπάει τη σιωπή του και περιγράφει τη δραματική διάγνωση των γιατρών!

Η Βανέσα Τραμπ αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού: «Παραμένω αισιόδοξη», το μήνυμά της στο Instagram

E-Daily 3.Left 21.05.2026
Η πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ανέφερε πως βρίσκεται ήδη σε στενή συνεργασία με τους γιατρούς της, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται η οικογένεια και τα πέντε παιδιά της

«Δεν άξιζε τέτοια τύχη στη Γωγώ Μαστροκώστα» – Η Ελένη Μπούση σοκάρει για την υγεία της κουμπάρας της

E-Daily 3.Left 21.05.2026
Βαθιά συγκινημένη, η Ελένη Μπούση θέλησε να στείλει τις πιο θερμές της ευχές

Το χιουμοριστικό βίντεο της Ρένας Μόρφη, κάλεσε τους διαδικτυακούς της ακόλουθους να... βρουν πόσα μπότοξ έχει κάνει

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια φαίνεται να κάνει αστείες γκριμάτσες για να διαπιστωθεί, αν έχει παρέμβει στο πρόσωπό της