E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πείτε στον Αγιο Βασίλη να κρατήσει το δώρο μου μέχρι να βγω»

Συγκινεί ο 8χρονος μέσα από τη ΜΕΘ του Ρίου

Δημοσίευση 8/12/2020 | 08:32

«Πείτε στον Αγιο Βασίλη να κρατήσει το δώρο μου μέχρι να βγω»

Συγκινούν τα όσα είπε στους γονείς του ο οκτάχρονος Γιαννάκης που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Το μικρό παιδί από τον Πύργο αντιμετωπίζει μια σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται μετά τον κορωνοϊό. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα αντίστοιχα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει οι γιατροί στη χώρα μας και το πρώτο που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως δήλωσε η μητέρα του στην ΕΡΤ εκείνο που της ζήτησε ο μικρούλης ήταν να μην ανοίξουν τα αδέλφια του το Χριστουγεννιάτικο δώρο του χωρίς εκείνον στο σπίτι.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης αποκάλυψε ότι ο 8χρονος, λίγο πριν τον διασωληνώσουν, τους εκμυστηρεύτηκε ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει… αστροναύτης!

Νωρίτερα ο πατέρας του 8χρονου, μιλώντας στον Alpha ανέφερε ότι «το παιδί είναι σε σοβαρή κατάσταση και παλεύει» και συμπλήρωσε ότι «ο κορωνοϊός του έριξε το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να προσβληθεί από μία νόσο που λέγεται Kawasaki. Έχει τα συμπτώματα αλλά οι γιατροί δεν είναι 100% σίγουροι».

«Παρουσιάζει βελτίωση» λέει ο Διευθυντής της Παιδιατρική Κλινικής του Νοσοκομείου του Ρίου

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Διευθυντής της Παιδιατρική Κλινικής του Νοσοκομείου του Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου, ανέφερε ότι το παιδί «είχε πάρα πολλά αντισώματα από τον κορωνοϊό» και συμπλήρωσε ότι «έχουν καταγραφεί 130 αντίστοιχα περιστατικά και είναι σαν μια υπέρμετρη απάντηση απέναντι στην COVID-19».

«Στη ΜΕΘ το παιδί μπήκε την Παρασκευή, μετά από πέντε ημέρες στην Παιδιατρική και αφού έλαβε όλη την απαραίτητη αγωγή, γιατί ουσιαστικά συμμετείχε στην αντιμετώπιση του νοσήματος και το καρδειαγγειακό σύστημα και αυτό ήταν το πιο ασφαλές για τον 8χρονο», τόνισε ο κ. Δημητρίου και υπογράμμισε ότι «παίρνει όλη την προβλεπόμενη από τα πρωτόκολλα αγωγή λκαι σήμερα είναι πολύ βελτιωμένο».

Τέλος, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στα συνηθέστερα συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά που προσβάλλονται από τη νόσο Kawasaki ή την ελαφρότερη μορφή της. Αυτά συνδέονται κυρίως με το γαστρεντερολογικό σύστημα, με την καρδιά και με το δέρμα, με τον κ. Δημητρίου να αναφέρει ενδεικτικά τον πυρετό, τα εξανθήματα στο δέρμα, τα ανευρίσματα των στεφανιαίων στην καρδιά, την καρδιακή ανεπάρκεια, τη χαμηλή πίεση, τον πόνο στην κοιλιά και τις διάρροιες.

kawasaki


Υπενθυμίζεται ότι ο 8χρονος, μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό παρουσίασε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα, όπου και νοσηλεύεται για τέταρτη ημέρα στη ΜΕΘ.

Η κατάσταση του παιδιού κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή, με τους γιατρούς να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την πορεία της υγείας του ανήλικου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 8χρονου νόσησε από κορωνοϊό στις αρχές Νοεμβρίου, όταν και εκδήλωσε συμπτώματα και κυρίως υψηλό πυρετό. Η πολυμελής οικογένεια με τα οκτώ παιδιά μπήκε σε καραντίνα όλο τον Νοέμβριο και ο πατέρας ήταν απομονωμένος μέσα στο σπίτι.

Η 27η Νοεμβρίου ήταν η μέρα που ο 8χρονος ανέφερε στην οικογένειά του ότι δεν αισθανόταν καλά και είχε ανεβάσει υψηλό πυρετό. Στις 30 Νοεμβρίου και ενώ ο πυρετός παρέμενε υψηλός, ο παιδίατρος λαμβάνοντας υπόψιν και το ότι ο πατέρας του παιδιού είχε νοσήσει από κορωνοϊό, προέτρεψε την οικογένεια να μεταφέρει το παιδί στο νοσοκομείο. Και τα τρία τεστ στα οποία υπεβλήθη ο ανήλικος βγήκαν αρνητικά, με αποτέλεσμα οι γιατροί να βγάλουν το συμπέρασμα ότι το παιδί νόσησε επίσης από κορωνοϊό την περίοδο που είχε νοσήσει και ο πατέρας του. Έτσι του έκαναν τεστ αντισωμάτων, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό του 8χρονου ήταν διαλυμένο και τους γιατρούς να αποφασίζουν τη διασωλήνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι η συσχέτιση της μόλυνσης από κορωνοϊό με μια πολυσυστηματική φλεγμονώδη νόσο η οποία προσομοιάζει με το σύνδρομο Kawasaki είχε γίνει από την περασμένη άνοιξη, με περιστατικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νόσος αυτή ονομάστηκε ως πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών – Multisystem Inflammatory Syndrome in Children (MIS-C) και καταχωρήθηκε ως αποτέλεσμα της διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στη λοίμωξη από Covid-19. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται μια πολύ σπάνια αντίδραση στα παιδιά που μολύνονται ή νοσούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτοκτονία 13χρονου στην Κηφισιά: Τα τελευταία του λόγια πριν κρεμαστεί στο σπίτι

Ελλάδα 02.07.2025
«Το καλούσανε για μπάλα και δεν πήγαινε κανένας, το δουλεύανε»

Οι ένορκοι στη δίκη του Diddy κατέληξαν σε ετυμηγορία ‑ Ένοχος για δύο κατηγορίες o ράπερ

Κόσμος 02.07.2025
Οι ένορκοι κατέληξαν σε απόφαση, έπειτα από μια κρίσιμη και μακρά διαδικασία διαβουλεύσεων

Σοκ στην Iταλία: Αδέλφια «φαντάσματα» ζούσαν απομονωμένα μέσα στο δάσος ‑ Δεν μιλούν, φοράνε πάνες

Κόσμος 02.07.2025
Ο πατέρας των δύο παιδιών φοβόταν υπερβολικά τους ιούς

Οργή στην Ιαπωνία με τις δηλώσεις Τραμπ για τα πυρηνικά ‑ Τον προσκάλεσαν στη Χιροσίμα

Κόσμος 02.07.2025
Έντονες αντιδράσεις από τον δήμαρχο και επιζώντες μετά τη σύγκριση των αμερικανικών πληγμάτων στο Ιράν με τις βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Κέιτ Μίντλετον: Στο νοσοκομείο η πριγκίπισσα της Ουαλίας ‑ Η κατάσταση της υγείας της

Κόσμος 02.07.2025
Η Κέιτ Μίντλετον δίνει μάχη με τον καρκίνο εδώ και ένα χρόνο

Απίστευτη πρόταση γάμου στις ΗΠΑ: Της ζήτησε να τον παντρευτεί... μέσα σε ανεμοστρόβιλο

Κόσμος 02.07.2025
Δύο κυνηγοί καταιγίδων, λάτρεις της αδρεναλίνης, αρραβωνιάστηκαν, με φόντο έναν απειλητικό ανεμοστρόβιλο, με την απίστευτη πρόταση γάμου να κάνει τον γύρο του κόσμου

Το παρασκήνιο με τους ηθοποιούς ερωτικών ταινιών που η ΕΛ.ΑΣ μπέρδεψε με μικροπωλητές ‑

Ελλάδα 02.07.2025
Θέμα συζήτησης έχει γίνει η σύλληψη των δύο πρωταγωνιστών ερωτικών ταινιών στην Χαλκιδική από την Αστυνομία

Ισχυρός σεισμός στην Προύσα

Κόσμος 02.07.2025
Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος αστυνομικός για ενδοοικογενειακή βία ‑ Τον κατήγγειλε η σύζυγός του

Ελλάδα 02.07.2025
Ο 53χρονος υπέβαλε και ο ίδιος μήνυση σε βάρος της συζύγου του, με αποτέλεσμα η 51χρονη να συλληφθεί για ενδοοικογενειακή απειλή

Θρήνος στην Ισπανία: Πέθανε 2χρονο αγόρι από θερμοπληξία ‑ Το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο

Ελλάδα 02.07.2025
Ένα νήπιο πέθανε στην Ισπανία αφού το «ξέχασαν» μέσα σε ένα αυτοκίνητο, καθώς η χώρα δοκιμάζεται από ένα φρικτό κύμα καύσωνα που πλήττει τη νότια Ευρώπη

Μεγάλη φωτιά τώρα στον Μαραθώνα ‑ Ήχησε το 112

Ελλάδα 02.07.2025
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση