E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιώργος Μαργαρίτης: Η «αρρώστια» με τα ζάρια και η απειλητική παραγγελιά

Η εξομολόγηση του γνωστού τραγουδιστή

Δημοσίευση 7/12/2020 | 17:29

Γιώργος Μαργαρίτης: Η «αρρώστια» με τα ζάρια και η απειλητική παραγγελιά

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, ένας από τους τελευταίους της γενιάς των λαϊκών τραγουδιστών που στη φωνή τους αποτυπώνονται προσωπικά βιώματα, μιλάει στην Έλενα Κατρίτση -στην εκπομπή «Προσωπικά», την ερχόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου (στις 23.00, στην ΕΡΤ1)- για τους δρόμους που τράβηξε στη ζωή του, για τους ανθρώπους που συνάντησε και τις στιγμές που «έγραψαν» μέσα του.

Πρώτος σταθμός της εκπομπής είναι το Κορωπί, όπου ο Γιώργος Μαργαρίτης βρέθηκε 15 χρόνων παιδί, όταν πήρε το λεωφορείο από το χωριό του στα Τρίκαλα, με λίγες δραχμές στην τσέπη που του είχε δώσει η μητέρα του και ένα τσουβαλάκι.
Και από εκεί το οδοιπορικό συνεχίζεται στη Γούβα, στον Άγιο Αρτέμιο. Ήταν εποχές δύσκολες, που αναζητούσε το μεροκάματο και ζούσε «από πλυσταριό σε πλυσταριό και από παράγκα σε παράγκα». Θυμάται τον πατέρα του, τον ήρωα όπως τον αποκαλεί, που ποτέ δεν κατάλαβε τη φήμη του γιου του και που, όταν του έδωσε χρήματα, νόμιζε ότι κάποιος θα τα «έκλαιγε» γιατί τα είχε κερδίσει στα ζάρια.

Μιλάει για τον τζόγο και τις «καβάτζες» του, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης: «Έφτασε μέχρι εκεί η αρρώστια μου, που είχα κάποιες πέτρες, η μία ήταν στις αρχές Βουλιαγμένης, η άλλη πιο κάτω στην Αλίμου, κι όταν έφερνα μια καλή ζαριά έβαζα από κάτω κάνα 20άρικο, να έχω όταν θα το χρειαζόμουν». Διηγείται την ιστορία του τραγουδιού και τη δική του ιστορία, στο κελί 33. Θυμάται ιστορίες που έζησε, ως «παιδί της νύχτας», σε ζόρικες εποχές. όταν οι παραγγελιές, τα σπασίματα πιάτων και οι καβγάδες ήταν συνηθισμένα.

«Ξεκινούσαμε στις 2 το πρωί και τελειώναμε στις 9. Έχω δει μπουζουξή να τρέχουν αίμα τα δάχτυλά του, απ’ τις πολλές ώρες». Ακόμα, αναφέρεται στο περιστατικό που τον έκανε να φοβηθεί περισσότερο, αλλά και σε άλλες δύσκολες στιγμές που έζησε τη νύχτα: «Ζητούσε ένας πελάτης κάποιο τραγούδι επίμονα, το ”Αντιλαλούν οι φυλακές”. Το λέω μια φορά. Μετά από 10 λεπτά, το ζητάει πάλι, του κάνω νόημα ”όχι” και σηκώνει το σακάκι για να δω το ”κέρατο”, το πιστόλι. Το τραγουδάω δεύτερη και τρίτη φορά… Κι όπως έφερνε γύρα πάνω στην πίστα, το παίρνω και το πετάω, το έκρυψαν σε κάτι πιάτα και το θέμα τελείωσε εκεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Καπουτζίδης: Η απάντησή του στο παράπονο του «πρωθυπουργού» του Παρά Πέντε

TV Buzz 24.12.2025
Ο δημιουργός της εμβληματικής σειράς μίλησε ανοιχτά για την απομόνωση που βίωσε ο Δημήτρης Πετρόπουλος

«Μοιάζουν σαν να πηγαίνουν σε κηδεία»: Χαμός με τη χριστουγεννιάτικη φωτογραφία του Τραμπ με τη Μελάνια

Tabloid 24.12.2025
Και οι δύο είναι ντυμένοι στα μαύρα και κοιτούν απευθείας τον φακό με απολύτως σοβαρό ύφος

Ρόμπι Γουίλιαμς: Έκανε έκπληξη σε 94χρονη φανατική θαυμάστρια του ‑ Δείτε βίντεο

Tabloid 24.12.2025
«Έμεινα απόλυτα έκπληκτη. Πραγματικά έμεινα έκπληκτη. Τίποτα παρόμοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί», είπε ενθουσιασμένη η 94χρονη Νόρμα

Παρά Πέντε: Πώς είναι σήμερα ο εγγονός της Ζουμπουλίας ‑ Εμφανίστηκε στο reunion της σειράς

Tabloid 24.12.2025
Στο επετειακό επεισόδιο για τα 20 χρόνια του σίριαλ εμφανίστηκε ο Μάνος Diego Ξενόπουλος, που έπαιζε στο σίριαλ όταν ήταν ανήλικος

Το νοσταλγικό βίντεο της Φίνος Φιλμ με ευχές για τα Χριστούγεννα ‑ «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»

Social 24.12.2025
Χρόνια πολλά σε όλους, αναγράφεται στη λεζάντα της ανάρτησης της εταιρείας παραγωγής

Δάκρυσε η «Φρίντα» στο reunion του Παρά Πέντε για τον Γεράσιμο Μιχελή ‑ «Είναι τραγική ειρωνεία»

Tabloid 24.12.2025
Την ώρα που ο Πατρίκιος Κωστής διηγούνταν τη σχέση τους και έτρεμε από συγκίνηση, κλαίγαμε όλοι από κάτω, πρόσθεσε η Μελίνα Κυριακοπούλου

Σάρωσε τα πάντα το Παρά Πέντε στην τηλεθέαση: Τι νούμερα έκανε το reunion

Media 24.12.2025
Το τηλεοπτικό γεγονός που περίμενε το κοινό εδώ και χρόνια

Reunion Παρά Πέντε: Δάκρυσαν για την απουσία της Ειρήνης Κουμαριανού

TV Buzz 24.12.2025
Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα

Χαμός στα social media με το reunion του «Παρά Πέντε»

TV Buzz 24.12.2025
Το «Παρά Πέντε», η θρυλική σειρά, επέστρεψε με ένα επετειακό επεισόδιο.

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Το σχόλιο που έκανα για την Ζωή Κωνσταντοπούλου και δεν ήρθε να δει την παράσταση

Media 24.12.2025
Περιμένα να έρθει γιατί ο πατέρας της ήταν μεγάλος φαν των «Αγαμοι Θύται», είπε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης