E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιώργος Μαργαρίτης: Η «αρρώστια» με τα ζάρια και η απειλητική παραγγελιά

Η εξομολόγηση του γνωστού τραγουδιστή

Δημοσίευση 7/12/2020 | 17:29

Γιώργος Μαργαρίτης: Η «αρρώστια» με τα ζάρια και η απειλητική παραγγελιά

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, ένας από τους τελευταίους της γενιάς των λαϊκών τραγουδιστών που στη φωνή τους αποτυπώνονται προσωπικά βιώματα, μιλάει στην Έλενα Κατρίτση -στην εκπομπή «Προσωπικά», την ερχόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου (στις 23.00, στην ΕΡΤ1)- για τους δρόμους που τράβηξε στη ζωή του, για τους ανθρώπους που συνάντησε και τις στιγμές που «έγραψαν» μέσα του.

Πρώτος σταθμός της εκπομπής είναι το Κορωπί, όπου ο Γιώργος Μαργαρίτης βρέθηκε 15 χρόνων παιδί, όταν πήρε το λεωφορείο από το χωριό του στα Τρίκαλα, με λίγες δραχμές στην τσέπη που του είχε δώσει η μητέρα του και ένα τσουβαλάκι.
Και από εκεί το οδοιπορικό συνεχίζεται στη Γούβα, στον Άγιο Αρτέμιο. Ήταν εποχές δύσκολες, που αναζητούσε το μεροκάματο και ζούσε «από πλυσταριό σε πλυσταριό και από παράγκα σε παράγκα». Θυμάται τον πατέρα του, τον ήρωα όπως τον αποκαλεί, που ποτέ δεν κατάλαβε τη φήμη του γιου του και που, όταν του έδωσε χρήματα, νόμιζε ότι κάποιος θα τα «έκλαιγε» γιατί τα είχε κερδίσει στα ζάρια.

Μιλάει για τον τζόγο και τις «καβάτζες» του, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης: «Έφτασε μέχρι εκεί η αρρώστια μου, που είχα κάποιες πέτρες, η μία ήταν στις αρχές Βουλιαγμένης, η άλλη πιο κάτω στην Αλίμου, κι όταν έφερνα μια καλή ζαριά έβαζα από κάτω κάνα 20άρικο, να έχω όταν θα το χρειαζόμουν». Διηγείται την ιστορία του τραγουδιού και τη δική του ιστορία, στο κελί 33. Θυμάται ιστορίες που έζησε, ως «παιδί της νύχτας», σε ζόρικες εποχές. όταν οι παραγγελιές, τα σπασίματα πιάτων και οι καβγάδες ήταν συνηθισμένα.

«Ξεκινούσαμε στις 2 το πρωί και τελειώναμε στις 9. Έχω δει μπουζουξή να τρέχουν αίμα τα δάχτυλά του, απ’ τις πολλές ώρες». Ακόμα, αναφέρεται στο περιστατικό που τον έκανε να φοβηθεί περισσότερο, αλλά και σε άλλες δύσκολες στιγμές που έζησε τη νύχτα: «Ζητούσε ένας πελάτης κάποιο τραγούδι επίμονα, το ”Αντιλαλούν οι φυλακές”. Το λέω μια φορά. Μετά από 10 λεπτά, το ζητάει πάλι, του κάνω νόημα ”όχι” και σηκώνει το σακάκι για να δω το ”κέρατο”, το πιστόλι. Το τραγουδάω δεύτερη και τρίτη φορά… Κι όπως έφερνε γύρα πάνω στην πίστα, το παίρνω και το πετάω, το έκρυψαν σε κάτι πιάτα και το θέμα τελείωσε εκεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σταύρος Φλώρος: «Σπάει» τη σιωπή του για πρώτη φορά – Η πρώτη του ανάρτηση

E-Daily 3.Left 16.05.2026
Η πρώτη ανάρτηση του Σταύρου Φλώρου μετά το σοβαρό ατύχημα στο Survivor

Akylas: Αγκαλιά με τη μαμά του στη Βιέννη λίγο πριν τον μεγάλο τελικό

E-Daily 3.Left 16.05.2026
Στο πλευρό του Akyla στη μεγάλη βραδιά

Τρέλα για τη Eurovision στη Θεσσαλονίκη: Μπισκότα που θυμίζουν «Ferto»

E-Daily 3.Left 16.05.2026
Ο μεγάλος τελικός θα αρχίσει στις 22:00

«Η πολυθρόνα ήταν σαφώς ψηλότερη»: Χαμός για το viral βίντεο Τραμπ‑Σι

E-Daily 3.Left 16.05.2026
Οι χρήστες του διαδικτύου σχολιάζουν τη διαφορά... ύψους

Δήμητρα Παπαδήμα: Νομίζω ότι δεν με έχει ερωτευτεί κανένας άντρας στη ζωή μου

E-Daily 3.Left 16.05.2026
Με έχουν καψουρευτεί, μεγάλη διαφορά, υποστήριξε η ηθοποιός

Η νέα star του μπάσκετ που δεν μάσησε τα λόγια της ‑ Τι είπε και βρήκε το μπελά της

E-Daily 3.Left 16.05.2026
Η κορυφαία επιλογή του draft βρίσκει ρυθμό… και ανοίγει συζητήσεις

Richard Gere εναντίον Stallone, Stallone εναντίον Schwarzenegger – Τα σκάνδαλα που έγιναν viral πριν το Instagram

E-Daily 3.Left 16.05.2026
Από πάρτι του Elton John μέχρι Golden Globes, οι μεγαλύτερες αντιπαλότητες του Hollywood αποκαλύπτονται

Ναταλία Γερμανού: Έχω κουραστεί να με ρωτάνε τι με τραβούσε στους νεότερους άντρες

E-Daily 3.Left Χτες
Η ευγένεια και το γλυκό βλέμμα θα με σκλαβώσουν σε έναν άντρα, σχολίασε η παρουσιάστρια

Η Μπάρμπαρα Πάλβιν και ο Ντίλαν Σπράους περιμένουν το πρώτο τους παιδί

E-Daily 3.Left Χτες
Η 32χρονη επιβεβαίωσε την είδηση περπατώντας στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών, δείχνοντας τη φουσκωμένη της κοιλιά, ενώ δίπλα της βρισκόταν ο σύζυγός της και ηθοποιός