E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Το μοναδικό περιστατικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα»

Κατά πάσα πιθανότητα ο 8χρονος είναι το πρώτο παιδί που νοσεί με Καβασάκι

Δημοσίευση 7/12/2020 | 14:28

«Το μοναδικό περιστατικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα»

Στιγμές αγωνίας ζουν οι γονείς του 8χρονου παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Οπως έγινε γνωστό, το παιδί νόσησε από κορωνοϊό το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο, όπως λέει ο πατέρας του, η covid-19 του άφησε κατάλοιπα, καθώς έκανε άνω-κάτω το ανοσοποιητικό του σύστημα. Ο 8χρονος δεν είχε συμπτώματα λοίμωξης Covid-19, ενώ και τα τεστ στα οποία είχε υποβληθεί ήταν αρνητικά, ωστόσο είχε υψηλό πυρετό και οι γονείς του το πήγαν στο νοσοκομείο.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Οι γιατροί μας λένε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Ο κορωνοϊός του έριξε το ανοσοποιητικό. Ενώ είχε πολύ ισχυρό ανοσοποιητικό, του το έριξε, φεύγοντας ο κορωνοϊός από πάνω του, που ήταν... χωρίς κανένα σύμπτωμα. Ηταν ασυμπτωματικό το παιδί, δεν μας έδειξε κανένα σημάδι.

Φεύγοντας, λοιπόν, ο κορωνοϊός, τον αναστάτωσε, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί μια νόσος, η οποία είναι γνωστή ως νόσος Καβασάκι. Έχει τα συμπτώματα αυτής της νόσου, αλλά οι γιατροί δεν είναι και 100% σίγουροι. Από τη συμπτωματολογία, φροντίζουν και την αντίστοιχη θεραπεία να δώσουν στο παιδί, γιατί το Καβασάκι το ξέρουν εδώ και 30 χρόνια.

Σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό, όμως, δεν το γνωρίζουν. Μας είπαν ότι μπορεί να είναι και το μοναδικό περιστατικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα», ανέφερε ο πατέρας του παιδιού στο T-Live της Τατιάνας Στεφανίδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Ξυλοκόπησε τον 87χρονο θείο του, βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τον ενοχλούσε ο ήχος που έκανε στην αυλή του σπιτιού του χρησιμοποιώντας σφυρί

Δαφνί: Είχε δοθεί εντολή να δέσουν τον 48χρονο μία ημέρα πριν στραγγαλίσει τον 59χρονο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/5, 48χρονος τρόφιμος στραγγάλισε τον 59χρονο, με τον οποίο έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

«Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» – Η νέα ανάρτηση Τσίπρα

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
O πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε φωτογραφία

Αποκαλύψεις για το τροχαίο στη Ρόδο: Ο 45χρονος είχε το παιδί του στο αυτοκίνητο ‑ «Παραβίασε κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τι αναφέρει η έκθεση για το τρομακτικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη στη Ρόδο

Ακρίβεια και ανατιμήσεις «γονατίζουν» τα νοικοκυριά

Οικονομία 21.05.2026
Όλο και περισσότεροι καταναλωτές περιορίζουν ακόμη και βασικές ανάγκες, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές ή οικογενειακές μικρές επιθυμίες

Νιγηρία: Αδιανόητο μακελειό από την Μπόκο Χαράμ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Η Ευρώπη ετοιμάζει σχέδιο για το στεγαστικό

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα 794.000 κλειστά σπίτια στην Ελλάδα και τα παραδείγματα άλλων χωρών