E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητροπολίτης Ξάνθης: Ανοίγει την εκκλησία και καλεί τους πιστούς

«Μας θωρακίζει το αίμα και το σώμα του Χριστού»

Δημοσίευση 7/12/2020 | 10:43

Μητροπολίτης Ξάνθης: Ανοίγει την εκκλησία και καλεί τους πιστούς

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση του Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων, ο οποίος παρά τα μέτρα απαγόρευσης καλεί τους πιστούς στις εκκλησίες για να κοινωνήσουν και να πάρουν αντίδωρο, ενώ την ίδια ώρα δηλώνει πως μόνο το «Σώμα του Χριστού μπορεί να μας θωρακίσει».

Ειδικότερα ο Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων, δήλωσε πως οι εκκλησίες της περιοχής θα είναι ανοιχτές, έως τις 14 Δεκεμβρίου (ημέρα που τυπικά λήγει το lockdown), παρά τα μέτρα απαγόρευσης για τη διασπορά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το thraki.com.gr, ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τους ιερείς και τους κάλεσε να ανοίξουν τις εκκλησίες, ενώ οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν κανονικά. Παράλληλα, η λειτουργία θα τελειώνει όσο γίνεται πιο νωρίς, ενώ το αντίδωρο θα μοιράζεται στην είσοδο του ναού.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, επισημαίνει ότι πήρε αυτή την απόφαση επειδή ο Δεκέμβρης έχει πολλές γιορτές και οι άνθρωποι πρέπει να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν για να «μη βγούμε από αυτή την περίοδο της καραντίνας με ψυχολογικά προβλήματα».

«Βέβαια μας ενδιαφέρει η σωματική υγεία αλλά πρέπει να μας ενδιαφέρει και η ψυχική υγεία. Η δυσκολία με το κλείσιμο των ανθρώπων, έγκειται περισσότερο στις πόλεις και όχι στα χωριά. Στα χωριά, είναι οι μονοκατοικίες, υπάρχουν οι αυλές, θα βγει κανείς, θα πάει στον κήπο του, θα πάει στο χωράφι του και έτσι θα περάσει η ώρα του.

Όταν όμως μια οικογένεια 5-6 ατόμων, ζει μέσα σε ένα διαμέρισμα 60-80 τετραγωνικών και υπάρχουν παιδιά, έφηβοι με τον δυναμισμό τους κλπ, καταλαβαίνετε πως δημιουργούνται και εσωτερικά προβλήματα. Άρα λοιπόν θα πρέπει να ενδιαφερθούμε και για την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Να μην βγούμε δηλαδή από αυτήν την περίοδο της καραντίνας, με ψυχολογικά προβλήματα», ανέφερε.

«Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κοροναϊό, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια» δηλώνει ο Μητροπολίτης Ξάνθης και συνεχίζει: «Οι Ιεροί Ναοί, όλη την ημέρα είναι ανοικτοί. Θα μπορεί ο κάθε χριστιανός να πάει να ανάψει το κεράκι του, να προσκυνήσει, σήμερα τον Άγιο Σάββα, αύριο τον Άγιο Νικόλαο, την ερχόμενη εβδομάδα την Αγία Άννα.

Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Μπορούν να πάνε και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να ανάψουν το κεράκι τους, να καθίσουν 5-10 λεπτά και να προσευχηθούν. Οι Ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του Ναού, ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα super market για ένα τρίμηνο

Ελλάδα 11.03.2026
«Δεν πρέπει αυτή η αναταραχή να οδηγήσει σε φαινόμενα κερδοσκοπίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε στα πόδια την πρώτη μέρα του πολέμου

Κόσμος 11.03.2026
«Είναι σώος και ασφαλής» λέει το Ιράν

Drones έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, 4 τραυματίες

Κόσμος 11.03.2026
Επιβάτης είπε ότι ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να απομακρυνθούν από τα γυάλινα παράθυρα

Προβλήματα με το Instagram – Χρήστες δεν μπορούν να στείλουν μήνυμα

Tech + Science 11.03.2026
Χιλιάδες αναφορές για τεχνικά προβλήματα με το Instagram παγκοσμίως

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση