E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητροπολίτης Ξάνθης: Ανοίγει την εκκλησία και καλεί τους πιστούς

«Μας θωρακίζει το αίμα και το σώμα του Χριστού»

Δημοσίευση 7/12/2020 | 10:43

Μητροπολίτης Ξάνθης: Ανοίγει την εκκλησία και καλεί τους πιστούς

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση του Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων, ο οποίος παρά τα μέτρα απαγόρευσης καλεί τους πιστούς στις εκκλησίες για να κοινωνήσουν και να πάρουν αντίδωρο, ενώ την ίδια ώρα δηλώνει πως μόνο το «Σώμα του Χριστού μπορεί να μας θωρακίσει».

Ειδικότερα ο Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων, δήλωσε πως οι εκκλησίες της περιοχής θα είναι ανοιχτές, έως τις 14 Δεκεμβρίου (ημέρα που τυπικά λήγει το lockdown), παρά τα μέτρα απαγόρευσης για τη διασπορά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το thraki.com.gr, ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τους ιερείς και τους κάλεσε να ανοίξουν τις εκκλησίες, ενώ οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν κανονικά. Παράλληλα, η λειτουργία θα τελειώνει όσο γίνεται πιο νωρίς, ενώ το αντίδωρο θα μοιράζεται στην είσοδο του ναού.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, επισημαίνει ότι πήρε αυτή την απόφαση επειδή ο Δεκέμβρης έχει πολλές γιορτές και οι άνθρωποι πρέπει να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν για να «μη βγούμε από αυτή την περίοδο της καραντίνας με ψυχολογικά προβλήματα».

«Βέβαια μας ενδιαφέρει η σωματική υγεία αλλά πρέπει να μας ενδιαφέρει και η ψυχική υγεία. Η δυσκολία με το κλείσιμο των ανθρώπων, έγκειται περισσότερο στις πόλεις και όχι στα χωριά. Στα χωριά, είναι οι μονοκατοικίες, υπάρχουν οι αυλές, θα βγει κανείς, θα πάει στον κήπο του, θα πάει στο χωράφι του και έτσι θα περάσει η ώρα του.

Όταν όμως μια οικογένεια 5-6 ατόμων, ζει μέσα σε ένα διαμέρισμα 60-80 τετραγωνικών και υπάρχουν παιδιά, έφηβοι με τον δυναμισμό τους κλπ, καταλαβαίνετε πως δημιουργούνται και εσωτερικά προβλήματα. Άρα λοιπόν θα πρέπει να ενδιαφερθούμε και για την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Να μην βγούμε δηλαδή από αυτήν την περίοδο της καραντίνας, με ψυχολογικά προβλήματα», ανέφερε.

«Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κοροναϊό, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια» δηλώνει ο Μητροπολίτης Ξάνθης και συνεχίζει: «Οι Ιεροί Ναοί, όλη την ημέρα είναι ανοικτοί. Θα μπορεί ο κάθε χριστιανός να πάει να ανάψει το κεράκι του, να προσκυνήσει, σήμερα τον Άγιο Σάββα, αύριο τον Άγιο Νικόλαο, την ερχόμενη εβδομάδα την Αγία Άννα.

Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Μπορούν να πάνε και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να ανάψουν το κεράκι τους, να καθίσουν 5-10 λεπτά και να προσευχηθούν. Οι Ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του Ναού, ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πλαζ

Ελλάδα Χτες
Η σορός του άνδρα βρέθηκε εκτός της θάλασσας

Τρόμος στον Πλατανιά – Τον παρέσυρε με το ΙΧ και τον πέταξε μέτρα μακριά

Ελλάδα Χτες
Σφοδρότατο τροχαίο στον Πλατανιά Χανίων

Χίο: Με κρανιοεγκεφαλική κάκωση η 30χρονη που δέχθηκε επίθεση από τον πρώην σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης αρχικά τράπηκε σε φυγή, αλλά τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις Αρχές

Καιρός: «Ανοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική ‑ Πολλά προβλήματα στο κέντρο από την ξαφνική μπόρα

Ελλάδα Χτες
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες με ισχυρές καταιγίδες, ιδίως στην Αττική και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας

Κεφαλονιά: Κραύγαζε σαν «δαιμονισμένος» στη λιτανεία του Αγίου Γερασίμου ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, ένας άνδρας από όσους είχαν ξαπλώσει, άρχισε ξαφνικά να κραυγάζει ασυνάρτητα

Συνελήφθη άνδρας στη Χίο για απόπειρα δολοφονίας της πρώην συντρόφου του

Ελλάδα Χτες
Τη χτύπησε με όπλο στο κεφάλι και στη θωρακική χώρα

Ένας 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς στη Μυτιλήνη ‑ Έκαψε ακόμα και νταλίκα με άχυρα

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με όσα φέρεται να ανέφερε, κίνητρό του ήταν η αντεκδίκηση προς συμπολίτες του

Τζετ σκι συγκρούστηκε με φουσκωτό σκάφος στην Κέρκυρα ‑ Στο νοσοκομείο 11χρονος

Ελλάδα Χτες
Οι χειριστές τόσο του τζετ σκι όσο και του σκάφους οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας για να καταθέσουν

«Καλάθι» ΔΕΘ: Τι μέτρα σχεδιάζονται για στέγαση, συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία Χτες
Το οικονομικό επιτελείο ολοκληρώνει τις τελικές εκτιμήσεις

Αποσύρθηκε στα 35 του ο Σωτήρης Νίνης

Αθλητικά Νέα Χτες
«Στα κάτω σου παλεύεις με τον εαυτό σου, είμαι ευλογημένος», δήλωσε