E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανοιχτά από σήμερα τα εποχικά καταστήματα

Το ωράριο και το SMS που στέλνουμε

Δημοσίευση 7/12/2020 | 08:18

Ανοιχτά από σήμερα τα εποχικά καταστήματα

Ανοίγουν από σήμερα τα εποιχικά καταστήματα, κάνοντας τα φετινά Χριστούγεννα… ελάχιστα πιο “κανονικκά”.

Πρόκειται για συνολικά για 110 καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά ως τις 7 Ιανουαρίου και το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 7 το πρωί ως τις 8.30 το βράδυ.

Οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν στα καταστήματα, στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033, όπως δηλαδή κάνουν για να μεταβούν και στα σουπερμάρκετ.

Ποιοι ΚΑΔ ανοίγουν

Οπως έχει ανακοινωθεί θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αμιγώς εποχικά και έχουν ως κύριες δραστηριότητες:

Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με ΚΑΔ/47.59.56.16

Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων με ΚΑΔ/47.65.67.02

Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά με ΚΑΔ/47.65.67.06

Λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κλπ με ΚΑΔ/47.65.67.07

Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων από 7 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου του 2021

Επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντων

Επίσης δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων

Με ποιο sms θα γίνεται η μετακίνηση και ποιο θα είναι το ωράριο
Για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).

Ωράριο λειτουργίας από 7 π.μ. έως 8:30 μ.μ.

Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100

Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.

Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.

Συνίσταται η μη χρήση ασανσέρ. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.

Αν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες δεν επιτρέπεται η χρήση ασανσέρ παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Η διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα είναι από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου του 2021.

Ποια μαγαζιά θα είναι τα επόμενα

Όπως σημείωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, αν καταγραφούν σκηνές συνωστισμού, δεν θα υπάρχει άλλη δυνατότητα και θα πρέπει να ξανακλείσουν τα μαγαζιά. «Δεν θα ρισκάρουμε τη διάδοση του κορονοϊού στο κρισιμότερο σημείο», γενικότερα όμως, όπως είπε, μόλις δοθεί, το πράσινο φως, από την Επιτροπή για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, θα ανοίγουν τα μαγαζιά ανά 3-4 μέρες επειδή δεν επαρκεί ο χρόνος να επαναλειτουργούν ανά εβδομάδα.

Οι δραστηριότητες των οποίων θα προηγηθεί η επαναλειτουργία είναι κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και ανθοπωλεία. Ειδικά για τα παιχνίδια, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι όταν θα επαναλειτουργήσουν, θα ανοίξουν όλα μαζί, μικρά και μεγάλα. «Τα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών έχουν τεράστιο όγκο εμπορεύματος που επίσης έχει εποχικά χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο μέρος τους πωλείται κατά τη διάρκεια των εορτών», σημείωσε.

Αν όλα πάνε καλά, πρόσθεσε ο ίδιος, και δουλέψουμε 3-4 μέρες με ανοιχτά τα μαγαζιά «και δούμε ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και κυρίως τηρούνται τα μέτρα, θα πάμε και στο υπόλοιπο λιανικό εμπόριο».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο ίδιος, ως υπουργός Ανάπτυξης θα ήθελε να ανοίξει όλο το λιανικό εμπόριο μέσα στις γιορτές, «γιατί είναι μεγάλη η ζημιά για μια επιχείρηση να μη δουλέψει αυτό το διάστημα».

Σε ό,τι αφορά στα εμπορικά κέντρα, στην κλιμακωτή σειρά, είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν. Πρώτα θα ανοίξουν τα μικρότερα καταστήματα και μετά τα μεγάλα. «Πάντως και τα εμπορικά κέντρα πρέπει να ανοίξουν τις γιορτές», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Τέλος, ανέφερε ότι όσοι θα παραβιάζουν τα μέτρα, δε θα έχουν μόνο πρόστιμο, αλλά θα κλείνουν αυτόματα και θα παραμένουν κλειστοί καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την χώρα από Τετάρτη ‑ «Χαμηλό που μπορεί να είναι επικίνδυνο»

Καιρός 01.12.2025
Ποιες ημέρες θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία και η Αττική

Θεσσαλονίκη: Έφτασε στην πόλη η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε βίντεο

Ελλάδα 01.12.2025
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα

Σάλος στη Νότια Κορέα: Χάκαραν χιλιάδες κάμερες ασφαλείας για υλικό «ερωτικής εκμετάλλευσης»

Κόσμος 01.12.2025
Περισσότερες από 120.000 κάμερες ασφαλείας (IP), που συνδέονται με το διαδίκτυο, έγιναν στόχος δραστών - Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα

Η Αθήνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη λειψυδρία τριών δεκαετιών μετά τη μεγάλη μείωση αποθεμάτων νερού

Ελλάδα 01.12.2025
Σύμφωνα με τις νεότερες μετρήσεις, ο Μόρνος έχει χάσει περισσότερο από το 40% των αποθεμάτων του σε διάστημα δύο ετών!

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί στραγγιστό γιαούρτι που περιείχε ακατάλληλη ουσία

Ελλάδα 01.12.2025
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι

Έλληνες χόρεψαν συρτάκι στην Αγία Σοφία ‑ «Πρόκληση και προσβολή» βλέπουν οι Τούρκοι

Κόσμος 01.12.2025
Πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρχικά πως το βίντεο επρόκειτο για προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για αγορά εξοχικής κατοικίας

Κόσμος 01.12.2025
Έρευνα αποκάλυψε ποια χώρα προτιμούν οι Βρετανοί για την αγορά εξοχικής κατοικίας

Taste Atlas: Αυτό είναι το καλύτερο πιάτο στον κόσμο ‑ Φιναλίστ ένα ελληνικό

Ελλάδα 01.12.2025
Στην κατηγορία καλύτερη κουζίνα στον κόσμο πέρυσι η Ελλάδα κατέκτησε την κορυφή

Μοσχάτο: Κατέρρευσε γεφυράκι σε παράδρομο της Πέτρου Ράλλη

Ελλάδα 01.12.2025
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κλιματικής Διακυβέρνησης, Ν. Χρυσόγελος, το πρωί του Σαββάτου, πριν την κατάρρευση, ξέσπασε πυρκαγιά κάτω από το γεφυράκι

Όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο‑ Με δυσκολία η κυκλοφορία

Ελλάδα 01.12.2025
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε όχημα ύψος κόμβου Παιανίας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο

Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2025: Πότε θα εμφανιστεί η «Ψυχρή Υπερπανσέληνος»;

Ελλάδα 01.12.2025
Σύμφωνα με τους αστρονόμους, πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πανσέληνο του 2025

Πέθανε σε διακοπές στην Κύπρο και οι γιατροί παρέδωσαν το σώμα του χωρίς την καρδιά

Κόσμος 01.12.2025
Ο 76χρονος Μάικλ Γκρέιλι, κατέρρευσε εξαιτίας κράμπας στο πόδι