E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Νεστόριο αποχαιρετά τον εμπνευστή του River Party ‑ Πέθανε από κορωνοϊό

O Δημήτρης Κουτσομύτης ήταν 57 ετών και κατέληξε στο Όσλο από επιπλοκές του κορονοϊού.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/12/2020 | 17:26

Το Νεστόριο αποχαιρετά τον εμπνευστή του River Party ‑ Πέθανε από κορωνοϊό

Η περιοχή της Καστοριάς μετράει αρκετές απώλειες από τον κορωνοϊό τόσο στο πρώτο κύπα την περασμένη άνοιξη όσο και στο δεύτερο κύμα αυτή την περίοδο. Όμως η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Κουτσομύτη, του ανθρώπου που αναβίωσε το μεγαλύτερο κατασκηνωτικό μουσικό φεστιβάλ στο Νεστόριο προκάλεσε μεγάλη θλίψη.

Ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, για πολλά χρόνια φίλος του εκλιπόντα, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον άνθρωπο που οραματίστηκε και υλοποίησε την αναβίωση του river party στη σημερινή του μορφή, όταν ο θεσμός είχε χάσει την αίγλη του και φαινόταν πως είχε κλείσει ο κύκλος του.

«Ήταν εδώ μαζί μας το καλοκαίρι για διακοπές. Δεν ήταν ούτε υπέρβαρος ούτε είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Μας σόκαρε η είδηση του θανάτου του. Είναι απώλεια για το Νεστόριο και την Καστοριά. Το ήρεμο, φιλικό, ευγενικό και χαμογελαστό πρόσωπο του, θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων όσοι τον γνώρισαν», δήλωσε ο κ. Γκοσλιόπουλος.

Ο Δημήτρης Κουτσομύτης εργάστηκε για το φεστιβάλ του Νεστορίου από τη δεκαετία του ’70.

Το ξεκίνημα περιγράφεται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ:

«Η χρονιά είναι 1978. Το μέρος, Νεστόριο Καστοριάς. Η ιδέα ένα reunion πάρτι. Έτσι αναδύεται η ιδέα του River Party. Ξεκινά με πικάπ, ντόπιους νέους και την μαγεία της καλοκαιρινής νύχτας. Τότε πολλοί άφηναν την Ελλάδα και κυνηγούσαν την τύχη τους στην Αμερική, γυρίζοντας πίσω μόνο για τις διακοπές και τα γνώριμα πρόσωπα. Το βράδυ εκείνο ο καθένας έφερε ό,τι είχε, ρεύμα από το χωριό και η μουσική δυνάμωσε. Ο τόπος μύρισε νιάτα και φίλοι ξανασυναντήθηκαν. Πιστοί στο συναίσθημα της γιορτής, αποφασίζεται το πάρτι να επαναληφθεί του χρόνου, αυτή τη φορά με την παρουσία τοπικών συγκροτημάτων. Το River Party έχει αρχίσει».

Στη συνέχεια, ο ταλαντούχος νέος εργάστηκε στη Καστοριά, δημιουργώντας διαφημιστική εταιρεία και τη δεκαετία του ’90 αναζήτησε το επαγγελματικό του μέλλον στη Νορβηγία. «Και εκεί συνέχισε να έχει καλλιτεχνικές ενασχολήσεις, εξέδιδε ένα περιοδικό και ασχολούταν με τη φωτογραφία», πρόσθεσε ο κ. Γκοσλιόπουλος.

Το δημοτικό συμβούλιο του Νεστορίου στις επόμενες συνεδριάσεις του θα αποφασίσει για τον τρόπο που θα τιμήσει τη μνήμη του ανθρώπου που ήταν «ο φίλος όλων, ο συμπατριώτης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Ελλάδα: Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο και πότε θα υποχωρήσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Ιουλίου, με τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στη δυτική και νότια Ελλάδα.

Ρόδος: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του 19χρονου ΕΠΟΠ ‑ «Ήρθαμε, όμως εσύ έλειπες»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η οικογένεια του 19χρονου έφτασε στο νησί για το ταξίδι που σχεδίαζαν να κάνουν όλοι μαζί, πριν από τη μοιραία στρατιωτική εκπαίδευση

Καιρός: Μπουρίνι απόψε στη Βόρεια Ελλάδα – Στο «στόχαστρο» και η Θεσσαλονίκη

Καιρός Χτες
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για σύντομο αλλά τοπικά έντονο πέρασμα καταιγίδων με απότομη ενίσχυση ανέμων και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Καλλιγά – Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Πρόστιμο 550 εκατ. ευρώ στην AliExpress από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομα προϊόντα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η πλατφόρμα απέτυχε να εντοπίσει και να αφαιρέσει έγκαιρα παράνομα, μη ασφαλή και απομιμητικά προϊόντα από τη διάθεσή της.

Ryanair: Τι αποκάλυψε ο CEO για το ατύχημα με το σπασμένο παράθυρο στην πτήση από Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μάικλ Ο`Λίρι δήλωσε ότι τα αρχικά ευρήματα παραπέμπουν σε «ζημιά από ξένο αντικείμενο» στον κινητήρα κατά την απογείωση από τη Θεσσαλονίκη.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο

Ελλάδα Χτες
Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή - ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη.

Πέθανε ο Κέβιν Κίγκαν: Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 3.Left Χτες
Ο δις νικητής της Χρυσής Μπάλας είχε αποκαλύψει τον Ιούνιο ότι έπασχε από καρκίνο σταδίου 4.

Διανομέας φαγητού κέρδισε ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία της Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Ο 56χρονος Ουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα σε χαρτάκια ανάμεσα στις παραδόσεις και κέρδισε το Λογοτεχνικό Βραβείο Λου Σιν με τη συλλογή «Low Flight».

ΑΑΔΕ: Δήλωνε άστεγη και έμενε σε βίλα 280 τ.μ. με πισίνα!

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τρεις συλλήψεις από τους ελεγκτές του ΔΕΟΣ - εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια και συναλλαγές άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Guardian: Τι κινδύνους κρύβει για τη Μεσσηνία η «Οδύσσεια» του Νόλαν;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κινηματογραφική αίγλη που απέκτησε η Μεσσηνία, αφού επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της νέας «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, έφερε τη Βοϊδοκοιλιά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος

Νέοι αυστηροί κανόνες για τα πατίνια: Ποιοι δεν θα μπορούν πλέον να τα οδηγούν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση περιορίζει τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών