E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Νεστόριο αποχαιρετά τον εμπνευστή του River Party ‑ Πέθανε από κορωνοϊό

O Δημήτρης Κουτσομύτης ήταν 57 ετών και κατέληξε στο Όσλο από επιπλοκές του κορονοϊού.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/12/2020 | 17:26

Το Νεστόριο αποχαιρετά τον εμπνευστή του River Party ‑ Πέθανε από κορωνοϊό

Η περιοχή της Καστοριάς μετράει αρκετές απώλειες από τον κορωνοϊό τόσο στο πρώτο κύπα την περασμένη άνοιξη όσο και στο δεύτερο κύμα αυτή την περίοδο. Όμως η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Κουτσομύτη, του ανθρώπου που αναβίωσε το μεγαλύτερο κατασκηνωτικό μουσικό φεστιβάλ στο Νεστόριο προκάλεσε μεγάλη θλίψη.

Ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, για πολλά χρόνια φίλος του εκλιπόντα, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον άνθρωπο που οραματίστηκε και υλοποίησε την αναβίωση του river party στη σημερινή του μορφή, όταν ο θεσμός είχε χάσει την αίγλη του και φαινόταν πως είχε κλείσει ο κύκλος του.

«Ήταν εδώ μαζί μας το καλοκαίρι για διακοπές. Δεν ήταν ούτε υπέρβαρος ούτε είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Μας σόκαρε η είδηση του θανάτου του. Είναι απώλεια για το Νεστόριο και την Καστοριά. Το ήρεμο, φιλικό, ευγενικό και χαμογελαστό πρόσωπο του, θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων όσοι τον γνώρισαν», δήλωσε ο κ. Γκοσλιόπουλος.

Ο Δημήτρης Κουτσομύτης εργάστηκε για το φεστιβάλ του Νεστορίου από τη δεκαετία του ’70.

Το ξεκίνημα περιγράφεται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ:

«Η χρονιά είναι 1978. Το μέρος, Νεστόριο Καστοριάς. Η ιδέα ένα reunion πάρτι. Έτσι αναδύεται η ιδέα του River Party. Ξεκινά με πικάπ, ντόπιους νέους και την μαγεία της καλοκαιρινής νύχτας. Τότε πολλοί άφηναν την Ελλάδα και κυνηγούσαν την τύχη τους στην Αμερική, γυρίζοντας πίσω μόνο για τις διακοπές και τα γνώριμα πρόσωπα. Το βράδυ εκείνο ο καθένας έφερε ό,τι είχε, ρεύμα από το χωριό και η μουσική δυνάμωσε. Ο τόπος μύρισε νιάτα και φίλοι ξανασυναντήθηκαν. Πιστοί στο συναίσθημα της γιορτής, αποφασίζεται το πάρτι να επαναληφθεί του χρόνου, αυτή τη φορά με την παρουσία τοπικών συγκροτημάτων. Το River Party έχει αρχίσει».

Στη συνέχεια, ο ταλαντούχος νέος εργάστηκε στη Καστοριά, δημιουργώντας διαφημιστική εταιρεία και τη δεκαετία του ’90 αναζήτησε το επαγγελματικό του μέλλον στη Νορβηγία. «Και εκεί συνέχισε να έχει καλλιτεχνικές ενασχολήσεις, εξέδιδε ένα περιοδικό και ασχολούταν με τη φωτογραφία», πρόσθεσε ο κ. Γκοσλιόπουλος.

Το δημοτικό συμβούλιο του Νεστορίου στις επόμενες συνεδριάσεις του θα αποφασίσει για τον τρόπο που θα τιμήσει τη μνήμη του ανθρώπου που ήταν «ο φίλος όλων, ο συμπατριώτης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tραμπ: Οι ΗΠΑ κερδίζουν από το πετρέλαιο, αλλά δεν θα αφήσω το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά

Κόσμος 12.03.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν μακράν τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως

Λαριτζανί: Αν ο Τραμπ κόψει το ρεύμα στο Ιράν σε μια ώρα, θα το κόψουμε σε όλη τη Μέση Ανατολή σε μισή

Κόσμος 12.03.2026
«Το σκοτάδι θα γινόταν μια κατάλληλη ευκαιρία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αμερικανών στρατιωτών που διέφυγαν στην περιοχή»

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: «Θα γεμίσουμε τον Περσικό Κόλπο με το αίμα των εισβολέων» λέει το Ιράν

Κόσμος 12.03.2026
Η ένταση στον Περσικό Κόλπο αυξάνεται, με το Ιράν να απειλεί ανοιχτά τις ΗΠΑ για τα νησιά του

Κούρεψε τη 16χρονη κόρη της επειδή ήταν άτακτη: Στο αυτόφωρο 33χρονη μητέρα στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη και ο 19χρονος γιος της

Ελλάδα 12.03.2026
Η 16χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τέθηκε σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης

Ισχυρός σεισμός στην Ευρυτανία

Ελλάδα 12.03.2026
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα

Τι ζητούν το Ιράν και οι ΗΠΑ για να λήξει ο πόλεμος

Κόσμος 12.03.2026
Το Ιράν ζητά αναγνώριση δικαιωμάτων και διεθνείς εγγυήσεις, οι ΗΠΑ απαιτούν πλήρη υποταγή και η ειρήνη μοιάζει πιο μακρινή από ποτέ

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας για Patriot στην Κάρπαθο: «Παράνομες ενέργειες, έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα»

Ελλάδα 12.03.2026
Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων με αφορμή την συστοιχία Patriot που έχει αναπτυχθεί στην Κάρπαθο, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε η Κύπρος

Γυναίκες στα χακί: Εθελοντική στράτευση για ηλικίες 20‑26 ετών, τα κριτήρια και οι παροχές

Ελλάδα 12.03.2026
«Η ευθύνη για την πατρίδα αφορά όλους» είναι το μήνυμα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού - Έως τις 31 Μαρτίου οι αιτήσεις

Η Ελλάδα εξετάζει την απαγόρευση της μπούρκας – Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη

Ελλάδα 12.03.2026
Στο τραπέζι η πιθανότητα ρύθμισης για τη μπούργκα και τη νικάμπ στην Ελλάδα

Μέση Ανατολή: Καρέ καρέ η διάσωση του πληρώματος του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Zefyros που χτυπήθηκε στον Περσικό Κόλπο

Κόσμος 12.03.2026
Σε βίντεο που έρχονται στο φως διακρίνονται τα σωστικά συνεργεία να βοηθούν τους ναυτικούς του Zephyros να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο