E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρασοφόρος βεβήλωσε το Μνημείο Θυμάτων Ολοκαυτώματος στη Λάρισα

Κρατώντας μπροστά στο σώμα του μια εικόνα, σχημάτισε με μαύρο σπρέι το σύμβολο της φράσης «Ιησούς Χριστός Νικά»

Δημοσίευση 4/12/2020 | 19:20

Ρασοφόρος βεβήλωσε το Μνημείο Θυμάτων Ολοκαυτώματος στη Λάρισα

To Μνημείο Θυμάτων Ολοκαυτώματος στη Λάρισα βεβήλωσε, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου, ένας ρασοφόρος μέσης ηλικίας, σύμφωνα με την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας, που δημοσίευσε και φωτογραφίες.

Κρατώντας μπροστά στο σώμα του μια θρησκευτική εικόνα, σχημάτισε με μαύρο σπρέι το σύμβολο της φράσης «Ιησούς Χριστός Νικά», όπως αναφέρεται, ενώ στη συνέχεια σχεδίασε δύο φορές ακόμα το ίδιο σύμβολο στον τοίχο του περίβολου της Συναγωγής, που βρίσκεται αυτή την εποχή σε στάδιο αναστήλωσης.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές ενώ ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κατέθεσε μήνυση.

«Καμιά ανοχή στο φανατισμό, στη μισαλλοδοξία και στον αντισημιτισμό»

«Θρησκευτικό φανατισμό και μισαλλοδοξία αποπνέει ο νέος βανδαλισμός ιερών εβραϊκών χώρων στη Λάρισα», τονίζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) σε ανακοίνωσή του για τον χθεσινό βανδαλισμό του Μνημείου Ολοκαυτώματος και της Συναγωγής στη θεσσαλική πόλη.

«Χρησιμοποιώντας θρησκευτικά σύμβολα, οι ιερόσυλοι αποτύπωσαν το αντιεβραϊκό τους μίσος στην εξωτερική πρόσοψη της Συναγωγής Λάρισας, καθώς και στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, εκφράζοντας την απαξίωση τους για την ιερότητα των χώρων και καταπατώντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος», αναφέρει το ΚΙΣΕ υπογραμμίζοντας την καταδίκη του ελληνικού εβραϊσμού για τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις.

Ζητά, δε, από τις αρμόδιες Αρχές τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

«Υπενθυμίζουμε τη δήλωση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, μόλις προ δύο ημερών: “Η Ευρώπη στέκεται σταθερά ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Η εβραϊκή ζωή είναι και πάντα θα είναι τμήμα των Ευρωπαϊκών κοινωνιών, καθώς και του τρόπου ζωής μας”», επισημαίνει το ΚΙΣΕ και προσθέτει: «Καμιά ανοχή στο φανατισμό, στη μισαλλοδοξία και στον αντισημιτισμό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων ‑ Προαναγγέλλει μηνύσεις

Ελλάδα 17.02.2026
«Ενεργό παρακράτος, οργανωμένο έγκλημα και απόπειρα πολιτικής εξόντωσης» – Όσα είπε για τις καταγγελίες

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Προκλητική παραγγελία ‑ εμπαιγμός για τις εκταφές

Ελλάδα 17.02.2026
Δικηγόρος κάνει λόγο για διάταγμα «δικτατορικού τύπου» με τελεσίγραφα και διαδικασίες άρον-άρον

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Ελλάδα 17.02.2026
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Ελλάδα 17.02.2026
Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Οικονομία 17.02.2026
Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας

Ελλάδα 17.02.2026
Μια γυναίκα οδηγούσε ένα πατίνι σε δρόμο στην Κρήτη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός 17.02.2026
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό

Φρένο στις ενοχλητικές κλήσεις: 50.000 ευρώ αποζημίωση για τηλεφωνικό μάρκετινγκ

Ελλάδα 17.02.2026
Κατώτατη αποζημίωση 10.000 ευρώ ανά παράβαση και σαφές μήνυμα συμμόρφωσης στην αγορά

Νέα απεργία στα θέατρα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ‑ Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα 17.02.2026
Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογκών Συμβάσεων Εργασίας

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα 17.02.2026
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του