E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: 18.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

Τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού έδειξαν μια μικρή αποκλιμάκωση

Δημοσίευση 4/12/2020 | 18:05

Κορωνοϊός: 18.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

«Η καμπύλη των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας μειώνεται σχεδόν σε όλη την επικράτεια. Την τρίτη εβδομάδα του lockdown η μείωση των κρουσμάτων ήταν καλύτερη», ανέφερε η κυρία Παπαευαγγέλου, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό. Όπως είπε, τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται στις 18.000.

«Τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη καταγράφουν πάνω από 300 κρούσματα αντίστοιχα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι σήμερα στην χώρα νοσηλεύονται 4.000 ασθενείς και οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι γεμάτες.

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει. Αναφορικά με τις εισαγωγές έχουμε μια μικρή μείωση. Έχουμε περίπου 360 εισαγωγές κάθε μέρα, είπε.

«Είναι σαφές ότι δεν πάει να σπάσει αυτή η αλυσίδα της μετάδοσης. Ο ιός έχει αποδείξει ότι είναι πολύ πιο πονηρός από εμάς» πρόσθεσε.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για ένα συνεχές πινγκ πονγκ από τους εργασιακούς χώρους στο σπίτι, κάτι το οποίο αποτελεί μια πιθανή εξήγηση του συνεχιζόμενου β’ κύματος.

«Διανύουμε έναν μαραθώνιο και έχουμε ακόμα πολλά χιλιόμετρα μπροστά μας και πολλές ανηφόρες. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό τον αγώνα», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, τόνισε ότι «ακόμα και όταν έρθουν τα εμβόλια χρειαζόμαστε πολλούς μήνες για να πετύχουμε αυτό το τείχος ανοσίας».

«Δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι μόλις κάνουμε την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούμε να κάνουμε ένα πάρτι».

Μαγιορκίνης: Τα ενεργά κρούσματα εξακολουθούν να παραμένουν υψηλά

«Η μείωση στο προφίλ νοσηρότητας συνεχίστηκε, αν και με πιο αργούς ρυθμούς, από την προηγούμενη βδομάδα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μαγιορκίνης, και πρόσθεσε ότι τα ενεργά κρούσματα εξακολουθούν να παραμένουν υψηλά, παρότι καταγράφεται μείωση των νέων κρουσμάτων 15-20% στην Αθήνα και 20-22% στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, όπως είπε, καταγράφεται μικρή υποχώρηση στην διάγνωση νέων κρουσμάτων στους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών.

Η μείωση στα μεγάλα αστικά κέντρα όσον αφορά ρυθμό αναπαραγωγής RT είναι ξεκάθαρη, καθώς αυτός ο αριθμός παραμένει κάτω από το 1, εξήγησε και κάλεσε όλους να προσέξουν και ιδίως όσοι βρίσκονται σε μικρές πόλεις και χωριά. «Το ότι δεν ζούνε σε μεγάλες πόλεις δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν μας αφορά» κατέληξε.

«Δεν έχω αναφέρει ποτέ για διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων. Υπάρχει ένα και μόνο μητρώο», είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Χαρδαλιάς: Έξι περιοχές της χώρας «στο κόκκινο»
Τα στοιχεία δείχνουν ότι δυστυχώς σε κάποιες περιοχές, τα μέτρα δεν τηρούνται, όπως πρέπει, είπε από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, και αναφέρθηκε στις έξι περιφερειακές ενότητες που είναι στο «κόκκινο» και ειδικότερα την Πιερία, Πέλλα, Ημαθία, Δράμα, Ξάνθη και Φλώρινα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού ειδικά για τις περιοχές αυτές, σημειώνοντας ότι εκεί δεν φαίνεται να υπάρχει η αναμενόμενη μείωση κρουσμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα Θεοφάνια σε Αθήνα και Πειραιά

Ελλάδα 06.01.2026
Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων

Πώς το ταξίδι στον Παναμά κατέληξε σε τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων

Κόσμος 06.01.2026
Μια Ελληνίδα συμβολαιογράφος πέθανε κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά, ενώ ο δικηγόρος σύζυγός της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

«Αιχμάλωτος πολέμου», «ηγέτης της Βενεζουέλας» και «αθώος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Μαδούρο – Όσα έγιναν στα 40 λεπτά της ακρόασης

Κόσμος 06.01.2026
Ο Τραμπ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές στη Βενεζουέλα μέσα τις επόμενες τριάντα ημέρες

Καρυστιανού για νέο κόμμα: Οι διεργασίες, αν θα είναι η ίδια πρόεδρος και η αιχμιρή κριτική στον Τσίπρα

Πολιτική 06.01.2026
Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μίλησε για τα χαρακτηριστικά του νέου σχηματισμού και απάντησε στο ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τα τρακτέρ ‑ Στο τραπέζι επικαιροποιημένος αστυνομικός σχεδιασμός

Ελλάδα 06.01.2026
Το πρωί της Τετάρτης θα παρουσιαστεί το θετικό πακέτο παρεμβάσεων για αγρότες και κτηνοτρόφους

Σέρρες: Από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής του ήταν νεκρός ο πυροσβέστης – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Η κηδεία του 45χρονου πυροσβέστη θα γίνει αύριο το μεσημέρι - Έκκληση της οικογένειας μέσω δικηγόρου να σταματήσουν οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί και οι εικασίες για τα αίτια θανάτου

Διπλώματα οδήγησης: Τέλος εποχής στη χρήση τους – Οι αλλαγές

Ελλάδα Χτες
Μέχρι πότε θα πρέπει να γίνει η αντικατάστασή τους

Ο πρόεδρος της Κολομβίας έτοιμος να «πάρει τα όπλα» μετά τις απειλές Τραμπ

Κόσμος Χτες
O Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τον κολομβιανό πρόεδρο «άρρωστο άνθρωπο», κατηγορώντας τον ότι «φτιάχνει κοκαΐνη και την πουλά στις Ηνωμένες Πολιτείες»

Μαδούρο: «Είμαι αθώος» – Στις 17 Μαρτίου θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία στη Νέα Υόρκη

Ελλάδα Χτες
Αθώοι δήλωσαν ο Νικολάς Μαδούρο και η Σίλια Φλόρες. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε και θα παρουσιαστούν ξανά στο δικαστήριο στις 17 Μαρτίου. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα

Την Πέμπτη η κηδεία του Γιώργου Παπαδάκη στη Ριτσώνα

Ελλάδα Χτες
Αντί στεφάνων, η οικογένεια παρακαλεί όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του με δωρεά σε οργανισμούς

Η Μαρία Σάκκαρη έστειλε την Ελλάδα στα προημιτελικά του United Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Επόμενη σειρά αγώνων με την Ελβετία την Τετάρτη για μια θέση στα ημιτελικά