E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Τι περιλαμβάνει το επιχειρησιακό σχέδιο για την επέτειο της δολοφονίας

Δημοσίευση 4/12/2020 | 08:40

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ, ευέλικτες ομάδες ταχείας επέμβασης, drones, ελικόπτερα, Αίαντες και πτυσσόμενοι φραγμοί, θα χρησιμοποιηθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο για την επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγοροπουλου.

Μάλιστα, οι εισηγήσεις λένε ότι στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο μαθητής αλλά και σε άλλα σημεία, όπως Προπύλαια, Κλαυθμώνος, Πολυτεχνείο, θα υπάρχουν από νωρίς το πρωί της Κυριακής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έτσι ώστε να μη γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες.

Τα τελικά μέτρα θα «κλειδώσουν» σήμερα το απόγευμα στη μεγάλη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η βασική διαφορά στο σχεδιασμό συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, έγκειται στο γεγονός ότι δεν θα γίνουν εκδηλώσεις για την επέτειο. Συνεπώς, μιλάμε για ένα πλάνο που αποκλείει τις εκδηλώσεις και η λογική βασίζεται πάνω στα αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Έτσι, όλοι οι δρόμοι θα μείνουν ανοικτοί, πορεία δεν θα γίνει και η Αστυνομία θα επιλαμβάνεται στα σημεία που κάποιοι επιχειρήσουν να συγκεντρωθούν εφαρμόζοντας τον νόμο και επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα που αφορούν στην παραβίαση των μέτρων για τη διασπορά του Covid-19.

Παράλληλα από νωρίς το πρωί ευέλικτες ομάδες αστυνομικών ταχείας επέμβασης θα πραγματοποιούν ελέγχους σε άτομα που κατευθύνονται προς το κέντρο προκειμένου να μην τους αφήνουν να πλησιάσουν εκεί όπου υπάρχουν καλέσματα. Το βασικό ζητούμενο είναι να μην υπάρχει συγκέντρωση πολλών ατόμων σε διάφορα σημεία, καθώς ο κίνδυνος υπέρ-μετάδοσης του ιού είναι ορατός. Για το λόγο αυτό, όλοι οι αστυνομικοί από τα ΜΑΤ και τη ΔΙ.ΑΣ μέχρι τη ΔΡΑΣΗ και την ΟΠΚΕ, θα κινούνται σε αυτό τον άξονα. Αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου υπάρχουν διαδικτυακά καλέσματα για συγκεντρώσεις.

Οι περιπολίες και τα μπλόκα θα είναι πολλά, τα drones θα επιτηρούν από αέρος τα σημεία που πιθανόν να υπάρξει συνωστισμός και θα δίνουν On line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας, ενώ τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα τελούν υπό αυστηρή εποπτεία. Οι ειδικοί διαπραγματευτές θα αναλάβουν αυτού του είδους τις επαφές και αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της διάλυσης, τότε θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο που είναι η επιβολή διοικητικών προστίμων που ξεκινούν από 300 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας, 3000 για τα φυσικά πρόσωπα ως διοργανωτές συναθροίσεων και φθάνει μέχρι 5000 για τα νομικά πρόσωπα.

Αν κάποιοι παρά τις προτροπές και τα πρόστιμα επιμείνουν να συγκεντρωθούν, τότε θα υπάρξουν πιο δυναμικές αντιδράσεις που θα έχουν να κάνουν με ρίψη νερού από τους Αίαντες μέχρι ήπια χρήση χημικών. Ουσιαστικά μιλάμε για μια κλιμακωτή αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ που ξεκινά από τον διάλογο και τις συστάσεις και φθάνει μέχρι τη ρίψη δακρυγόνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκλονιστικό βίντεο: Αντιφρονούντες σε φυλακή του Ιράν λένε τραγούδι αντίστασης λίγο πριν εκτελεστούν

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Στο βίντεο που φέρεται να έχει τραβηχτεί μέσα από τη φυλακή Γκεζέλ Χεσάρ φαίνονται έξι Ιρανοί αντιφρονούντες να τραγουδούν ένα τραγούδι αντίστασης λίγα λεπτά πριν την εκτέλεσή τους

ΕΕ: Νέο κύμα ακρίβειας περιμένουν οι πολίτες

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Απαισιοδοξία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ, τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η αποχώρηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εντείνει τις πιέσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και αναδιαμορφώνει τις γεωπολιτικές ισορροπίες

Γερμανία: Η φάλαινα Τίμι φορτώθηκε σε μαούνα σε μια ύστατη προσπάθεια για τη διάσωσή της

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Η διάσωσή της έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου

Έγκλημα στη Μεσσηνία: 42χρονος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό σε στάβλο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η σορός εντοπίστηκε στην συνοικία Μπουρνιά της Καλαμάτας

Στο φως η σοκαριστική επιστολή που άφησε ο 89χρονος πιστολέρο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Τι αναφέρει στην επιστολή του στα ΜΜΕ ο 89χρονος που εισέβαλε με όπλο στον ΕΦΚΑ και στο Πρωτοδικείο και τραυμάτισε 5 άτομα

Διευθύντρια σχολείου σκοτώθηκε πέφτοντας από ταράτσα πολυκατοικίας στον Κολωνό

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό

Απόδειξη θανάτου: Ξέθαψε την αδερφή του και πήγε με τον σκελετό της στην τράπεζα για ανάληψη

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ο άνδρας ως αναλφάβητος, δεν μπορούσε να κατανοήσει τη διαδικασία που απαιτείται όταν πεθάνει ο δικαιούχος ενός τραπεζικού λογαριασμού και έπραξε κατά γράμμα αυτό που του ζήτησαν