Ο πιο τρομακτικός κακός του Hollywood πέρασε στην αιωνιότητα
Ο κακός του «Mad Max» δεν είναι πια μαζί μας
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 3/12/2020 | 21:29

Μια θρυλική ταινία, ένα πρωτοποριακό σενάριο, εκατομμύρια κόσμου που πιστεύουν πως είναι μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, και μια μορφή που ενσάρκωνε τον κακό που έγινε αφίσα σε πολλά δωμάτια.
Η είδηση πως ο Hugh Keays-Byrne, που ενσάρκωσε τον Toecutter στο πρώτο «Mad Max» του 1979, και επέστρεψει ως πολέμαρχος Immortan Joe στο «Mad Max: Fury Road» του 2015, δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε σε ηλικία 73 ετών, ήσυχα και ειρηνικά στον ύπνο του.
Και αν η μορφή του σκορπούσε τρόμο στις ταινίες, όσοι τον γνώριζαν μιλούν για πράο άτομο που δεχόταν το διαφορετικό και πίστευε πάντα στον διάλογο.
Ηθοποιός θεάτρου με σεξπιρικό ρεπερτόριο, έγινε διάσημος όταν ο σκηκοθέτης του πρώτου Mad Max είδε στο βλέμμα του τον απόλυτο κακό. Και δεν έπεσε έξω.
Ο Μίλερ που σκηνοθέτησε τη ταινία του 2015 δεν δεχόταν άλλον ηθοποιό για τον ρόλο του κακού παρά τις πιέσεις των στούντιο και κέρδισε τις εντυπώσεις αφού η μπάσα φωνή του και το διαπεραστικό του βλέμμα έδωσαν βάθος και ένταση στον χαρακτήρα.
Ποιο συστατικό της Taco Bell κρύβεται πίσω από τη μεγάλη επιδημία διάρροιας στις ΗΠΑ;
Ποιος πλήρωσε σχεδόν 5 εκατ. δολάρια για τη φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ 1958;
Το σπάνιο φαινόμενο στη θάλασσα που μπερδεύει όποιον το δει
Το πιο αρχαίο ερωτικό γκράφιτι στον κόσμο βρέθηκε σε ελληνικό νησί
Τι πάθηση έχει ο άνθρωπος με τα περισσότερα δόντια στον κόσμο
Μπορούν να φυτρώσουν ρεβίθια στη Σελήνη; Το εντυπωσιακό πείραμα που πέτυχε
Gentle Parenting: Τι είναι, και γιατί πλέον διχάζει τους νέους γονείς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ E-Daily 3.Left 18.07.2026






