E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O... Αδόλφος Χίτλερ εξελέγη στις εκλογές της Ναμίμπια

Τι δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στη Bild

Δημοσίευση 3/12/2020 | 14:47

O... Αδόλφος Χίτλερ εξελέγη στις εκλογές της Ναμίμπια

Οι εκλογές που διενεργήθηκαν στη Ναμίμπια της Αφρικής είχαν πρωταγωνιστή τον... Αδόλφο Χίτλερ. Φυσικά δεν επρόκειτο για κάποιο απόγονο του «Φύρερ» αλλά για απλή συνωνυμία. Το πλήρες όνομά του είναι Αδόλφος Χίτλερ Ουνόνα και όπως λέει ο ίδιος δεν έχει κάποιο σχέδιο για παγκόσμια κυριαρχία.

Μάλιστα ο ίδιος εξελέγη με 85% σε μία πρώην αποικία της Γερμανίας όπου ακόμα και σήμερα κυριαρχούν τα γερμανικά ονόματα τόσο σε ανθρώπους όσο και σε διάφορους δρόμους και τοποθεσίες.

Συγκεκριμένα η Ναμίμπια αποτελούσε αποικία της Γερμανίας μέχρι και τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμα και σήμερα στη Ναμίμπια ζει μία μικρή γερμανόφωνη κοινότητα ενώ τη χώρα επισκέπτονται κάθε χρόνου περίπου 120.000 Γερμανοί πολίτες.

Ο Αδόλφος Χίτλερ Ουνόνα μίλησε στη Bild και τόνισε ότι εξελέγη με το κόμμα SWAPO που κυβερνά τη χώρα από τη στιγμή της ανεξάρτησίας της από τη Νότια Αφρική το 1990. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ναζιστική ιδεολογία. «Ο πατέρας μου, μου έδωσε αυτό το όνομα. Πιθανότατα δεν κατάλαβε τι σημαίνει ο Αδόλφος Χίτλερ», τόνισε ο Αφρικανός πολιτικός. «Όταν ήμουν παιδί πίστευα ότι είναι ένα κανονικό όνομα. Όμως όταν μεγάλωσα κατάλαβα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Ακόμη υποστήριξε ότι η σύζυγός του τον αποκαλεί Άντολφ ενώ ανέφερε πως «δεν μπορούσα να αλλάξω το όνομα. Είναι σε όλα τα επίσημα έγγραφα. Είναι πολύ αργά γι‘ αυτό», επεσήμανε. «Το γεγονός ότι έχω αυτό το όνομα δεν σημαίνει ότι θέλω να κατακτήσω την Οσάνα», είπε ακόμη σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σημειώνεται πως ο Αδόλφος Χίτλερ Ουνόνα πέτυχε την εκλογή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ναμίμπια καθώς ψηφίστηκε από 1.196 συμπολίτες του. Όσον αφορά το κόμμα του συγκέντρωσε 57% σε ολόκληρη τη χώρα ενώ το 2015 είχε συγκεντρώσει το 83% των ψήφων!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στην Αργεντινή: Φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά το «σημείο μηδέν» του χανταϊού

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ελέγχους

«Ο παράδεισος κέρδισε έναν άγγελο»: Το σπαρακτικό μήνυμα της αδερφής του Νικήτα μετά την κηδεία

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
«Καλό ταξίδι στο φως ζωή μου, που έφυγες και με άφησες εδώ μόνη μου» έγραψε επίσης η νεαρή σε ανάρτησή της στο Facebook.

Τροχαίο με πατίνι στον Ασπρόπυργο: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 12χρονος που νοσηλεύεται στο Αγλαΐα Κυριακού

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Μετά από πολύωρα χειρουργεία, μάχη για τη ζωή του δίνει στη ΜΕΘ ο 12χρονος που είχε τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στον Ασπρόπυργο.

Δύο Αυστραλές, σύζυγοι τζιχαντιστών, κατηγορούνται για κράτηση σκλάβας στη Συρία

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Επέστρεψαν στην Αυστραλία μετά από δέκα χρόνια σε συριακό καταυλισμό-φυλακή.

Χανταϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων ‑ Τα συμπτώματα

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Συνολικά πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού έχουν προκαλέσει συναγερμό ενώ τρείς άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους

Πατίνια εκτός ελέγχου: Βίντεο με ταχύτητες 120 χλμ στη Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Πλήρης ασυδοσία και έλλειψη μέτρων ασφαλείας

Επέλαση αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Να πλύνεις το αυτοκίνητό σου ή όχι;

Η Anthropic λέει ότι έμαθε στα AI agents να «ονειρεύονται»

E-Daily 3.Left Χτες
Η νέα λειτουργία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να δημιουργήσει πιο αυτόνομα και «ευφυή» AI systems