E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Τι κατέγραψαν δέκα μετεωρολογικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα

Δημοσίευση 2/12/2020 | 16:11

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Ο καιρός αλλάζει ραγδαία με ισχυρές καταιγίδες, καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να προκαλέσουν βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, σταδιακά από το πρωί της Πέμπτης αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, καταιγίδες στο Ιόνιο όπου βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά, και μέτριους και βαθμιαία ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο και σχεδόν θυελλώδεις στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ειδικότερα, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική και Βόρεια Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και στο Ιόνιο, οι οποίες μετά το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα. Η ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς), 8 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 5 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το απόγευμα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα όπου τις νυχτερινές ώρες θα ενταθούν περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 5 μποφόρ. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλλων Σμύρνης: Σήκωσε το πρωτάθλημα και επέστρεψε στη Γ` Εθνική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Α` ΕΠΣΑ και κλείδωσε την επιστροφή του στην Γ` Εθνική

Συναγερμός στον Περσικό Κόλπο: Επίθεση σε φορτηγό πλοίο ανοιχτά του Ιράν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αναφορά για πολλαπλά μικρά σκάφη κοντά στο Σιρίκ - Ασφαλές το πλήρωμα, σε επιφυλακή η ναυτιλιακή κοινότητα

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ – «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι με την υπόθεση της Μυρτούς «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για νέο κύκλο ερευνών σχετικά με κυκλώματα ναρκωτικών στο νησί»

Σερ Αλεξ Φέργκιουσον: Στο νοσοκομείο ο ιστορικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του

«Δεν μπορούσα να πω ούτε το όνομά μου»: Η σοκαριστική μαρτυρία μιας Ουκρανής μετά από τον ξυλοδαρμό της στο Ντουμπάι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η σοκαριστική υπόθεση της Maria Kovalchuk παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα περιστατικά που καταγράφηκαν στο Ντουμπάι το 2025

Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ: Drone επιτέθηκε σε εργαστήριο ελέγχου εξωτερικής ραδιενέργειας

Κόσμος Χτες
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στο εργαστήριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Νέα Μάκρη: Αγρια δoλoφovία 36χρονου ‑ Συνελήφθη η σύζυγός του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση

Μετρό: Ποιοι σταθμοί της Γραμμής 2 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα και αύριο

Ελλάδα Χτες
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Γραμμή 2 του Μετρό την Κυριακή (3/5) και την Δευτέρα (4/5) λόγω εργασιών στο Μετρό

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα

Ελλάδα Χτες
Αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ζωής στον αρχαίο κόσμο

Σε τροχιά γύρω από τη Γη οι 4 πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι για πρόληψη των πυρκαγιών

Ελλάδα Χτες
Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από την OroraTech, αποτελεί το πρώτο εθνικό δορυφορικό σύστημα σχεδιασμένο για την ανίχνευση και παρακολούθηση πυρκαγιών

Εταιρεία λάνσαρε chatbot που επιτρέπει συνομιλίες με τον «Ιησού» έναντι 1,99 δολαρίων το λεπτό

Tech + Science Χτες
Εταιρεία χρεώνει άτομα 1,99 δολάρια ανά λεπτό για να μιλήσουν με το Avatar του Ιησού με τεχνητή νοημοσύνη.