E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Τι κατέγραψαν δέκα μετεωρολογικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα

Δημοσίευση 2/12/2020 | 16:11

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Ο καιρός αλλάζει ραγδαία με ισχυρές καταιγίδες, καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να προκαλέσουν βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, σταδιακά από το πρωί της Πέμπτης αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, καταιγίδες στο Ιόνιο όπου βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά, και μέτριους και βαθμιαία ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο και σχεδόν θυελλώδεις στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ειδικότερα, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική και Βόρεια Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και στο Ιόνιο, οι οποίες μετά το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα. Η ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς), 8 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 5 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το απόγευμα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα όπου τις νυχτερινές ώρες θα ενταθούν περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 5 μποφόρ. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δολοφόνησε τον γείτονά του όταν πήγε να του γκρεμίσει το σπίτι με εκσκαφέα: Αθωώθηκε από το δικαστήριο

Κόσμος Χτες
Το τραγικό περιστατικό στην Ιταλία είχε σημειωθεί ενώ η οικογένεια του 54χρονου δολοφόνου, Σάντρο Μουνιάι, έτρωγε παραδοσιακά εδέσματα, παραμονή των Θεοφανίων

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και Αντικύθηρα

Ελλάδα Χτες
Το εστιακό βάθος είναι στα 23,9 χιλιόμετρα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Επαναλειτουργεί τη Δευτέρα η βασική γραμμή

Ελλάδα Χτες
Το ωράριο για την εορταστική περίοδο

Ορειβάτης άφησε τη σύντροφό του στο ψηλότερο βουνό της Αυστρίας για να φέρει βοήθεια και αυτή πέθανε από το κρύο

Κόσμος Χτες
Ο άνδρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια

60.000 αφρικανικοί πιγκουίνοι πέθαναν από ασιτία καθώς τα αποθέματα σαρδέλας καταρρέουν

Tech + Science Χτες
Το 2024, το είδος κατατάχθηκε επισήμως «κρισίμως κινδυνεύον», με λιγότερα από 10.000 ζευγάρια σε αναπαραγωγική ηλικία

Συναγερμός για τους «τιμωρούς των παιδόφιλων» στη Θεσσαλονίκη – Οι τρεις ενέδρες και οι ξυλοδαρμοί

Ελλάδα Χτες
Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πίσω από τους ξυλοδαρμούς βρίσκονται άτομα που έχουν αναλάβει το ρόλο των τιμωρών των παιδόφιλων

Τελεσίγραφο των ΗΠΑ στην ΕΕ: Αναλάβετε την πλειονότητα των δαπανών για το ΝΑΤΟ έως το 2027

Κόσμος Χτες
Αν η προθεσμία δεν τηρηθεί, η Ουάσινγκτον μπορεί να σταματήσει να συμμετέχει σε ορισμένους μηχανισμούς συντονισμού άμυνας του ΝΑΤΟ

Κακοκαιρία Byron: «Βούλιαξε» η Λάρισα ‑ Θύμισαν «Βενετία» τα Μεσάγγαλα

Ελλάδα Χτες
Εικόνες χάους στη Λάρισα με το σφοδρό σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Byron

Κατηγορούμενος που δικαζόταν για ενδοοικογενειακή βία πέθανε στην Ευελπίδων πριν ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου

Ελλάδα Χτες
Κατέρρευσε σε διακοπή της δίκης και δεν υπήρξε χρόνος ούτε καν να χρησιμοποιηθεί απινιδωτής που υπάρχει στα δικαστήρια

Υπερχείλιση φρεατίου λόγω της κακοκαιρίας στην Καλλιθέα – Η απάντηση του Δήμου

Ελλάδα Χτες
Το γεγονός κατέγραψαν πολίτες σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα

Εγκρίθηκε η Νομική του πανεπιστημίου Λευκωσίας UNIC Athens ‑ Ποιες κόπηκαν

Ελλάδα Χτες
Με ένα ναι και δύο όχι από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των Νομικών Σχολών των μη κρατικών πανεπιστημίων