E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Τι κατέγραψαν δέκα μετεωρολογικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα

Δημοσίευση 2/12/2020 | 16:11

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Ο καιρός αλλάζει ραγδαία με ισχυρές καταιγίδες, καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να προκαλέσουν βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, σταδιακά από το πρωί της Πέμπτης αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, καταιγίδες στο Ιόνιο όπου βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά, και μέτριους και βαθμιαία ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο και σχεδόν θυελλώδεις στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ειδικότερα, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική και Βόρεια Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και στο Ιόνιο, οι οποίες μετά το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα. Η ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς), 8 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 5 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το απόγευμα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα όπου τις νυχτερινές ώρες θα ενταθούν περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 5 μποφόρ. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύρινη κόλαση στην Ανδαλουσία με 12 νεκρούς, κάηκαν άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητά τους

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Μάχη με τις φλόγες στην Αλμερία εν μέσω καύσωνα - Την «τεράστια θλίψη» του εξέφρασε ο Πέδρο Σάντσεθ - Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχει και ο στρατός

Φλεγόμενο κτίριο κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» στην Τσεχία

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά σε παλιό εργοστάσιο της Bata στη Ζλιν της Τσεχίας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Η NASA αποκαλύπτει ότι έχει καταγράψει εικόνες με UFO – «Ίσως υπάρχει ζωή παντού εκεί έξω»

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο Τζάρετ Αιζακμαν μίλησε για καταγραφές ανεξήγητων φαινομένων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει δει αποδείξεις για εξωγήινους ή συντρίμμια UFO

Το πετρέλαιο πέφτει, η βενζίνη μένει στα ύψη: Γιατί δεν βλέπουν μείωση οι οδηγοί

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμη Κιουρτζή, τα διυλιστήρια είναι εκείνα που ουσιαστικά ορίζουν τις τιμές στην αντλία

Πάτρα: Κατέληξε εργάτης που τραυματίστηκε από ξύλο που έπεσε από ταράτσα και τον χτύπησε στο κεφάλι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο εργάτης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Συναγερμός στο Παρίσι για το Γαλλία‑Μαρόκο στο Μουντιάλ: Φόβοι για σοβαρά επεισόδια όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το 2022 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης με τη Γαλλία να επικρατεί και να προκρίνεται στον τελικό, τότε είχαν ακολουθήσει σοβαρά επεισόδια στους δρόμους του Παρισιού

Τσεχία: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Πράγας

Κόσμος Χτες
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές

Ζάκυνθος: Η στιγμή που ο πιλότος απομακρύνεται από το φλεγόμενο F‑16

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο χειριστής κατάφερε να οδηγήσει το μαχητικό με ασφάλεια στον διάδρομο προσγείωσης

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο Σωκράτης Φάμελλος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φημολογία αυτή έρχεται να κορυφώσει ένα εκρηκτικό κλίμα εσωστρέφειας

Αλί Χαμενεΐ: Βίντεο δείχνει το καταφύγιο όπου σκοτώθηκε αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς

Κόσμος Χτες
Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την καταστροφή που υπέστη το καταφύγιο του Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη

Σητεία: Αγνοείται η 55χρονη Βασιλική Γκάγκα – Εξαφανίστηκε εδώ και δύο εβδομάδες

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές αναζητούν την 55χρονη Βασιλική Γκάγκα, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν από τη Σητεία από τα τέλη Ιουνίου

Μουντιάλ 2026: Δημοσιογράφοι πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση στη συνέντευξη του Μπραχίμ Ντίαθ

Αθλητικά Νέα Χτες
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Μπραχίμ Ντίαθ, ενόψει του αγώνα Γαλλία - Μαρόκο στα προημιτελικά του Μουντιάλ, δύο δημοσιογράφοι πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση.