E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Grammy: Αποκλείστηκε ο πιο πετυχημένος καλλιτέχνης του `20 από τις υποψηφιότητες

Το «After Hours» του Weeknd για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του Billboard 200

Δημοσίευση 2/12/2020 | 15:45

Grammy: Αποκλείστηκε ο πιο πετυχημένος καλλιτέχνης του `20 από τις υποψηφιότητες

To άλμπουμ του Καναδού τραγουδιστή και παραγωγού, The Weeknd «After Hours» νωρίτερα φέτος, έγινε το πρώτο μετά το «Scorpion» του Drake (2018) που παρέμεινε τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του Billboard 200. Αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Τα singles του άλμπουμ συνέχισαν να κυριαρχούν στα charts και κυρίως το «Blinding Lights», το οποίο έγινε viral.

Μετά από μία χρονιά σαν αυτή, ο Weeknd φαινόταν ότι θα είναι ο κορυφαίος υποψήφιος στα φετινά Grammys. Στο παρελθόν, έχει προταθεί 10 φορές, αλλά πήρε μόνο τρία τρόπαια - καμία από τις νίκες δεν ήταν σε μεγάλες κατηγορίες. Η φετινή θα έπρεπε να είναι η χρονιά του Weeknd στην τελετή απονομής των βραβείων της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ – Grammys Awards.

Τελικά η Ακαδημία ανακοίνωσε τη λίστα υποψηφίων Grammy. Και το όνομα του Weeknd δεν εμφανίστηκε σε αυτή τη λίστα ούτε μία φορά.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων χθες ο Καναδός τραγουδιστής έγραψε στο Twitter: «Η Ακαδημία των Grammys παραμένει διεφθαρμένη. Χρωστάτε σε εμένα, στους θαυμαστές μου και στη διαφάνεια της βιομηχανίας...».

Είναι μια ισχυρή καταγγελία για έναν οργανισμό που υποτίθεται ότι απονέμει τις υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις στη μουσική βιομηχανία. Η δήλωση του Weeknd απηχεί τα ίδια παράπονα που έχουν κάνει οι Jay-Z, Rihanna, Frank Ocean, Drake και πολλοί άλλοι για δεκαετίες.

Και παρά τη μακρά ιστορία των μεγαλύτερων ονομάτων της μουσικής που κάνουν λόγο για απαρχαιωμένη και εκτός πραγματικότητας Ακαδημία Ηχογράφησης, τίποτα δεν αλλάζει ποτέ. Ιστορικά, τα μέλη της Ακαδημίας καθυστερούν να εντοπίσουν τάσεις στη μουσική, αναφέρουν δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.

Όμως, τι έγινε και απέκλεισαν ένα άλμπουμ που είχε ταυτόχρονα και καλές κριτικές και εμπορική επιτυχία;

Το Variety αποκάλυψε ότι υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών. Πηγή ανέφερε συγκεκριμένα ότι η ομάδα των Grammys και οι συνεργάτες του The Weeknd ήταν σε διαφωνία επειδή θα εμφανιζόταν τόσο στην τελετή απονομής των βραβείων στις 31 Ιανουαρίου όσο και στο σόου στο ημίχρονο του Super Bowl, το οποίο πραγματοποιείται μια εβδομάδα αργότερα. Μετά από διαπραγματεύσεις, τελικά συμφωνήθηκε ότι θα τραγουδούσε και στις δύο εκδηλώσεις.

Όμως, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες και προς έκπληξη όλων ο Weeknd αποκλείστηκε.

Ο προσωρινός πρόεδρος/διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας Χάρβεϊ Μέισον Τζ. ισχυρίζεται ότι η διαφωνία για τις εμφανίσεις δεν είχε καμία σχέση με την απουσία του Weeknd από τις υποψηφιότητες και απάντησε στις κατηγορίες του περί διαφθοράς.

«Δεν νομίζω ότι ο αποκλεισμός του Weeknd θέτει υπό αμφισβήτηση τη διαδικασία ειλικρινά», είπε. «Η διαδικασία υπάρχει για να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την αριστεία. Ήμουν στο "κεντρικό τμήμα" φέτος, όπου αποφασίζονται οι υποψηφιότητες για τις κύριες κατηγορίες, και παρατηρούσα. Οι άνθρωποι σε αυτό είναι επαγγελματίες της μουσικής, στην κορυφή της τέχνης τους, στη δημιουργία τραγουδιών και την παραγωγή και υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες. Και άκουγαν και έκριναν κάθε τραγούδι οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει έλλειμμα στη διαδικασία. Είναι μια μακρά, επίπονη διαδικασία και οι άνθρωποι υπερηφανεύονται για αυτήν», τόνισε.

«Καταλαβαίνουμε ότι ο Weeknd είναι απογοητευμένος που δεν είναι υποψήφιος. Εξεπλάγη και μπορώ να καταλάβω πώς αισθάνεται. Η μουσική του φέτος ήταν εξαιρετική και η συνεισφορά του στη μουσική κοινότητα και στον ευρύτερο κόσμο αξίζουν τον θαυμασμό όλων», ανέφερε.

«Δυστυχώς, κάθε χρόνο, υπάρχουν λιγότερες υποψηφιότητες από έναν αριθμό των άξιων καλλιτεχνών. Για να είμαστε σαφείς, η ψηφοφορία σε όλες τις κατηγορίες τελείωσε πολύ πριν ανακοινωθεί η εμφάνιση του Weeknd στο Super Bowl, οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να επηρεάσει τη διαδικασία υποψηφιότητας», συμπλήρωσε.

Ο ράπερ Drake ζήτησε από τη μουσική κοινότητα να «ξεκινήσει κάτι νέο» ως αντικατάσταση των Grammy Awards, μετά τον αποκλεισμό του Weeknd από τις υποψηφιότητες.

Σε δήλωση στο Instagram, ο Drake είπε ότι είναι καιρός οι μουσικοί να προχωρήσουν πέρα από τα Grammys.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που έσπευσαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Weeknd ήταν ο Σερ Έλτον Τζον, ο οποίος ανάρτησε το εξώφυλλο του «Blinding Lights» στο Instagram και έγραψε: «Κατά την ταπεινή γνώμη μου θα έπρεπε να είναι το Τραγούδι και η Ηχογράφηση της Χρονιάς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πολωνική ταινία του Netflix που θα φέρει το καλοκαίρι στο σπίτι σου

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα κρυμμένο διαμαντάκι της πλατφόρμας

Κωνσταντίνος Αργυρός: Ποια κορυφαία Τουρκάλα τραγουδίστρια τον «συναντά» στο νέο του τραγούδι

Μουσική Χτες
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί ντουέτο με την Τουρκάλα σταρ Sila, ενώνοντας την ελληνική και την τουρκική μουσική σκηνή.

Baywatch: Κυκλοφόρησε νέο teaser για το reboot της εμβληματικής σειράς

E-Daily 3.Left Προχτές
Περιλαμβάνει 12 επεισόδια και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2027

Η σειρά που βλέπουν όλοι φέτος: 97% στο Rotten Tomatoes ‑ Τη συγκρίνουν με το Twin Peaks

E-Daily 3.Left Προχτές
Όσοι είδαν αυτή τη σειρά λένε το ίδιο πράγμα: «Δεν μοιάζει με καμία άλλη»

10 αστυνομικά μυθιστορήματα που θα σε κρατήσουν ξάγρυπνο στις καλοκαιρινές διακοπές

E-Daily 3.Left 02.07.2026
Από απομονωμένα νησιά μέχρι πολυτελή κρουαζιερόπλοια - οι καλύτερες αστυνομικές ιστορίες για τις φετινές διακοπές σου

Anilio Park Festival: Τι κάνει το βουνίσιο φεστιβάλ της Πίνδου μια εμπειρία ζωής


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ E-Daily 3.Left 02.07.2026
Οι διοργανωτές του Anilio Park Festival μιλούν για το τριήμερο camping, τις δραστηριότητες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου και το όραμα για το μέλλον του θεσμού.

Οδύσσεια: Αυτό είναι το τελευταίο τρέιλερ για την ταινία του Νόλαν λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η ταινία με το λαμπερό καστ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο στις 17 Ιουλίου

«Οδύσσεια» του Christopher Nolan: Μεταμεσονύκτιες Πρώτες Προβολές στην IMAX των Village Cinemas

Σινεμά 01.07.2026
Δύο ειδικές προβολές στην αίθουσα IMAX with Laser του The Mall Athens στις 00:05 και στις 04:00 το βράδυ της Τετάρτης 15 προς Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026.

Εκδόσεις Πατάκη: 8 νέες κυκλοφορίες σε λογοτεχνία, ιστορία και δοκίμιο

Better life 01.07.2026
Από τον Θεόδωρο Γρηγοριάδη και τη Λύντια Τριχά έως τους Τζάστιν Τόρρες, Ρόμπερτ Κάπλαν και Πασκάλ Μπρυκνέρ, οι νέοι τίτλοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών.

Ο Sting κυκλοφορεί νέο live άλμπουμ «The Night Watch: Live at the Rijksmuseum»

Μουσική 01.07.2026
Το 12τραγουδο άλμπουμ, ηχογραφημένο μέσα στο εμβληματικό μουσείο του Αμστερνταμ, κυκλοφορεί σε CD, βινύλιο και ψηφιακές πλατφόρμες.

Η Dua Lipa άνοιξε βιβλιοπωλείο, αλλά γιατί μιλούν όλοι γι` αυτό;

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η Dua Lipa μετατρέπει το πιο εμβληματικό βιβλιοπωλείο της Πορτογαλίας σε καταφύγιο 100 λογοκριμένων βιβλίων που αμφισβητούν την εξουσία.

Ταινίες της εβδομάδας: Πως πέθανε ο Ρομπέν των Δασών και το αμερικανικό remake μιας ισπανικής κωμωδίας

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Οι ταινίες που θα κ`άνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες