E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Jen Psaki: Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Η καταγωγή από τη Μεσσηνία και η θητεία της επί των προεδριών Obama

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 2/12/2020 | 00:07

Jen Psaki: Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Η Jen Psaki μπορεί να μην ήταν ξανά στη θέση του εκπρόσωπου του Λευκού Οίκου, αλλά δεν είναι νέο πρόσωπο στην οικία του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ. Ωστόσο Ο Joe Biden γνώριζε την δουλειά της επί προεδρίας Obama γι’ αυτό και την εμπιστεύτηκε αρχικά ως γενική συντονίστρια της προώθησης των κυβερνητικών στελεχών και τώρα ως εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.

Χθες η Jen Psaki έκλεισε τα 42 της χρόνια. Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1978 στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Η καταγωγή της είναι ελληνική από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη και συγκεκριμένα από την Μεσσηνία, ενώ από την πλευρά της μητέρας, η καταγωγή της είναι ιρλανδική και πολωνική.

Αποφοίτησε από το Λύκειο το 1996 και τέσσερα χρόνια αργότερα από το κολέγιο William & Mary της Βιρτζίνια με πτυχίο στην Αγγλική γλώσσα. Εκεί ήταν μέλος της αδελφότητας Χι Ωμέγα και μέλος της ομάδας κολύμβησης.

Από την επόμενη κιόλας χρονιά μπλέχτηκε με την πολιτική. Έγινε μέλος της καμπάνιας επανεκλογής των δημοκρατικών Tom Harkin στην Γερουσία και Tom Vilsack ως κυβερνήτης, στην πολιτεία της Αϊόβα. Ακολούθησε η θέση ως αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου στην καμπάνια του John Kerry για τις προεδρικές εκλογές το 2004.

Αφού βοήθησε τον Obama στην προεκλογική του εκστρατεία, πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου το 2009 ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου και αργότερα ως αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας. Το 2011 έφυγε για να αναλάβει την θέση της αντιπροέδρου σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων στην Ουάσιγκτον.

Ωστόσο την επόμενη χρονιά έγινε ξανά μέλος της εκστρατείας του Obama και το 2013 ανέλαβε το πόστο της εκπροσώπου τύπου του State Department. Η πρόσληψή της στη συγκεκριμένη θέση έδωσε τροφή σε φήμες ότι θα αναλάβει τη θέση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου όταν έφυγε ο John Carney. Ωστόσο tom Μάιο του 2014, ανακοινώθηκε πως τη θέση θα αναλάβει ο Josh Earnest.

Το 2015 διορίστηκε στη θέση της εκπροσώπου επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Μετά το τέλος της δεύτερης θητείας του Barack Obama εργάστηκε ως πολιτική αναλύτρια στο CNN πριν από μερικές εβδομάδες, εντάχθηκε στην ομάδα του Joe Biden και της Kamala Harris που προετοιμάζει τη μεταβίβαση της προεδρίας μετά την εποχή Τrump.

Ο Joe Biden ανακοίνωσε στις 30 Νοεμβρίου πως η Psaki αθ είναι μια από τις επτά γυναίκες που θα στελεχώσουν το τμήμα επικοινωνιών του προέδρου, με επικεφαλής της την Kate Bedingfield. Η Psaki ύστερα από 6 χρόνια αναμονής, θα αναλάβει τελικά τα καθήκοντα της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου. Και όλοι ελπίζουμε ότι θα τα πάει πολύ καλύτερα από τους 4(!) που χρησιμοποιήσε ο Donald Trump μέσα σε 4 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος πλήρωσε σχεδόν 5 εκατ. δολάρια για τη φανέλα του Πελέ από το Μουντιάλ 1958;

E-Daily 1.Hero 18.07.2026
Η ιστορική φανέλα του Βραζιλιάνου θρύλου από τον τελικό του 1958 πουλήθηκε σε δημοπρασία του Sotheby`s έναντι 4,9 εκατομμυρίων δολαρίων, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις ακριβότερες ποδοσφαιρικές φανέλες όλων των εποχών.

Το σπάνιο φαινόμενο στη θάλασσα που μπερδεύει όποιον το δει

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Η εντυπωσιακή Fata Morgana κάνει καράβια να μοιάζουν σαν να πετούν πάνω από τη θάλασσα και εξηγεί γιατί πολλοί πίστεψαν σε UFO και πλοία-φαντάσματα

Το πιο αρχαίο ερωτικό γκράφιτι στον κόσμο βρέθηκε σε ελληνικό νησί

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή των αρχαίων Ελλήνων μέσα από πέτρινες επιγραφές 2.500 χρόνων

Τι πάθηση έχει ο άνθρωπος με τα περισσότερα δόντια στον κόσμο

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Η σπάνια πάθηση που του χάρισε παγκόσμιο ρεκόρ

Μπορούν να φυτρώσουν ρεβίθια στη Σελήνη; Το εντυπωσιακό πείραμα που πέτυχε

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Το πείραμα αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον τώρα που οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιστρέψουν στη Σελήνη

Gentle Parenting: Τι είναι, και γιατί πλέον διχάζει τους νέους γονείς


ΡΕΠΟΡΤΑΖ E-Daily 3.Left 18.07.2026
Μια γονεϊκή φιλοσοφία που θέλει συζήτηση

Όταν 20 άνθρωποι συνεργάστηκαν για 96 λεπτά και έσωσαν μια ζωή

E-Daily 3.Left Χτες
Η ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια στον χρόνο

Το έγκλημα που πάγωσε μια ολόκληρη χώρα και έμεινε άλυτο για 30 χρόνια, πριν γίνει ταινία

E-Daily 3.Left Χτες
Τι δεν ήξερες για τις δολοφονίες που πάγωσαν τη Νότια Κορέα

Έπινε κάθε μέρα καφέ από την ίδια κούπα για 20 χρόνια, το τέλος είναι ανατριχιαστικό

E-Daily 3.Left Χτες
Το αντικείμενο που είχε πάντα μαζί του αποδείχθηκε μοιραίο

Έριξαν 120 εκατ. τόνους άμμου στον Ατλαντικό: Πώς μια αφρικανική χώρα «έκλεψε» χώρο από τον ωκεανό για να χτίσει μια πόλη από το μηδέν!

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Eko Atlantic, η φουτουριστική μητρόπολη που αναδύεται από τη θάλασσα δίπλα στο Λάγκος, προκαλεί θαυμασμό αλλά και έντονες αντιδράσεις.