E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δράμα: Πέθανε και δεύτερη νοσηλεύτρια από τον ιό

«Έφυγε η Σοφία της καρδιάς μας»

Δημοσίευση 1/12/2020 | 16:12

Δράμα: Πέθανε και δεύτερη νοσηλεύτρια από τον ιό

Είναι η δεύτερη νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Δράμας που χάνει τη ζωή της από την πανδημία

Μπορεί οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του πολέμου με αυτό τον ύπουλο και αόρατο εχθρό να έχουν αποκτήσει «ανοσία» απέναντι στις απότομες και έντονες εναλλαγές συναισθημάτων, όντας αναγκασμένοι να εργάζονται υπό αδιανόητα δύσκολες συνθήκες, σα να πρόκειται για αυτόνομα μετακινούμενα ρομπότ ειδικά τον τελευταίο μήνα με τις αυξανόμενες εισαγωγές περιστατικών Covid, ωστόσο υπάρχουν στιγμές σαν κι αυτή, που ο χρόνος αυτόματα παγώνει.

Πώς να διαχειριστείς το συναίσθημα της απώλειας ενός ανθρώπου με τον οποίο συνυπήρχες για περισσότερο από 30 χρόνια μέσα στον ίδιο χώρο; διερωτώνται συνάδελφοι της 59χρονης Σοφίας Καραγκιοζίδου, μιας εξαίρετης νοσηλεύτριας, μα πάνω απ’ όλα ενός εκπληκτικού ανθρώπου που ήταν εκεί για όλους. Η Σοφία Καραγκιοζίδου με 35ετή πείρα, έχοντας υπάρξει προϊστάμενη στη Μονάδα Καρδιάς του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, κατέληξε έπειτα από 10 μέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου είχε μεταφερθεί καθώς η υγεία της χειροτέρευε μέρα με τη μέρα. «Ο φόβος της ήταν να μην διασωληνωθεί» λέει στο protothema.gr ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, Ιωάννης Παπαδόπουλος. «Δυστυχώς διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης κι εκεί ο οργανισμός δεν την άντεξε» προσθέτει.

Είχε μόλις προλάβει να γίνει γιαγιά, λίγο πριν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Δράμας. Κατάφερε να δει το εγγόνι της από κοντά, αν και η μητέρα του, δηλαδή η κόρη της, όπως και το νεογνό διαγνώστηκαν με Covid-19. Όταν έφτασε η ώρα να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, τους αποχαιρέτησε με το γνωστό της διάπλατο χαμόγελο της, υποσχόμενη να επιστρέψει γρήγορα πίσω τους, γερή και δυνατή για να βοηθήσει την κόρη της και να χαρεί το εγγόνι της. Ονειρευόταν να ζήσει όλες εκείνες τις πρώτες κατακτήσεις: την πρώτη φορά που θα το κρατήσει στην αγκαλιά της, την πρώτη φορά που θα το δει να περπατάει και την πρώτη φορά που θα το ακούσει να λέει «γιαγιά».

Μέσα στον θάλαμο, απολάμβανε εικόνες και βίντεο που της έστελνε η κόρη της στο κινητό της τηλέφωνο και για να την εμψυχώσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι γιατροί ζητούν από τους συγγενείς των νοσηλευομένων να επικοινωνούν μαζί τους στα κινητά τηλέφωνα, να τους μιλούν και να τους λένε πόσο τους αγαπούν, παρόλο που εκείνοι συνήθως δεν μπορούν να απαντήσουν, ειδικά όσοι λαμβάνουν υποστήριξη με οξυγόνο. H επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους επιδρά σημαντικά στην ψυχολογία τους και τους βοηθάει.

Οι μέρες περνούσαν όμως η κατάσταση της υγείας της, δυστυχώς, πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Χωρίς σοβαρό υποκείμενο νόσημα, όπως λένε συνάδελφοι της, μόνο χάπια για την πίεση λάμβανε. Κάποια στιγμή, όταν τα πράματα χειροτέρεψαν, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά και εισαγωγή της σε ΜΕΘ νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό. Την δεδομένη χρονική στιγμή ελεύθερη ΜΕΘ διέθετε το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Έδωσε την μάχη της, όμως δεν τα κατάφερε καθώς ο ιός προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές στον οργανισμό της.

Κι έτσι σήμερα μια ολόκληρη πόλη πενθεί. Η αγαπητή σε όλους Σοφία Καραγκιοζίδου, με την ξεχωριστή ζωντάνια της και το χαμόγελο στα χείλη καταχωρήθηκε ως το δεύτερο θύμα του νοσοκομείου της Δράμας που χάνει τη ζωή του από κορωνοϊό. Είχε προηγηθεί η 52χρονη Άννα Αμβροσιάδου, μια ακόμη εξαίρετη νοσηλεύτρια. Στη λίστα των θυμάτων συγκαταλέγονται και οι σύζυγοι δυο εργαζομένων στο νοσοκομείο, μιας καθαρίστριας και μιας διοικητικής υπαλλήλου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους τέσσερις νεκρούς μέχρι στιγμής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Ελλάδα 11.04.2026
Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία