E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεκέμβριος: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την άρση του lockdown

Όλα δείχνουν μικρή παράταση των περιοριστικών μέτρων και μετά την 7η Δεκεμβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/12/2020 | 14:40

Δεκέμβριος: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την άρση του lockdown

Επικρατέστερη ημερομηνία η 14η του μηνός, όλα ωστόσο θα κριθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών - Για μετά τις γιορτές πάνε τα σχολεία - Στο briefing της Πέμπτης οι ανακοινώσεις από Πέτσα, δεν αποκλείεται τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη την Παρασκευή

Το σχέδιο για την σταδιακή άρση του lockdown και τον «οδικό χάρτη» για τις γιορτές των Χριστουγέννων επεξεργάζεται η κυβέρνηση, αναμένοντας τις εισηγήσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Κατά πληροφορίες, αυτές θα βρίσκονται στα χέρια του πρωθυπουργού το αργότερο μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Έτσι, είναι πολύ πιθανό οι ανακοινώσεις να γίνουν την Πέμπτη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Πέτσας ήταν, άλλωστε, που είχε κάνει και την περασμένη εβδομάδα τις επίσημες ανακοινώσεις για την παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Αυτό ωστόσο δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο ενός τηλεοπτικού μηνύματος του πρωθυπουργού προς τους πολίτες την Παρασκευή, με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει στους πολίτες τις κυβερνητικές αποφάσεις, πάντα σε συντονισμό με τους ειδικούς της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Καθώς φαίνεται, η άρση των περιοριστικών μέτρων θα παραταθεί για τις 14 Δεκεμβρίου, με το λιανεμπόριο και την εστίαση να έχουν τον... πρωταγωνιστικό ρόλο. Το άνοιγμα των σχολείων πιθανότατα θα πάει για μετά τις γιορτές, καθώς ούτως ή άλλως είναι κλειστά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και οι εισηγήσεις των ειδικών δεν «προκρίνουν» το άνοιγμα της εκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση, τα βήματα της κυβέρνησης θα είναι προσεκτικά. Μόλις χθες, άλλωστε, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα. Αλλά μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες, καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός που εξετάζεται προβλέπει σταδιακό άνοιγμα, πάντα ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων. Ηδη, πάντως, υπάρχει μια σχετική αισιοδοξία για βελτίωση της κατάστασης, αφού τα στοιχεία δείχνουν πτώση των κρουσμάτων και μείωση του ιικού φορτίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Νέα 48ωρη απεργία ‑ Πότε θα πραγματοποιηθεί

Ελλάδα 15.01.2026
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Χάνεις χρήματα αν δεν το κάνεις! 27.000 δεν δήλωσαν ΙΒΑΝ για την επιστροφή ενοικίου

Οικονομία 15.01.2026
Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο

Τέξας: Ζηλιάρα γυμνάστρια έριξε βαράκι 11 κιλών στο κεφάλι της ερωτiκής αντιπάλου της

Κόσμος 15.01.2026
Της επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, καθώς και χρηματική εγγύηση

Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Ελλάδα 15.01.2026
Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Στη Βάρη το νέο ίχνος της 16χρονης Λόρας ‑ Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Ελλάδα 15.01.2026
Νέες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η ανήλικη δεχόταν έντονη ψυχολογική πίεση στο οικογενειακό της περιβάλλον, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας

Λιβυή: Ομαδικός τάφος μεταναστών ‑ Ήταν κρατούμενοι σε αγρόκτημα και είχαν υποστεί βασανιστήρια

Κόσμος 15.01.2026
Φωτογραφίες και ένα βίντεο κυκλοφόρησαν ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης

Δένδιας: Οι 4 φρεγάτες θα είναι οι ισχυρότερες στον πλανήτη ‑ Τι είπε για τον πύραυλο ELSA

Πολιτική 15.01.2026
«Θα δημιουργηθούν οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του ελληνισμού», είπε ο υπουργός

«Νομίζεις ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη αλλά δεν είστε» ‑ Παραλήρημα Ράμα εναντίον Έλληνα δημοσιογράφου

Ελλάδα 15.01.2026
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έφτασε να πει ότι το Μαυροβούνιο των 13.810 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 623.000 κατοίκων «είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη χώρα της περιοχής»

Δείτε βίντεο: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Ουτρέχτης, πληροφορίες για τραυματίες

Κόσμος 15.01.2026
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε 10, δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση βρίσκονται - Αγνωστα για την ώρα τα αίτια

Σέρρες: Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 15χρονου ο δικηγόρος του Μανώλης Βονικάκης

Ελλάδα 15.01.2026
Τα νέα δεδομένα καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας

Με κόκκινο μάτι ο Μακρόν στην επιθεώρηση του στρατεύματος

Κόσμος 15.01.2026
Πείτε ότι είναι το «Eye of the Tiger», αστειεύτηκε