E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεκέμβριος: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την άρση του lockdown

Όλα δείχνουν μικρή παράταση των περιοριστικών μέτρων και μετά την 7η Δεκεμβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/12/2020 | 14:40

Δεκέμβριος: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την άρση του lockdown

Επικρατέστερη ημερομηνία η 14η του μηνός, όλα ωστόσο θα κριθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών - Για μετά τις γιορτές πάνε τα σχολεία - Στο briefing της Πέμπτης οι ανακοινώσεις από Πέτσα, δεν αποκλείεται τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη την Παρασκευή

Το σχέδιο για την σταδιακή άρση του lockdown και τον «οδικό χάρτη» για τις γιορτές των Χριστουγέννων επεξεργάζεται η κυβέρνηση, αναμένοντας τις εισηγήσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Κατά πληροφορίες, αυτές θα βρίσκονται στα χέρια του πρωθυπουργού το αργότερο μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Έτσι, είναι πολύ πιθανό οι ανακοινώσεις να γίνουν την Πέμπτη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Πέτσας ήταν, άλλωστε, που είχε κάνει και την περασμένη εβδομάδα τις επίσημες ανακοινώσεις για την παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Αυτό ωστόσο δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο ενός τηλεοπτικού μηνύματος του πρωθυπουργού προς τους πολίτες την Παρασκευή, με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει στους πολίτες τις κυβερνητικές αποφάσεις, πάντα σε συντονισμό με τους ειδικούς της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Καθώς φαίνεται, η άρση των περιοριστικών μέτρων θα παραταθεί για τις 14 Δεκεμβρίου, με το λιανεμπόριο και την εστίαση να έχουν τον... πρωταγωνιστικό ρόλο. Το άνοιγμα των σχολείων πιθανότατα θα πάει για μετά τις γιορτές, καθώς ούτως ή άλλως είναι κλειστά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και οι εισηγήσεις των ειδικών δεν «προκρίνουν» το άνοιγμα της εκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση, τα βήματα της κυβέρνησης θα είναι προσεκτικά. Μόλις χθες, άλλωστε, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα. Αλλά μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες, καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός που εξετάζεται προβλέπει σταδιακό άνοιγμα, πάντα ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων. Ηδη, πάντως, υπάρχει μια σχετική αισιοδοξία για βελτίωση της κατάστασης, αφού τα στοιχεία δείχνουν πτώση των κρουσμάτων και μείωση του ιικού φορτίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί