E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτσας: 120 δόσεις «για να πατήσει ο κόσμος στα πόδια του»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την εστίαση «δύσκολη εξίσωση»

Δημοσίευση 1/12/2020 | 10:10

Πέτσας: 120 δόσεις «για να πατήσει ο κόσμος στα πόδια του»

Τα δεδομένα θα δείξουν πώς θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, είναι ξεκάθαρο ότι οι ημερομηνίες δεν βοηθούν, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως είπε στην αρχή του δεύτερου lockdown υπήρξε μια χαλαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων η οποία περιορίστηκε στη συνέχεια και τώρα παρατηρείται βελτίωση στα στοιχεία, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας αλλά δεν μίλησε για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Για τα σχολεία και την εστίαση

Ιδιαίτερα για τα σχολεία είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετική αντιμετώπιση με βάση τις γεωγραφικές ζώνες αλλά το βάρος ρίχνεται σε όλη την επικράτεια. Για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει της εισηγήσεις των ειδικών, και επεσήμανε ότι ειδικά σε δημοτικά και γυμνάσια το ιικό φορτίο είναι μικρό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την εστίαση«"δύσκολη εξίσωση" και σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι ακόμη και όταν ανοίξει δεν θα υπάρχει νυχτερινή διασκέδαση και δυνατότητα για όρθιους. Αυτό που συζητείται είναι το ζήτημα των εστιατορίων.

Επίσης ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους οργανωμένους φορείς της εστίασης προκειμένου να υπάρξει μακροπρόθεσμη προοπτική και μετά το Πάσχα και το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουν να “ρεφάρουν” όπως με ένα χαμηλότερο ΦΠΑ.

Για την καταγραφή των δεδομένων του κορωνοϊού

Για την Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη είπε ότι ναι, ίσως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα μερικές ημέρες ή μια εβδομάδα νωρίτερα αλλά θύμισε ότι τότε ουδείς δεν είχε εισηγηθεί lockdown.

Διέψευσε κατηγορηματικά τα περί “διπλών βιβλίων” στην καταγραφή των δεδομένων του κορωνοϊού και έκανε λόγο για “απελπισία αντιπολιτευτική”, που προσπαθεί να διαρρήξει το πιο σημαντικό, την εμπιστοσύνη.

Ο κ. Πέτσας είπε μάλιστα ότι η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις κατηγορίες έρχεται από τους ίδιους τους επιστήμονες που χαρακτήρισαν αδιανόητο να γίνεται τώρα μια τέτοια συζήτηση. Επεσήμανε επίσης ότι οι επιστήμονες εισηγούνται αλλά τις αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

Για ρύθμιση 120 δόσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Καθημερινής ότι έρχεται ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 120 δόσεις.

“Δεν θα αφήσουμε αυτό να γίνει χιονοστιβάδα. Θα έχουμε 120 και περισσότερες δόσεις για να πατήσουν στα πόδια τους”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας ότι δόθηκε προτεραιότητα στην υγεία με μέτρα που έχουν σαφές αρνητικό αποτύπωμα και πως η πολιτεία θα είναι δίπλα για να στηρίξει όσους πλήττονται.

Εμβόλιο: Ικανές οι παραγγελίες για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός

Σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας τόνισε πως έχουν γίνει αρκετές παραγγελίες για να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού αν το επιθυμεί. Ειδικότερα είπε ότι έχουν γίνει 25 εκατ. παραγγελίες και πως θα γίνουν και άλλες εάν χρειαστεί. Διαβεβαίωσε πως όταν έρθει, θα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Ο Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα

Σχετικά με τον θόρυβο που έχει προκληθεί για τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη αλλά και με ποδηλάτες στην Πάρνηθα, ο κ. Πέτσας διερωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται “γιατί είναι ανθρώπινος” και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί με κάποιον.

“Ο κ. Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα κι ο Μητσοτάκης στην Πάρνηθα και παίρνει ένα τσουρέκι”, “το τι διάσταση θέλει να δώσει μια απελπισμένη αντιπολίτευση είναι άλλο”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τεχεράνη θα απαντήσει αμέσως αν δεχτεί επίθεση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού

Κόσμος 29.01.2026
Υποστήριξε ότι «πολλές» αμερικανικές βάσεις στην περιοχή βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων

Τροχαίο στη Ρουμανία: Σε κλίμα οδύνης η άφιξη των σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ελλάδα 29.01.2026
Η αυτοκινητοπομπή έφτασε λίγο μετά τις 19:30 στο γήπεδο

Η Γαλλία καταργεί τα «συζυγικά καθήκοντα» στο σeξ

Κόσμος 29.01.2026
Οι υποστηρικτές της νέας ρήτρας ελπίζουν ότι ο νόμος θα συμβάλει στην αποτροπή του συζυγικού βιασμού

Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός μίας εβδομάδας λόγω κρύου

Κόσμος 29.01.2026
«Ζήτησα προσωπικά από τον Πρόεδρο Πούτιν να μην επιτεθεί στο Κίεβο και σε διάφορες πόλεις για μια εβδομάδα»

Απίστευτο περιστατικό σε αγώνα μπάσκετ στο Ντουμπάι: Παίκτης κλωτσούσε τον αντίπαλό του που ήταν πεσμένος στο παρκέ

Αθλητικά Νέα 29.01.2026
Μετά από μία αψιμαχία, ανάμεσα στον Ισμαήλ Ρομέρο και τον Νικ Ντεμούσις, ο δεύτερος έπεσε στο παρκέ, με τον πρώτο να πηγαίνει από πάνω του και να χτυπάει με μίσος

Προσγειώθηκε το C130 με τις σορούς των οπαδών του ΠΑΟΚ

Ελλάδα 29.01.2026
Στο γήπεδο, τόσο φίλαθλοι όσο και οι συγγενείς τους έχουν οργανώσει εκδηλώσεις για να τιμήσουν την μνήμη τους.

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στη Ροδόπη – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω πιθανής υπερχείλισης»

Ελλάδα 29.01.2026
Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τη Θράκη, με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη

Πόλο: Νέος περίπατος για την Εθνική ομάδα των γυναικών

Αθλητικά Νέα 29.01.2026
Η Ελλάδα «βούλιαξε» τη Γερμανία με 26-5 κάνοντας επίδειξη δύναμης σε ακόμη μία αναμέτρηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Η φωτιά δεν μπόρεσε να κάψει αυτό που ήσουν»: Θρήνος στις κηδείες των τριών θυμάτων της τραγωδίας στην Βιολάντα

Ελλάδα 29.01.2026
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν την Σταυρούλα Μπουκοβάλα, την Αναστασία Νάσιου και την Αγάπη Μπουνόβα

Στο φως βυθισμένο αυτοκίνητο στο ρέμα Κόρμπι στη Βάρη μετά την κακοκαιρία, δείτε βίντεο

Ελλάδα 29.01.2026
Αναμένεται να αποκαλυφθούν και άλλα αντικείμενα που κατάπιε το ρέμα

Πλημμύρες στον Έβρο από τις έντονες βροχοπτώσεις, εγκλωβίστηκαν μαθητές σε σχολείο

Ελλάδα 29.01.2026
Διακοπές κυκλοφορίας σε Αλεξανδρούπολη και Νίψα – Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες