E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέτσας: 120 δόσεις «για να πατήσει ο κόσμος στα πόδια του»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την εστίαση «δύσκολη εξίσωση»

Δημοσίευση 1/12/2020 | 10:10

Πέτσας: 120 δόσεις «για να πατήσει ο κόσμος στα πόδια του»

Τα δεδομένα θα δείξουν πώς θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, είναι ξεκάθαρο ότι οι ημερομηνίες δεν βοηθούν, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως είπε στην αρχή του δεύτερου lockdown υπήρξε μια χαλαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων η οποία περιορίστηκε στη συνέχεια και τώρα παρατηρείται βελτίωση στα στοιχεία, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας αλλά δεν μίλησε για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Για τα σχολεία και την εστίαση

Ιδιαίτερα για τα σχολεία είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετική αντιμετώπιση με βάση τις γεωγραφικές ζώνες αλλά το βάρος ρίχνεται σε όλη την επικράτεια. Για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει της εισηγήσεις των ειδικών, και επεσήμανε ότι ειδικά σε δημοτικά και γυμνάσια το ιικό φορτίο είναι μικρό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την εστίαση«"δύσκολη εξίσωση" και σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι ακόμη και όταν ανοίξει δεν θα υπάρχει νυχτερινή διασκέδαση και δυνατότητα για όρθιους. Αυτό που συζητείται είναι το ζήτημα των εστιατορίων.

Επίσης ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους οργανωμένους φορείς της εστίασης προκειμένου να υπάρξει μακροπρόθεσμη προοπτική και μετά το Πάσχα και το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουν να “ρεφάρουν” όπως με ένα χαμηλότερο ΦΠΑ.

Για την καταγραφή των δεδομένων του κορωνοϊού

Για την Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη είπε ότι ναι, ίσως θα μπορούσαν να εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα μερικές ημέρες ή μια εβδομάδα νωρίτερα αλλά θύμισε ότι τότε ουδείς δεν είχε εισηγηθεί lockdown.

Διέψευσε κατηγορηματικά τα περί “διπλών βιβλίων” στην καταγραφή των δεδομένων του κορωνοϊού και έκανε λόγο για “απελπισία αντιπολιτευτική”, που προσπαθεί να διαρρήξει το πιο σημαντικό, την εμπιστοσύνη.

Ο κ. Πέτσας είπε μάλιστα ότι η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις κατηγορίες έρχεται από τους ίδιους τους επιστήμονες που χαρακτήρισαν αδιανόητο να γίνεται τώρα μια τέτοια συζήτηση. Επεσήμανε επίσης ότι οι επιστήμονες εισηγούνται αλλά τις αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

Για ρύθμιση 120 δόσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Καθημερινής ότι έρχεται ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 120 δόσεις.

“Δεν θα αφήσουμε αυτό να γίνει χιονοστιβάδα. Θα έχουμε 120 και περισσότερες δόσεις για να πατήσουν στα πόδια τους”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας ότι δόθηκε προτεραιότητα στην υγεία με μέτρα που έχουν σαφές αρνητικό αποτύπωμα και πως η πολιτεία θα είναι δίπλα για να στηρίξει όσους πλήττονται.

Εμβόλιο: Ικανές οι παραγγελίες για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός

Σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας τόνισε πως έχουν γίνει αρκετές παραγγελίες για να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού αν το επιθυμεί. Ειδικότερα είπε ότι έχουν γίνει 25 εκατ. παραγγελίες και πως θα γίνουν και άλλες εάν χρειαστεί. Διαβεβαίωσε πως όταν έρθει, θα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Ο Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα

Σχετικά με τον θόρυβο που έχει προκληθεί για τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη αλλά και με ποδηλάτες στην Πάρνηθα, ο κ. Πέτσας διερωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται “γιατί είναι ανθρώπινος” και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί με κάποιον.

“Ο κ. Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα κι ο Μητσοτάκης στην Πάρνηθα και παίρνει ένα τσουρέκι”, “το τι διάσταση θέλει να δώσει μια απελπισμένη αντιπολίτευση είναι άλλο”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: «Πέρα από τις δυνατότητες κατάσβεσης»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Πάνω από 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, η Ισπανία κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γαλλία εκκένωσε ολόκληρη τη χερσόνησο Cap Ferret.

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο ‑ Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο συνασπισμός υπό σαουδαραβική ηγεσία έπληξε εγκαταστάσεις στη Χοντάιντα και στο νησί Καμαράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία.

Ποια ήταν η σχέση της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο με το ζευγάρι που τη μαχαίρωσε θανάσιμα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Αποφασίστηκε νέα αυτοψία και αναπαράσταση στο σπίτι όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου