E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαργαλιάνος: Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για τα σχολεία

Οι σκέψεις για την επαναλειτουργία της εστίασης

Δημοσίευση 1/12/2020 | 09:22

Γαργαλιάνος: Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για τα σχολεία

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων μίλησε για τη σταδιακή άρση του lockdown και τα αυστηρά μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως υπάρχει μία σχετική βελτίωση, αλλά το σύστημα Υγείας ακόμα πιέζεται. “Δεν μπορούμε ακόμα να έχουμε μία αισιόδοξη νότα μέχρι να δούμε το σύστημα Υγείας να αποσυμπιέζεται. Μέχρι και την Παρασκευή ίσως να ξέρουμε πώς κινούνται τα κρούσματα και τα περιστατικά θετικότητας. Η αποφόρτιση του συστήματος μπορεί να μας πάρει ακόμα και άλλες δέκα ημέρες, ίσως και παραπάνω. Η άρση του lockdown δεν είναι γενικός κανόνας. Μιλάμε για άρση με αυστηρούς περιορισμούς”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών, πριν από τις γιορτές, ακόμα και στις 7 Δεκεμβρίου, ο κ. Γαργαλιάνος εξήγησε πως όλα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

“Περιμένουμε κάποια στοιχεία ακόμα που αφορούν την κινητικότητα από τα σχολεία. Μετακινούνται στα δημοτικά 700.000 παιδιά. Αν υπολογιστεί επί δύο (σ.σ. πήγαινε έλα) είναι 1.400.000 μετακινήσεις. Αν τα στοιχεία δείξουν ότι τα δεδομένα που έχουμε για τα παιδιά είναι ικανοποιητικά, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία. Δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε την άλλη Δευτέρα, αλλά σύντομα”.

Εστίαση με… ραντεβού

Ο κ. Γαργαλιάνος αναφέρθηκε και στο μεγάλο προβληματισμό των ειδικών για το άμεσο άνοιγμα της εστίασης. Όπως τόνισε, αν ανοίξει η εστίαση, θα είναι με αυστηρούς κανόνες. “Αυτό που λέγαμε να υπάρχει όριο 4 ή 6 ατόμων σε κάθε τραπέζι και ήταν 15… θα στοιχίσει! Είναι έκκληση, παράκληση να τηρηθούν τα μέτρα. Θα μπορούσε -όπως έγινε σε άλλες χώρες- να υπάρχει όριο παραμονής στα καταστήματα εστίασης. Να πηγαίνει κάποιος με… ραντεβού και να υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο για τον κάθε πελάτη”.

Δείτε όσα είπε ο κ. Γαργαλιάνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά κτηνοτρόφος τα 450 πρόβατά του, όλα ντόπιας ιστορικής φυλής

Ελλάδα Χτες
Εκατοντάδες ζώα της φυλής του Ρουμλουκίου θα θανατωθούν λόγω της ευλογιάς

Βρετανία: Διαδηλωτές πέταξαν φαγητό στο Αυτοκρατορικό Στέμμα του Κράτους‑ Tέσσερις συλλήψεις

Κόσμος Χτες
Πρόκειται για το στέμμα που φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ καθώς έφευγε από την τελετή στέψης του το 2023

Οργή Μασκ μετά το πρόστιμο στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κόσμος Χτες
Tι έγραψε ο δισεκατομμυριούχος

Τι ακολουθεί μετά τον Byron: Ερχεται έντονος και επίμονος αντικυκλώνας, λέει ο Θ. Κολυδάς

Καιρός Χτες
Η προοπτική του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή με αυτοκίνητο που τούμπαρε στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο - Το ατύχημα σημειώθηκε σε τούνελ πάνω από το Παληό Καβάλας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Ελλάδα Χτες
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς που έκλεισαν με εντολή ΕΛ.ΑΣ. χωρίς στάση

Τραγωδία στην Ζάκυνθο: Νεκρό παιδί 18 μηνών μετά από επίθεση σκύλου

Ελλάδα Χτες
Το παιδί βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του

Οικογενειάρχης μετά από 3,5 χρόνια ο μοναχικός κύκνος της Καστοριάς που είχε χάσει το ταίρι του

Ελλάδα Χτες
Ο κύκνος της Καστοριάς βρήκε ξανά την ελπίδα και την αγάπη στην Ιωάννινα με τη νέα του οικογένεια

Λαμία: Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι περαστικού ‑ Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Η συνεχή βροχή έφερε προβλήματα στα παλιά κτήρια

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε θανατηφόρο τροχαίο στη Σούδα

Ελλάδα Χτες
Ο 45χρονος που κινούνταν με το αναπηρικό του αμαξίδιο, στην οδό Αγίου Νικολάου, στην Σούδα, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ