E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαργαλιάνος: Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για τα σχολεία

Οι σκέψεις για την επαναλειτουργία της εστίασης

Δημοσίευση 1/12/2020 | 09:22

Γαργαλιάνος: Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για τα σχολεία

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων μίλησε για τη σταδιακή άρση του lockdown και τα αυστηρά μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως υπάρχει μία σχετική βελτίωση, αλλά το σύστημα Υγείας ακόμα πιέζεται. “Δεν μπορούμε ακόμα να έχουμε μία αισιόδοξη νότα μέχρι να δούμε το σύστημα Υγείας να αποσυμπιέζεται. Μέχρι και την Παρασκευή ίσως να ξέρουμε πώς κινούνται τα κρούσματα και τα περιστατικά θετικότητας. Η αποφόρτιση του συστήματος μπορεί να μας πάρει ακόμα και άλλες δέκα ημέρες, ίσως και παραπάνω. Η άρση του lockdown δεν είναι γενικός κανόνας. Μιλάμε για άρση με αυστηρούς περιορισμούς”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών, πριν από τις γιορτές, ακόμα και στις 7 Δεκεμβρίου, ο κ. Γαργαλιάνος εξήγησε πως όλα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

“Περιμένουμε κάποια στοιχεία ακόμα που αφορούν την κινητικότητα από τα σχολεία. Μετακινούνται στα δημοτικά 700.000 παιδιά. Αν υπολογιστεί επί δύο (σ.σ. πήγαινε έλα) είναι 1.400.000 μετακινήσεις. Αν τα στοιχεία δείξουν ότι τα δεδομένα που έχουμε για τα παιδιά είναι ικανοποιητικά, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία. Δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε την άλλη Δευτέρα, αλλά σύντομα”.

Εστίαση με… ραντεβού

Ο κ. Γαργαλιάνος αναφέρθηκε και στο μεγάλο προβληματισμό των ειδικών για το άμεσο άνοιγμα της εστίασης. Όπως τόνισε, αν ανοίξει η εστίαση, θα είναι με αυστηρούς κανόνες. “Αυτό που λέγαμε να υπάρχει όριο 4 ή 6 ατόμων σε κάθε τραπέζι και ήταν 15… θα στοιχίσει! Είναι έκκληση, παράκληση να τηρηθούν τα μέτρα. Θα μπορούσε -όπως έγινε σε άλλες χώρες- να υπάρχει όριο παραμονής στα καταστήματα εστίασης. Να πηγαίνει κάποιος με… ραντεβού και να υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο για τον κάθε πελάτη”.

Δείτε όσα είπε ο κ. Γαργαλιάνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος Χτες
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται