E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κώστας Τσόκλης: «Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν»

«Ήθελα να υπερασπιστώ τους ηλικιωμένους»

Δημοσίευση 1/12/2020 | 08:28

Κώστας Τσόκλης: «Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν»

Μετά τον ντόρο που προκάλεσε ο Κώστας Τσόκλης για τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα «πως θα έσωζε έναν άξιο γέροντα, παρά ένα παιδί» ο γνωστός εικαστικός μίλησε στο Mega λέγοντας πως τα όσα είπε παρερμηνεύτηκαν.

«Έχουνε απομονώσει κομμάτια και δεν έχουν κατανοήσει, τι λέω. Το θέμα δεν ξεκινάει ότι εγώ καθορίζω ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει, αλλά το καθόρισαν οι Ιταλοί, ή κάποιοι επιστήμονες στην Ιταλία», είπε αρχικά για να συνεχίσει: «Αυτό με θίγει εμένα. Στην Ιταλία είχαν γίνει αυτές οι επιλογές ανθρώπων, αν θυμάσαι. Μιλάμε για τέσσερις μήνες πριν ε; Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από αυτή την εκπομπή και τέσσερις μήνες δεν μίλησε κανείς, τώρα τους ήρθε. Αυτό είναι. Και γιατί να σκοτώσεις έναν γέρο και να μην σκοτώσεις έναν “βλάκα” νέο, έτσι είπα για αυτό παρεξηγήθηκα. Εννοώ ένας γέροντας να είναι ο Πικάσο να τον αφήσω να πεθάνει και να αφήσω να ζήσει η κυρά Μαρία. Έτσι είπα. Και βρέθηκαν πολλές κυρά Μαρίες και παρεξηγήθηκαν» .

Μάλιστα ο 90χρονος εικαστικός τόνισε πως ήθελε να υπερασπιστεί τους ηλικιωμένους: «Οι επιστήμονες φέρθηκαν προσβλητικά στους γέρους. Είχα θυμώσει γιατί έβαζαν τους γέρους σαν να είναι πια “άχρηστοι” ενώ για εμάς είναι ιερά πρόσωπα οι γέροντες είναι αυτοί που μας μόρφωσαν, αυτοί που μας έθρεψαν, αυτοί που κρύβουν μέσα τους όλη την σοφία την ανθρώπινη».


Οι δηλώσεις που προκάλεσαν σοκ: «Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κώστας Τσόκλης βρέθηκε καλεσμένος στην ΕΡΤ, στην εκπομπή της Λένας Αρώνη «Art Week». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς νιώθει με την πανδημία του κορωνοϊού, ο Κώστας Τσόκλης είπε χαρακτηριστικά: «Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα 'χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα 'σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία…».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τον Πικάσο και την… κυρά Μαρία, διερωτώμενος: «Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία, ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17;».

Κ ΤΣΟΚΛΗΣ


Πριν από μερικά χρόνια, σημειωτέον, ο Κώστας Τσόκλης είχε και πάλι προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, με τις δηλώσεις του περί παιδόφιλών και βιαστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διάγγελμα Τραμπ για πόλεμο στο Ιράν: «Πλησιάζει στο τέλος» – Προειδοποιεί για νέα σκληρά πλήγματα

Κόσμος 02.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλά για «απαραίτητο πόλεμο» και ζητά από χώρες που εξαρτώνται από τα Στενά του Ορμούζ να «βρουν το θάρρος»

Artemis II: Ξεκίνησε η ιστορική αποστολή προς τη Σελήνη

Κόσμος 02.04.2026
Oι κρίσιμες δοκιμές της α` φάσης και το αναπάντεχο πρόβλημα στην τουαλέτα

Κακοκαιρία «Erminio»: Νεκρός άνδρας στη Νέα Μάκρη, σοβαρά προβλήματα στην Αττική

Καιρός 02.04.2026
Πού αναμένονται σήμερα ισχυρά φαινόμενα

Ξάνθη: 46χρονος έχασε τη ζωή του σε πτώση από τον τρίτο όροφο

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας εκτελούσε εργασίες στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Ο Γιαμάλ καταγγέλλει ρατσιστικά συνθήματα οπαδών

Αθλητικά Νέα Χτες
«Το ποδόσφαιρο είναι για να το απολαμβάνουμε, όχι για να προσβάλλουμε τους ανθρώπους»

Πάσχα 2026: Ποιες οι τιμές στο εορταστικό τραπέζι

Οικονομία Χτες
Πώς αλλάζουν οι αγορές των Ελλήνων - Ποιες οι τιμές σε αρνί, τσουρέκι και αυγά

Ταυτοποιήθηκαν δύο νεαροί που ανέβαζαν βίντεο με σούζες στα social media

Ελλάδα Χτες
Στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκαν δύο βαν, ένα εκ των οποίων αφίχθηκε από τη Ρόδο, εντός των οποίων βρέθηκαν οι μοτοσυκλέτες

Κλειστά την Πέμπτη όλα τα σχολεία στην Κρήτη λόγω της αφρικανικής σκόνης

Ελλάδα Χτες
Το μέτρο έρχεται ως συνέχεια των επιμέρους αποφάσεων που είχαν ήδη ληφθεί

Έδειραν και μαχαίρωσαν 19χρονο στην Γλυφάδα για να του κλέψουν το κινητό, πώς τον κατέβασαν από το σπίτι του

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν δύο άτομα - Ο 19χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο

«Ξεκινάμε» ‑ Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε το κόμμα της

Ελλάδα Χτες
«Είμαστε ένα ανεξάρτητο κίνημα πολιτών που γεννιέται από τη βάση, από την κοινή μας ανάγκη να έρθει επιτέλους η αλλαγή» υποστηρίζει