E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΟΛΜΕ: Μην ανοίξετε τα σχολεία!

Οι εκπαιδευτικοί αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν πολλοί θάνατοι συναδέλφων τους

Δημοσίευση 30/11/2020 | 15:55

ΟΛΜΕ: Μην ανοίξετε τα σχολεία!

Οι εκπαιδευτικοί αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν πολλοί θάνατοι συναδέλφων τους και κυρίως σε Πέλλα,Θήβα και Θεσσαλονίκη και ζητούν να μην ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια τώρα, αλλά τον Ιανουάριο,με περισσότερα μέτρα ασφάλειας και καλή λειτουργία της τηλεκπαίδευσης

Με τους επιστήμονες, οι οποίοι προτείνουν να μην ανοίξουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσα στον Δεκέμβριο, συντάσσονται οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων και ζητούν η επαναλειτουργία τους να γίνει τον Ιανουάριο.

Οι καθηγητές - μέσω της Ομοσπονδίας τους - επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα παρατηρήθηκαν πολλοί θάνατοι εκπαιδευτικών ενώ αρκετοί είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία. Όπως υπογραμμίζει στο ethnos.gr o πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, πολλοί καθηγητές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Πέλλα, η Θήβα και η Θεσσαλονίκη, έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ενώ μεγάλος αριθμός βρίσκεται σε νοσοκομεία σε βαριά κατάσταση (διασωληνωμένοι).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, από την ημέρα που άνοιξαν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν καταγραφεί 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών, ενώ 1.000 σχολεία ή τμήματα είχαν κλείσει λόγω κάποιου κρούσματος. «Εμείς θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και όχι με τους ίδιους όρους που άνοιξαν στην έναρξη της χρονιάς και επειδή η κατάσταση είναι δύσκολη να εξασφαλίσουμε ότι η τηλεκπαίδευση θα γίνεται χωρίς προβλήματα», λέει ο κ. Τσούχλος και υπογραμμίζει ότι: «Από την ήμερα που άνοιξαν τα σχολεία έχουν συμβεί τραγικά γεγονότα. Η υπουργός έχει να μας δει από τις 8 Οκτωβρίου και δεν απαντά στο αίτημα για νέα συνάντηση. Για το λόγο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας θα πάει την Πέμπτη στις 13:00 στο υπουργείο και θα ζητήσει συνάντηση με την κυρία Κεραμέως. Ταυτόχρονα συνάδελφοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί θέλουν ανοιχτά σχολεία αλλά με ασφάλεια για όλους». Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, η κυρία Κεραμέως, δηλώνει ότι δεν έχει παρθεί απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας ότι «θα περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία, θα το δούμε». Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση γνωρίζουν, ότι σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να γίνουν πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία και κυρίως για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, όπως η μείωση της εξεταστέας ύλης στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως έγινε και πέρυσι, ή να μην εφαρμοστεί ο θεσμός της Τράπεζας θεμάτων για την Α' Λυκείου, όπως προβλέπει το πρόγραμμα μέχρι στιγμής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλλων Σμύρνης: Σήκωσε το πρωτάθλημα και επέστρεψε στη Γ` Εθνική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Α` ΕΠΣΑ και κλείδωσε την επιστροφή του στην Γ` Εθνική

Συναγερμός στον Περσικό Κόλπο: Επίθεση σε φορτηγό πλοίο ανοιχτά του Ιράν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αναφορά για πολλαπλά μικρά σκάφη κοντά στο Σιρίκ - Ασφαλές το πλήρωμα, σε επιφυλακή η ναυτιλιακή κοινότητα

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ – «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι με την υπόθεση της Μυρτούς «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για νέο κύκλο ερευνών σχετικά με κυκλώματα ναρκωτικών στο νησί»

Σερ Αλεξ Φέργκιουσον: Στο νοσοκομείο ο ιστορικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του

«Δεν μπορούσα να πω ούτε το όνομά μου»: Η σοκαριστική μαρτυρία μιας Ουκρανής μετά από τον ξυλοδαρμό της στο Ντουμπάι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η σοκαριστική υπόθεση της Maria Kovalchuk παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα περιστατικά που καταγράφηκαν στο Ντουμπάι το 2025

Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ: Drone επιτέθηκε σε εργαστήριο ελέγχου εξωτερικής ραδιενέργειας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στο εργαστήριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Νέα Μάκρη: Αγρια δoλoφovία 36χρονου ‑ Συνελήφθη η σύζυγός του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση

Μετρό: Ποιοι σταθμοί της Γραμμής 2 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα και αύριο

Ελλάδα Χτες
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Γραμμή 2 του Μετρό την Κυριακή (3/5) και την Δευτέρα (4/5) λόγω εργασιών στο Μετρό

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ζωής στον αρχαίο κόσμο

Σε τροχιά γύρω από τη Γη οι 4 πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι για πρόληψη των πυρκαγιών

Ελλάδα Χτες
Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από την OroraTech, αποτελεί το πρώτο εθνικό δορυφορικό σύστημα σχεδιασμένο για την ανίχνευση και παρακολούθηση πυρκαγιών

Εταιρεία λάνσαρε chatbot που επιτρέπει συνομιλίες με τον «Ιησού» έναντι 1,99 δολαρίων το λεπτό

Tech + Science Χτες
Εταιρεία χρεώνει άτομα 1,99 δολάρια ανά λεπτό για να μιλήσουν με το Avatar του Ιησού με τεχνητή νοημοσύνη.