E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε άμεση έγκριση του εμβολίου της Pfizer προχωρά η Βρετανία

Σε fast track η έγκριση - Αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/11/2020 | 18:11

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε άμεση έγκριση του εμβολίου της Pfizer προχωρά η Βρετανία

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δώσουν την έγκρισή τους για το εμβόλιο για τον κορονοϊό που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech SE και Pfizer Inc την επόμενη εβδομάδα!

Αυτό αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times με τα γεγονότα γύρω από το εμβόλιο της Pfizer να “τρέχουν”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου, που είναι και το πρώτο που ανακοινώθηκε, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες. 

Νωρίτερα σήμερα άλλα δημοσιεύματα του Βρετανικού τύπου ανέφεραν ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί ενδεχομένως θα ξεκινήσουν από τις 7 Δεκεμβρίου στο νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

Θέμα ημερών η σφραγίδα και της Ε.Ε. στα σκευάσματα

Τα εμβόλια της COVID-19 είναι εδώ και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένει, εντός των ημερών, την πρώτη αίτηση επείγουσας έγκρισής τους, ώστε να είναι δυνατή η διάθεσή τους και στην Ευρώπη. Ο οργανισμός, ωστόσο, δεν κατονόμασε ποια φαρμακοβιομηχανία θα καταθέσει πρώτη το σχετικό αίτημα.

Παρά την επικρατούσα αισιοδοξία για την προσέγγιση του τέλους της πανδημίας, η Αγκελα Μέρκελ, απευθυνόμενη στο γερμανικό Κοινοβούλιο, τόνισε χθες ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, χωρίς να δεσμεύεται για χαλάρωσή τους κατά την εορταστική περίοδο, εκτός της δυνατότητας συνάθροισης δέκα ατόμων. Επίσης, κάλεσε τους συμπατριώτες της να αποφύγουν τα ταξίδια, ζητώντας από την Ε.Ε. να κλείσει όλα τα χιονοδρομικά κέντρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κίνηση στην οποία αντιδρά η Αυστρία. Την ίδια βούληση εξέφρασε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τονίζοντας ότι επιθυμεί να παραμείνουν κλειστά, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όλα τα κέντρα χειμερινών σπορ. Ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι τα χιονοδρομικά κέντρα στη Γαλλία θα μείνουν ανοικτά, αλλά δεν θα λειτουργούν οι αναβατήρες. Στην Ελβετία, που δεν είναι μέλος της Ε.Ε., δεν πρόκειται να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για τη λειτουργία τους.

Η Γερμανία είναι, επί του παρόντος, η χώρα της Ε.Ε. με την καλύτερη προετοιμασία για την έναρξη μαζικών εμβολιασμών κατά της COVID-19. Ηδη στο Βερολίνο έχουν δημιουργηθεί έξι εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία θα επισκέπτονται τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι ημερησίως. Tην ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας, Μπόντο Ραμέλοφ, ανακοίνωσε τη μαζική διενέργεια διαγνωστικών τεστ στα παιδιά της πόλης Χιλντμπουργκχάουζεν, όπου έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι ο εντοπισμός του βαθμού που τα παιδιά συμβάλλουν στην εξάπλωση της πανδημίας.

Στον χορό των περιοριστικών μέτρων μπήκε χθες και η Κροατία, όπου καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες έξαρση των λοιμώξεων. Ετσι, αποφασίστηκε κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ και απαγόρευση των γάμων μέχρι τα Χριστούγεννα. Τη βασιλική οικογένεια της Σουηδίας χτύπησε ο κορωνοϊός, καθώς ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος και η σύζυγός του πριγκίπισσα Σοφία βρέθηκαν θετικοί και απομονώθηκαν σπίτι τους. Τέλος, θύμα του κορωνοϊού φαίνεται ότι είναι η ισότητα των δύο φύλων, και η πρόοδος των τελευταίων 25 ετών κινδυνεύει να εξαλειφθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία

Κόσμος 21.04.2026
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

Ελλάδα 21.04.2026
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων

Θρίλερ με τα μολυσμένα βαζάκια της HiPP: Η εταιρεία καταγγέλλει πως είναι στόχος απόπειρας εκβιασμού

Κόσμος 21.04.2026
Η εταιρεία βρεφικών τροφών HiPP ανακοίνωσε χθες ότι είναι στόχος απόπειρας εκβιασμού, αφού ένα βαζάκι βρεφικής τροφής της μολυσμένο με ποντικοφάρμακο βρέθηκε στην Αυστρία

Κρήτη: Επίθεση σκυλιού σε παιδί κοντά σε σχολείο – Με πολλαπλά τραύματα στο νοσοκομείο ο 12χρονος

Ελλάδα 21.04.2026
Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Προβλήματα με το «καλημέρα» ‑ «Έπεσε» η πλατφόρμα

Ελλάδα 21.04.2026
Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τους δικαιούχους που το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους είναι «0»

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ήχησε το 112, έκτακτη ανακοίνωση του δήμου ‑ «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Ελλάδα 21.04.2026
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για φωτιά σε μονάδα ανακύκλωσης

Ρόδος: 28χρονος εισέβαλε στο δωμάτιό της και αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της

Ελλάδα 21.04.2026
Η ανήλικη μαζί με την μητέρα της μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου όπου έκαναν καταγγελία για το συμβάν

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 21χρονου στο κέντρο της πόλης

Ελλάδα 21.04.2026
Η επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για πεζούς και διερχόμενους οδηγούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης μητέρας ‑ Στο μικροσκόπιο κάμερες και στίγμα κινητού

Ελλάδα 21.04.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της

Αλεξανδρούπολη: Ανήλικος έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης ‑ Παρέδωσε κοσμήματα αξίας 14.000 ευρώ

Κόσμος 21.04.2026
Ο άγνωστος προσποιήθηκε τον λογιστή της οικογένειας και έπεισε τον ανήλικο ότι έπρεπε άμεσα να του παραδώσει τα κοσμήματα του σπιτιού

Τραγωδία στο Καινούργιο Αγρινίου: 40χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος ‑ Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Ελλάδα 21.04.2026
Ο άνδρας εντοπίστηκε από οικείο του πρόσωπο που ειδοποίησε τις Αρχές

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται αυτή την εβδομάδα

Οικονομία 21.04.2026
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή 24 Απριλίου